Ayşen ENGİN
Köşe Yazarı
Ayşen ENGİN
 

ÖLÜM ŞAİRİ

Ölüm korkusu sarmış yürekleri Neden korkar ki insan ölmekten? Beyaz ise ölümün rengi, Korkar mı insan beyaz giymekten? A.E.    Ünlü şairimiz Cahit Sıtkı Tarancı, en çok bilinen adıyla 35 Yaş Şiirinin Ünlü Şairi, ölümden çok korkarmış.Maalesef ki kendisi en çok korktuğu kelimeyle isimlendirilmiş.’Ölüm Şairi’. Yaşama sevinci ve ölüm korkusunu birlikte işlemiş şiirlerinde.Okuyanlar şiirinde yaşama sevincini mi,ölüm korkusunu mu yoksa birbirine harmanlanmış halde her ikisini de mi hissettiklerini ayırt edememişler. Üstadın şu şiirinde de, bu iki duyguyu gayet yoğun hissedebiliyor insan. Ne doğan güne hükmüm geçer, Ne halden anlayan bulunur; Ah aklımdan ölümüm geçer; Sonra bu kuş, bu bahçe, bu nur. Ve gönül Tanrısına der ki: - Pervam yok verdiğin elemden; Her mihnet kabulüm, yeter ki; Gün eksilmesin penceremden! İnsan, bilinmeyenden korkar. Ölümü korkutucu kılan da vazgeçip gitmek zorunda olunanlardır aslında. Penceremize doğan gün gibi… Şairimizin de dediği gibi dileriz ‘Gün Eksilmesin Pencerenizden’.
Ekleme Tarihi: 13 Ocak 2021 - Çarşamba
Ayşen ENGİN

ÖLÜM ŞAİRİ

Ölüm korkusu sarmış yürekleri

Neden korkar ki insan ölmekten?

Beyaz ise ölümün rengi,

Korkar mı insan beyaz giymekten?

A.E.

   Ünlü şairimiz Cahit Sıtkı Tarancı, en çok bilinen adıyla 35 Yaş Şiirinin Ünlü Şairi, ölümden çok korkarmış.Maalesef ki kendisi en çok korktuğu kelimeyle isimlendirilmiş.’Ölüm Şairi’. Yaşama sevinci ve ölüm korkusunu birlikte işlemiş şiirlerinde.Okuyanlar şiirinde yaşama sevincini mi,ölüm korkusunu mu yoksa birbirine harmanlanmış halde her ikisini de mi hissettiklerini ayırt edememişler. Üstadın şu şiirinde de, bu iki duyguyu gayet yoğun hissedebiliyor insan.

Ne doğan güne hükmüm geçer,

Ne halden anlayan bulunur;

Ah aklımdan ölümüm geçer;

Sonra bu kuş, bu bahçe, bu nur.

Ve gönül Tanrısına der ki:

- Pervam yok verdiğin elemden;

Her mihnet kabulüm, yeter ki;

Gün eksilmesin penceremden!

İnsan, bilinmeyenden korkar. Ölümü korkutucu kılan da vazgeçip gitmek zorunda olunanlardır aslında. Penceremize doğan gün gibi… Şairimizin de dediği gibi dileriz ‘Gün Eksilmesin Pencerenizden’.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.