Yiğitefe Şahin
Köşe Yazarı
Yiğitefe Şahin
 

AKIL SEFALETİNİN VERDİĞİ CEHALET 2

Bizde şöyle bir şey var; eğer x kişisi yapılan işi beğenmiyor, onaylamıyorsa, ona demediğini bırakmıyor. İş ne olursa olsun, ne kadar iyi olursa olsun, hep bir aykırı vardır. Bu aykırılık da çoğu zaman; "ben farklıyım ha, herkes severse ben sevmem, herkes överse ben gömerim" psikolojisiyle yapılıyor. Daha çok ilgi odağı olmayı istiyorlar gibi bir şey. Ha dediğim gibi bunu, işi sevmediği için yapan da var. Örnek vereyim; (isimleri sallayacağım) Ahmet, herhangi konuda kendince bir yorum yaptı, Mehmet ise bu yorumu beğenmediği için Ahmet'e küfür etti ve bunu yayınlayana taraf muamelesi yaptı. Çünkü Mehmet ahmak, Mehmet'in kafası bazı durumları algılayamıyor. Özgürlüğün savunucuları bu kez özgürce yorum yapan adama sallıyorlar. Bireysel ifade özgürlüğünü, hakaretlerle karalamaya çalışıyorlar. Konuşmak kolay ya, yorum yazmak kolay nasıl olsa. Yazayım, sallayayım, ağzıma geleni buraya düşeyim demesi kolay. Bunun örneklerini hemen her konuda görebiliriz. Futbol, siyaset, din, eğitim... Kendi fikrine uymayan insanlara küfür ve hakaret etme acizliğini gösteriyorlar çoğu zaman. Kendine liberal diyen sözde liberallerin fikir zıtlaşması yaşadığı insanları hor görüp yok saymasından belli oluyor amaçları. Samimi söylüyorum; bir kişiye tanınan anayasal hakka dışardan müdahale etmek çok ahmakça bir davranış. Bireysel düşünce özgürlüğünden bahsediyorum. Bu arada konunun eleştiri ile alakası yok. Aşağı yukarı 1.5-2 senedir buraya yazıyorum, kimileri hak veriyor kimileri yazıda bahsettiğim stilde... İnsanları karalamaktan başka bir amacı olmayan bireyler ve onun şakşakçı sürüsü. Bakın gerçekten eleştirmek nedir bilmiyoruz. ("Biz" yapıyormuşuz gibi yazıyorum ki, bahsettiğim kitle yine eleştiri yaptığını sanarak hakaret etmesin). İyi eleştiri olur, kötü eleştiri olur. İşte biz iyi eleştiriyi bilmiyoruz. Kötü eleştiri de hakaretlerle, karalamalarla, aşağılamalarla oluyor zaten. Çok nadir rastlarsınız düzgünce açıklama yapana. Düzgünce açıklayana da sen gizli taraftar mısın diyorlar zaten. Hahah. Gerçekten komedi ya. Adam akıllı açıklama yaparsınız, gizli destekçi olursunuz, söversiniz kahraman olursunuz bunların gözünde. Bazı insanlarda cidden cahilliğin verdiği bir özgüven var. Bilmediği konuda biliyormuş gibi konuşma cehaletini gösterip de şakşakçıları etrafına topluyor. Sonrasında göğsü nasıl kabarıyor bir görseniz. Gaza geldikten sonra yazmaya da devam ediyor. Satırlarca yazıyorlar hem de ha. Alt alta onlarca satır, hakaret ve bilgisizlik dolu. Sevgili okurlar, anlayacağınız şudur ki; bu insanlar hep aykırılık peşindedir. Kendilerinin aykırı olduğu yetmiyormuş gibi başkalarını da yanına çekerler. Bu küfürleşme, normalleşmeye doğru gider. Adam akıllı açıklasanız, sürüsüyle beraber saldırır size. Yarın öbür gün sıradan yorumunuz veya fikriniz küfürlü cevap alırsa şaşırmayın. Onbirliler gelmiştir.
Ekleme Tarihi: 07 Nisan 2023 - Cuma
Yiğitefe Şahin

AKIL SEFALETİNİN VERDİĞİ CEHALET 2

Bizde şöyle bir şey var; eğer x kişisi yapılan işi beğenmiyor, onaylamıyorsa, ona demediğini bırakmıyor. İş ne olursa olsun, ne kadar iyi olursa olsun, hep bir aykırı vardır.

