Yiğitefe Şahin
Köşe Yazarı
Yiğitefe Şahin
 

11 AYIN SUNTASI

Bayılıyorlar. Çağdaşlık, modernizm, popüler kültür başlıkları altında toplanan saçma sapan durum, duygu, davranışların savunuculuğunu yapmaya bayılıyorlar. Hümanistlik, liberallik çok farklı algılanıyor artık. Üstü kapalı bir örnek vereyim; büyüme hormonu eksikliğiniz mi var? Bu durumda siz hastasınız değil mi? Bunun tedavisi de mevcut. Erken yaşta veya gelişme döneminde müdahale edilerek önüne geçilebiliyor. Büyüme hormonu eksik insanlar, toplanıp bizi böyle kabul edeceksiniz, biz özgürüz diye bağırmıyor mesela değil mi? Tedaviyi reddediyorsa kimse ona bir şey diyemez, o da kimseden ekstra bir ilgi veya hak talep etmez. Tedavisi var mı? Var. Sen tedavi olmuyorsun, alkış mı bekliyorsun? Ekstra bir hak arama çabasına niye giresin ki öyle değil mi? Kimsenin, kimseye zorbalık yapma hakkı yok. Gerekli hormon eksikse bu ayıplanacak bir şey değil, tedavi edilecek bir şey. Gocunulacak da bir şey yok. Tabii Ekstranın ekstrası bir durum olur da kişi derse ki “yok ben kısa kalmak istiyorum, insanlar beni böyle kabul etmek zorunda, ben böyle doğdum, ben böyleyim, saygı duyacaksınız” derse. Tepki de alır. Ya tedavini ol ya da tedavi olmak istemiyorsan, bu sana ekstra bir hak sağlayacakmış gibi davranma. Madem herkes memnun hormon bozukluğundan ve hastalıklardan; o zaman ölüme terk edelim kanser olanları, SMA’lı bebeklerimizi… Ama böyle bir şey olmaz. Çünkü tedaviyi reddetmiyorlar. Tedavi olmamalarının onları diğer insanlardan ayırmayacağını biliyorlar. Ben hiç, büyüme hormonu eksik olan insanların, toplanıp da kendilerine özel bir ay ilan edip, o ay içerisinde anlamsız etkinlikler ve özgür olmalarına rağmen bir hak ve ilgi arayışına girdiklerini görmedim. Eminim onlara da mantıklı gelmiyordur bu. Yok “o şöyle dedi, bu böyle dedi”. Bir önceki yazımda da yazmıştım, peygamber de olsanız sevmeyeniniz, Ted Bundy’de olsanız seveniniz oluyor. O yüzden hastalığınıza, gerekli hormon eksikliğinize elbette karşı çıkan olur. Ki dediğim gibi saçma sapan etkinlikler yapılırsa ben de karşı çıkanlardan olurum. Tamam herkese ayrı gün yapılıyor da bir kategori için bir ay boyunca etkinlikler, yürüyüşler, protestolar düzenlemek nedir? Bakın arkadaşlar bu savunulacak bir şey değil. Ya da şöyle diyeyim, savunacağınız şey bu değil. Her konuyu, durumu çağdaşlığa, medeniyete getirmenin de bir anlamı yok. Zaten çağdaşlık adı altında yapılmayan pislik kalmadı orası da ayrı. Bu kişiler zaten başkalarının fikirlerine saygı duymayıp, kendi fikirlerine de saygı duyulmadığında ortalığı ayağa kaldıran tipler. Saygı duymak nedir bunlara göre merak ediyorum açıkçası. Her durumda bir çıkış yolu bulup, kendilerini üste çıkarmayı deniyorlar. Diğerlerinin de gazını alırlarsa ipin ucu kaçıyor. Tabii sert kayaya denk gelenler de var. O zaman üste çıkan onlar olmuyor. 
Ekleme Tarihi: 13 Haziran 2023 - Salı
Yiğitefe Şahin

11 AYIN SUNTASI

Bayılıyorlar. Çağdaşlık, modernizm, popüler kültür başlıkları altında toplanan saçma sapan durum, duygu, davranışların savunuculuğunu yapmaya bayılıyorlar. Hümanistlik, liberallik çok farklı algılanıyor artık. Üstü kapalı bir örnek vereyim; büyüme hormonu eksikliğiniz mi var? Bu durumda siz hastasınız değil mi? Bunun tedavisi de mevcut. Erken yaşta veya gelişme döneminde müdahale edilerek önüne geçilebiliyor. Büyüme hormonu eksik insanlar, toplanıp bizi böyle kabul edeceksiniz, biz özgürüz diye bağırmıyor mesela değil mi? Tedaviyi reddediyorsa kimse ona bir şey diyemez, o da kimseden ekstra bir ilgi veya hak talep etmez. Tedavisi var mı? Var. Sen tedavi olmuyorsun, alkış mı bekliyorsun? Ekstra bir hak arama çabasına niye giresin ki öyle değil mi? Kimsenin, kimseye zorbalık yapma hakkı yok. Gerekli hormon eksikse bu ayıplanacak bir şey değil, tedavi edilecek bir şey. Gocunulacak da bir şey yok. Tabii Ekstranın ekstrası bir durum olur da kişi derse ki “yok ben kısa kalmak istiyorum, insanlar beni böyle kabul etmek zorunda, ben böyle doğdum, ben böyleyim, saygı duyacaksınız” derse. Tepki de alır. Ya tedavini ol ya da tedavi olmak istemiyorsan, bu sana ekstra bir hak sağlayacakmış gibi davranma. Madem herkes memnun hormon bozukluğundan ve hastalıklardan; o zaman ölüme terk edelim kanser olanları, SMA’lı bebeklerimizi… Ama böyle bir şey olmaz. Çünkü tedaviyi reddetmiyorlar. Tedavi olmamalarının onları diğer insanlardan ayırmayacağını biliyorlar.

Ben hiç, büyüme hormonu eksik olan insanların, toplanıp da kendilerine özel bir ay ilan edip, o ay içerisinde anlamsız etkinlikler ve özgür olmalarına rağmen bir hak ve ilgi arayışına girdiklerini görmedim. Eminim onlara da mantıklı gelmiyordur bu. Yok “o şöyle dedi, bu böyle dedi”. Bir önceki yazımda da yazmıştım, peygamber de olsanız sevmeyeniniz, Ted Bundy’de olsanız seveniniz oluyor. O yüzden hastalığınıza, gerekli hormon eksikliğinize elbette karşı çıkan olur. Ki dediğim gibi saçma sapan etkinlikler yapılırsa ben de karşı çıkanlardan olurum. Tamam herkese ayrı gün yapılıyor da bir kategori için bir ay boyunca etkinlikler, yürüyüşler, protestolar düzenlemek nedir? Bakın arkadaşlar bu savunulacak bir şey değil. Ya da şöyle diyeyim, savunacağınız şey bu değil. Her konuyu, durumu çağdaşlığa, medeniyete getirmenin de bir anlamı yok. Zaten çağdaşlık adı altında yapılmayan pislik kalmadı orası da ayrı. Bu kişiler zaten başkalarının fikirlerine saygı duymayıp, kendi fikirlerine de saygı duyulmadığında ortalığı ayağa kaldıran tipler. Saygı duymak nedir bunlara göre merak ediyorum açıkçası. Her durumda bir çıkış yolu bulup, kendilerini üste çıkarmayı deniyorlar. Diğerlerinin de gazını alırlarsa ipin ucu kaçıyor. Tabii sert kayaya denk gelenler de var. O zaman üste çıkan onlar olmuyor. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.