Yiğitefe Şahin
Köşe Yazarı
Yiğitefe Şahin
 

3. GÖZ

Şimdi nedir bu 3. Göz diye bir soralım. Baştan şunu belirteyim; bu konu hakkında yazacaklarımı birkaç farklı kaynaktan aldığım bilgilerle harmanlayıp kendi yorumumu katacağım. İnsanlar 3. göz hakkında konuşurken, farklı şekillerde tabir edebiliyor. Kimileri, ulvi ve ürkütücü farklı boyut varlıklarını görebilme diyor, kimileri kalp gözünü açıyor diyor, kimileri ise sezgileri, hisleri her koşulda onlara güvenebileceğiniz kadar güçlendiriyor diyor. Tabii farklı yorumlar da mevcut. Dimetiltriptamin… Daha yaygın kullanımıyla DMT, epifiz bezinin hemen üstünde bulunan Pineal bez tarafından salgılanan bir hormon. Pineal bez tam olarak alnın ortasına iki kaşın arasına denk gelen bir bez. Dolayısıyla 3. göz orada tasvir ediliyor. DMT en çok doğum ve ölüm anında salgılanıyor. Bebeklerin bir yere, bir şeye odaklanması, gülmesi veya ölen kişilerin ışığı görüyorum demesini bu şekilde açıklıyorlar. Uyku anında da salgılanıyor fakat doğum ve ölüm anındaki kadar çok değil. Şamanlarda 3. gözün açık olduğu düşünülüyormuş. Pineal bezle alakalı belli başlı bilindik hastalıklar var. Epilepsi bunlardan yalnızca biri. Şizofreniyle de alakası olduğu biliniyor. DMT dediğimiz salgı, bitki ve hayvanlarda da bulunuyor. Hatta bazı bitkilerde öylesine fazla ki, bazı Uzak Doğu ülkelerinin, rakımı yüksek yerlerinde meditasyon ve bu bitkilerin bulunduğu özel çaylarla 3. Gözlerini açtıklarını söylüyorlar. Bunun yasadışı ticareti bile varmış. Türkiye’de satılması yasak olan bir çay. Kaçak yollarla getiriliyormuş okuduğum kadarıyla. Tabii bu çaya salgıyı arttırıyor demeyen de var. Onlar, insanlara farklı varlık ve yoğun ışık süzmelerinin gözükme sebebinin, bu çayın bir uyuşturucu olmasının gerçeği olduğunu söylüyor. Bu yazıyı yazma amacım; hep eleştiri yapmaktansa biraz da farklı konular hakkında konuşalım. Kimseyi özendirme gibi bir amacım yok. Tabii insan ister istemez merak ediyor. Kim istemezdi sezgilerinin, hislerinin en üst seviyede çalışmasını? Muhtemelen bu konu da çoğu insanın yaşamadan inanmayacağı (hipnoz, metafizik, paranormal olaylar) konulardan birisi. Bahsettiğim gibi doğum ve ölüm anında kat ve kat daha fazla salgılanması, onu çok daha gizemli ve ilgi çekici hale getiriyor.  Bu tarz konular hakkında yazı ve yorumlamayı arttırmayı düşünüyorum.
Ekleme Tarihi: 29 Ağustos 2023 - Salı
Yiğitefe Şahin

3. GÖZ

Şimdi nedir bu 3. Göz diye bir soralım. Baştan şunu belirteyim; bu konu hakkında yazacaklarımı birkaç farklı kaynaktan aldığım bilgilerle harmanlayıp kendi yorumumu katacağım. İnsanlar 3. göz hakkında konuşurken, farklı şekillerde tabir edebiliyor. Kimileri, ulvi ve ürkütücü farklı boyut varlıklarını görebilme diyor, kimileri kalp gözünü açıyor diyor, kimileri ise sezgileri, hisleri her koşulda onlara güvenebileceğiniz kadar güçlendiriyor diyor. Tabii farklı yorumlar da mevcut. Dimetiltriptamin… Daha yaygın kullanımıyla DMT, epifiz bezinin hemen üstünde bulunan Pineal bez tarafından salgılanan bir hormon. Pineal bez tam olarak alnın ortasına iki kaşın arasına denk gelen bir bez. Dolayısıyla 3. göz orada tasvir ediliyor. DMT en çok doğum ve ölüm anında salgılanıyor. Bebeklerin bir yere, bir şeye odaklanması, gülmesi veya ölen kişilerin ışığı görüyorum demesini bu şekilde açıklıyorlar. Uyku anında da salgılanıyor fakat doğum ve ölüm anındaki kadar çok değil. Şamanlarda 3. gözün açık olduğu düşünülüyormuş.

Pineal bezle alakalı belli başlı bilindik hastalıklar var. Epilepsi bunlardan yalnızca biri. Şizofreniyle de alakası olduğu biliniyor.

DMT dediğimiz salgı, bitki ve hayvanlarda da bulunuyor. Hatta bazı bitkilerde öylesine fazla ki, bazı Uzak Doğu ülkelerinin, rakımı yüksek yerlerinde meditasyon ve bu bitkilerin bulunduğu özel çaylarla 3. Gözlerini açtıklarını söylüyorlar. Bunun yasadışı ticareti bile varmış. Türkiye’de satılması yasak olan bir çay. Kaçak yollarla getiriliyormuş okuduğum kadarıyla. Tabii bu çaya salgıyı arttırıyor demeyen de var. Onlar, insanlara farklı varlık ve yoğun ışık süzmelerinin gözükme sebebinin, bu çayın bir uyuşturucu olmasının gerçeği olduğunu söylüyor.

Bu yazıyı yazma amacım; hep eleştiri yapmaktansa biraz da farklı konular hakkında konuşalım. Kimseyi özendirme gibi bir amacım yok. Tabii insan ister istemez merak ediyor. Kim istemezdi sezgilerinin, hislerinin en üst seviyede çalışmasını? Muhtemelen bu konu da çoğu insanın yaşamadan inanmayacağı (hipnoz, metafizik, paranormal olaylar) konulardan birisi. Bahsettiğim gibi doğum ve ölüm anında kat ve kat daha fazla salgılanması, onu çok daha gizemli ve ilgi çekici hale getiriyor.  Bu tarz konular hakkında yazı ve yorumlamayı arttırmayı düşünüyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.