Bu aykırılık da çoğu zaman; "ben farklıyım ha, herkes severse ben sevmem, herkes överse ben gömerim" psikolojisiyle yapılıyor. Daha çok ilgi odağı olmayı istiyorlar gibi bir şey. Ha dediğim gibi bunu, işi sevmediği için yapan da var. Örnek vereyim; (isimleri sallayacağım) Ahmet, herhangi konuda kendince bir yorum yaptı, Mehmet ise bu yorumu beğenmediği için Ahmet'e küfür etti ve bunu yayınlayana taraf muamelesi yaptı. Çünkü Mehmet ahmak, Mehmet'in kafası bazı durumları algılayamıyor. Özgürlüğün savunucuları bu kez özgürce yorum yapan adama sallıyorlar. Bireysel ifade özgürlüğünü, hakaretlerle karalamaya çalışıyorlar. Konuşmak kolay ya, yorum yazmak kolay nasıl olsa. Yazayım, sallayayım, ağzıma geleni buraya düşeyim demesi kolay.

Bunun örneklerini hemen her konuda görebiliriz. Futbol, siyaset, din, eğitim... Kendi fikrine uymayan insanlara küfür ve hakaret etme acizliğini gösteriyorlar çoğu zaman. Kendine liberal diyen sözde liberallerin fikir zıtlaşması yaşadığı insanları hor görüp yok saymasından belli oluyor amaçları.

Samimi söylüyorum; bir kişiye tanınan anayasal hakka dışardan müdahale etmek çok ahmakça bir davranış. Bireysel düşünce özgürlüğünden bahsediyorum. Bu arada konunun eleştiri ile alakası yok. Aşağı yukarı 1.5-2 senedir buraya yazıyorum, kimileri hak veriyor kimileri yazıda bahsettiğim stilde... İnsanları karalamaktan başka bir amacı olmayan bireyler ve onun şakşakçı sürüsü.

Bakın gerçekten eleştirmek nedir bilmiyoruz. ("Biz" yapıyormuşuz gibi yazıyorum ki, bahsettiğim kitle yine eleştiri yaptığını sanarak hakaret etmesin). İyi eleştiri olur, kötü eleştiri olur. İşte biz iyi eleştiriyi bilmiyoruz. Kötü eleştiri de hakaretlerle, karalamalarla, aşağılamalarla oluyor zaten. Çok nadir rastlarsınız düzgünce açıklama yapana. Düzgünce açıklayana da sen gizli taraftar mısın diyorlar zaten. Hahah. Gerçekten komedi ya. Adam akıllı açıklama yaparsınız, gizli destekçi olursunuz, söversiniz kahraman olursunuz bunların gözünde.

Bazı insanlarda cidden cahilliğin verdiği bir özgüven var. Bilmediği konuda biliyormuş gibi konuşma cehaletini gösterip de şakşakçıları etrafına topluyor. Sonrasında göğsü nasıl kabarıyor bir görseniz. Gaza geldikten sonra yazmaya da devam ediyor. Satırlarca yazıyorlar hem de ha. Alt alta onlarca satır, hakaret ve bilgisizlik dolu. Sevgili okurlar, anlayacağınız şudur ki; bu insanlar hep aykırılık peşindedir. Kendilerinin aykırı olduğu yetmiyormuş gibi başkalarını da yanına çekerler. Bu küfürleşme, normalleşmeye doğru gider. Adam akıllı açıklasanız, sürüsüyle beraber saldırır size. Yarın öbür gün sıradan yorumunuz veya fikriniz küfürlü cevap alırsa şaşırmayın. Onbirliler gelmiştir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.