Yiğitefe Şahin
Köşe Yazarı
Yiğitefe Şahin
 

ÇÜNKÜ SORSAN, HEPİMİZ MÜSLÜMANIZ!

Geçtiğimiz günlerde ülkemizi derinden etkileyen terör olayı yaşandı. İstanbul'da patlama... Öncelikle patlamadan etkilenen, etkilenmeyen herkese geçmiş olsun diyorum. 14 kasım günü zanlı yakalanmış. Suriye uyruklu bir kadın, belli başlı terör örgütleri tarafından özel istihbarat üyesi olarak yetiştirilmiş. Afrin-İdlip üzerinden kaçak yollarla girdiğini söylemiş. Benim okuduğum böyleydi yani. Tabii şahsın Suriyeli olduğu ortaya çıkınca sosyal medyada ortalık kızıştı. İlk kez bir konuda insanların siyasi anlamda bölünmediğini gördüm. (Farklı mecralarda bölünmüş olabilirler) Herkes bu konuda hemfikir. Biz neyiz tam olarak? Yolgeçen hanı mı? Neyiz biz? "Ben müslümanım" diyen her yabancıyı, ülkedeki ihtiyaçların karşılandığı kurumlardan ücretsiz yararlanmasını sağlayacak insanlar mı? Ne zamandan beri azınlıklar söz sahibi oldu tarihte? İstisnalar kaideyi bozmaz diye bir söz var. Bir iki Suriyeli iyi diye hepsine ev sahipliği yapacak bir ülke değil Türkiye. Siz "ben müslümanım" diyen katili, yan kesiciyi, hırsızı, sapığı ve her türlü saplantılara sahip olan -herhangi bir insan ırkını- sorgusuz sualsiz kapıdan geçirir, üstüne bir de şundan ücretsiz yararlansın, buna para vermesin, buna şu kadar az versin, burada sıraya girmesin gibi haklar tanırsan, bu adam kendi ülkesinde anayasa esiriyken burada anarşist olur. Ha bir de patlama olduğu vakit interneti kısıtlamışlar sanırım. Saatlerce internet erişimi olmadı. Bakın şimdi bu basit bir olay değil. ("Eskiden hiç yoktu yeğenim" diyen çıkar şimdi) Şuanda ülkedeki en büyük haber akışının gerçekleştiği yerler sosyal medya. İnsanların birbirinden haber aldığı, birbileri arasında müzakere yaptığı bir yer. İnternetten önce kapatılması gereken çok şey var. Sosyal medya yasası yalan haberler için çıkarıldı diye sanıyorum. Tüm ülkede saatlerce erişimi engellemenin mantığı nedir? Suriyelilere din kardeşi deniyordu değil mi? Hangi müslüman başka bir ülkede, başka bir müslümanın hakkını yer? Hangi müslüman, başka bir müslümana yan gözle bakar? Hangi müslüman kendisine tanınan hakları kötüye kullanır? Meraktan soruyorum ha. Farklı bir amacım yok yani. Müslümanlık, ben müslümanım diyerek veya sadece şehadet getirerek oluyor mu? Demek ki oluyor baksanıza. İdeolojimiz demokrasiydi değil mi? Bir an faşizm sandım pardon. O kadar müslümanlık, din kardeşi falan deniyor olay yine dine bağlanıyor ama hiç düşünülüyor mu? Kul hakkı yeriz ama en iyi islam güzellemesini biz yaparız. Yalan söyler alıcıyı/kiracıyı kandırırız ama en dürüst milletiz. Ziyarete gelen turistlere her türlü kazığı atmaya çalışırız ama en misavirperver biziz. Adam kayırır torpil yaparız ama en adaletli olan milletiz. Her türlü küfürü eder karşımızdakini ezeriz ama en saygılı en alçakgönüllü biziz. Biz böyleyiz işte, her türlüğü pisliği yaparız ama en iyisi biziz. Çünkü sorsan, hepimiz müslümanız.
Ekleme Tarihi: 15 Kasım 2022 - Salı
Yiğitefe Şahin

ÇÜNKÜ SORSAN, HEPİMİZ MÜSLÜMANIZ!

