Yiğitefe Şahin
Köşe Yazarı
Yiğitefe Şahin
 

Küflü ünlüler

Sizin de dikkatinizi çekmiyor mu sosyal medyada hiçbir amacı, yeteneği olmayan kişilerin, milyonlar tarafından takip edilip, sevilmesi. Şimdi arada ince bir çizgi var. Bir kişi düzenli video atıyorsa, içeriklerine özen gösteriyor ve belli başlı toplumsal kurallara uyuyorsa, oturduğu yerden bile video yapsa, takip edilmeyi, beğenilmeyi hak eder. Fakat benim yazımda bahsedeceğim kişiler bunlar değil. Küfür edip gündem olan, insanları dolandırıp ünlü olan (ki hala da devam ediyorlar medyada bulunmaya, garip olan; izleyicilerin de bundan farkında olup buna rağmen tapınmaya devam etmesi), sürekli ofansif dil kullanıp, sağa sola laf atan, her şeyi ben bilirimciler… Bunlardan bahsediyorum ben.   “Bunlar” ünlü olmalarının arkasına sığınarak, bazı yasakların ve ayıpların kendilerine legal olduğunu sanıyorlar. “Ona, buna küfür ederim, ben ünlüyüm takipçilerim benim arkamda, oraya izinsiz girerim, burada en önden ben girerim, kavga başlattım, sarhoştum, ben haklıyım çünkü ben ünlüyüm” psikolojisine sahip bunlar. “Böyle ünlü mü olur?” diye soru işaretleri varsa kafanızda, bakın ünlü olma sebebine, viral videolarına, patladığı videoya. Anlarsınız o zaman boş birisi mi, hak eden birisi mi diye. Şimdi gelelim hak edip; sonradan bozanlara veya videolarda yapmacık sevgi dolu karakterinin ardında ahlaksız ahmak yatanlara… Bakın bu ahlaksızlık öyle arkadaş ortamındaki tatlı gevşeme gibi değil. Bildiğiniz ahlaksızlık. Değerlere saygısızlık hatta küfür. Ya sen kimsin arkadaş? Birini sevmemek, küfür etmek için bir sebep mi? Şunu kabul edebilirim, ünlü olunca, bir işte yetenekli olunca, çok zengin olunca veya iyi bir fiziğe/yüze sahip olunca özgüven olabilir. Ki bence olmalı da. (Dozunda) Fakat sen değerlere küfür ettikten sonra, istersen imparator ol, sözlü veya fiziksel linçe maruz kalırsın. Ya bunlar, ünlü olmak şöyle dursun, insan olmayı bile hak etmeyen mahluklar. Bazı çocuklar şöhreti kaldıramıyor anlaşılan. Ya da gazına geliyor mu demeliydim? Bunlara da “çocuk işte yapmış cahillik” diyemeyeceğiniz kadar büyük kelimeler kullanıyor. Hem yaşından hem boyundan büyük kelimeler. Gerçi bu öyle kocadıkça kilidi açılan bir kelime değil orası ayrı. Küfür etmek fikir belirtmek değil. Dediğim gibi arkadaş ortamındaki hafif gevşemelerden değil bu. Yani şöyle diyeyim siz anlayın; tek tokat ile bedenine ağır gelen ruhu berzaha yollanabilecek birisi için çok iddialı küfürler.  
Ekleme Tarihi: 27 Mayıs 2023 - Cumartesi
Yiğitefe Şahin

Küflü ünlüler

Sizin de dikkatinizi çekmiyor mu sosyal medyada hiçbir amacı, yeteneği olmayan kişilerin, milyonlar tarafından takip edilip, sevilmesi. Şimdi arada ince bir çizgi var. Bir kişi düzenli video atıyorsa, içeriklerine özen gösteriyor ve belli başlı toplumsal kurallara uyuyorsa, oturduğu yerden bile video yapsa, takip edilmeyi, beğenilmeyi hak eder.

Fakat benim yazımda bahsedeceğim kişiler bunlar değil. Küfür edip gündem olan, insanları dolandırıp ünlü olan (ki hala da devam ediyorlar medyada bulunmaya, garip olan; izleyicilerin de bundan farkında olup buna rağmen tapınmaya devam etmesi), sürekli ofansif dil kullanıp, sağa sola laf atan, her şeyi ben bilirimciler… Bunlardan bahsediyorum ben.  

“Bunlar” ünlü olmalarının arkasına sığınarak, bazı yasakların ve ayıpların kendilerine legal olduğunu sanıyorlar. “Ona, buna küfür ederim, ben ünlüyüm takipçilerim benim arkamda, oraya izinsiz girerim, burada en önden ben girerim, kavga başlattım, sarhoştum, ben haklıyım çünkü ben ünlüyüm” psikolojisine sahip bunlar. “Böyle ünlü mü olur?” diye soru işaretleri varsa kafanızda, bakın ünlü olma sebebine, viral videolarına, patladığı videoya. Anlarsınız o zaman boş birisi mi, hak eden birisi mi diye.

Şimdi gelelim hak edip; sonradan bozanlara veya videolarda yapmacık sevgi dolu karakterinin ardında ahlaksız ahmak yatanlara… Bakın bu ahlaksızlık öyle arkadaş ortamındaki tatlı gevşeme gibi değil. Bildiğiniz ahlaksızlık. Değerlere saygısızlık hatta küfür. Ya sen kimsin arkadaş? Birini sevmemek, küfür etmek için bir sebep mi? Şunu kabul edebilirim, ünlü olunca, bir işte yetenekli olunca, çok zengin olunca veya iyi bir fiziğe/yüze sahip olunca özgüven olabilir. Ki bence olmalı da. (Dozunda) Fakat sen değerlere küfür ettikten sonra, istersen imparator ol, sözlü veya fiziksel linçe maruz kalırsın. Ya bunlar, ünlü olmak şöyle dursun, insan olmayı bile hak etmeyen mahluklar.

Bazı çocuklar şöhreti kaldıramıyor anlaşılan. Ya da gazına geliyor mu demeliydim? Bunlara da “çocuk işte yapmış cahillik” diyemeyeceğiniz kadar büyük kelimeler kullanıyor. Hem yaşından hem boyundan büyük kelimeler. Gerçi bu öyle kocadıkça kilidi açılan bir kelime değil orası ayrı. Küfür etmek fikir belirtmek değil. Dediğim gibi arkadaş ortamındaki hafif gevşemelerden değil bu. Yani şöyle diyeyim siz anlayın; tek tokat ile bedenine ağır gelen ruhu berzaha yollanabilecek birisi için çok iddialı küfürler.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.