Geçtiğimiz günlerde ülkemizi derinden etkileyen terör olayı yaşandı. İstanbul'da patlama... Öncelikle patlamadan etkilenen, etkilenmeyen herkese geçmiş olsun diyorum. 14 kasım günü zanlı yakalanmış. Suriye uyruklu bir kadın, belli başlı terör örgütleri tarafından özel istihbarat üyesi olarak yetiştirilmiş. Afrin-İdlip üzerinden kaçak yollarla girdiğini söylemiş. Benim okuduğum böyleydi yani. Tabii şahsın Suriyeli olduğu ortaya çıkınca sosyal medyada ortalık kızıştı. İlk kez bir konuda insanların siyasi anlamda bölünmediğini gördüm. (Farklı mecralarda bölünmüş olabilirler) Herkes bu konuda hemfikir. Biz neyiz tam olarak? Yolgeçen hanı mı? Neyiz biz? "Ben müslümanım" diyen her yabancıyı, ülkedeki ihtiyaçların karşılandığı kurumlardan ücretsiz yararlanmasını sağlayacak insanlar mı? Ne zamandan beri azınlıklar söz sahibi oldu tarihte? İstisnalar kaideyi bozmaz diye bir söz var. Bir iki Suriyeli iyi diye hepsine ev sahipliği yapacak bir ülke değil Türkiye. Siz "ben müslümanım" diyen katili, yan kesiciyi, hırsızı, sapığı ve her türlü saplantılara sahip olan -herhangi bir insan ırkını- sorgusuz sualsiz kapıdan geçirir, üstüne bir de şundan ücretsiz yararlansın, buna para vermesin, buna şu kadar az versin, burada sıraya girmesin gibi haklar tanırsan, bu adam kendi ülkesinde anayasa esiriyken burada anarşist olur.

Ha bir de patlama olduğu vakit interneti kısıtlamışlar sanırım. Saatlerce internet erişimi olmadı. Bakın şimdi bu basit bir olay değil. ("Eskiden hiç yoktu yeğenim" diyen çıkar şimdi) Şuanda ülkedeki en büyük haber akışının gerçekleştiği yerler sosyal medya. İnsanların birbirinden haber aldığı, birbileri arasında müzakere yaptığı bir yer. İnternetten önce kapatılması gereken çok şey var. Sosyal medya yasası yalan haberler için çıkarıldı diye sanıyorum. Tüm ülkede saatlerce erişimi engellemenin mantığı nedir? Suriyelilere din kardeşi deniyordu değil mi? Hangi müslüman başka bir ülkede, başka bir müslümanın hakkını yer? Hangi müslüman, başka bir müslümana yan gözle bakar? Hangi müslüman kendisine tanınan hakları kötüye kullanır? Meraktan soruyorum ha. Farklı bir amacım yok yani. Müslümanlık, ben müslümanım diyerek veya sadece şehadet getirerek oluyor mu? Demek ki oluyor baksanıza.

İdeolojimiz demokrasiydi değil mi? Bir an faşizm sandım pardon.

O kadar müslümanlık, din kardeşi falan deniyor olay yine dine bağlanıyor ama hiç düşünülüyor mu? Kul hakkı yeriz ama en iyi islam güzellemesini biz yaparız. Yalan söyler alıcıyı/kiracıyı kandırırız ama en dürüst milletiz. Ziyarete gelen turistlere her türlü kazığı atmaya çalışırız ama en misavirperver biziz. Adam kayırır torpil yaparız ama en adaletli olan milletiz. Her türlü küfürü eder karşımızdakini ezeriz ama en saygılı en alçakgönüllü biziz. Biz böyleyiz işte, her türlüğü pisliği yaparız ama en iyisi biziz. Çünkü sorsan, hepimiz müslümanız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.