Tarım temalı Liseler Tasarım Yarışma Sergisi Çeşme’de

YAŞAM 22.01.2024 - 10:03, Güncelleme: 22.01.2024 - 10:03 4479+ kez okundu.
 

Tarım temalı Liseler Tasarım Yarışma Sergisi Çeşme’de

Gençlerde tarım konusunda farkındalık oluşturulmasını amaçlayan “Tarım” temalı, liseler arası tasarım yarışmasının sergi ve ödül töreni Çeşme’de gerçekleştirildi.
Sergiye İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ayhan Temiz İlçe Emniyet Müdürü Murat Dokumacı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yavuz Yaşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mine Altın, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum ve Kuruluş Amirleri, Muhtarlar, Okul Müdürleri, Görsel Sanat Öğretmenleri, Öğrenciler, Çeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı. İzmir İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ayhan Temiz, “Düzenlenmiş olan “Liseler Arası Tasarım Yarışması” töreninde olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Özellikle de bu tasarım yarışmasının ana temasının “TARIM” olarak belirlenmesi ve bu değer üzerinden sanat yoluyla bir farkındalık oluşturulması, bizleri gerçekten daha da mutlu etti.” Dedi. Tarımın sadece toprakla uğraşmak değil, geleceğimizi de şekillendiren bir üretim ve kazanç kaynağı olduğunu dile getiren TEMİZ, “ Gençlik, tarım sektöründe birçok fırsatı keşfetme ve geliştirme potansiyeline sahiptir. Çok hızlı dijitalleşme sürecinin yaşandığı bu çağda tarımsal anlamda da yapılacak faaliyetlerin inovatif fikirlerle desteklenerek yani aksiyonlar alınması önemlidir. Tabi ki tarımsal faaliyetleri sürdürürken, hem üretim yapmak, üretim yaparken aynı zamanda toprağı, çevreyi korumak, ekolojik dengeyi bozmamak önem arz etmektedir.” Dedi. Gençlerin desteği ve bilinçli çabalarıyla, tarımın önemini vurgulayarak, hem üretimde hem tüketimde bilinçli toplum haline gelinebileceğine dikkat çeken TEMİZ, “. Siz gençleri geleceğe sahip çıkmaya, “Türkiye Yüzyılı’nın ruhuna değer katacak çabanızla tarımda, üretimde ve katma değer oluşturmada size ayrıcalıklı fırsatlar sunan tarımın dünyasında yerinizi almaya davet ediyorum” dedi.
Gençlerde tarım konusunda farkındalık oluşturulmasını amaçlayan “Tarım” temalı, liseler arası tasarım yarışmasının sergi ve ödül töreni Çeşme’de gerçekleştirildi.

Sergiye İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ayhan Temiz İlçe Emniyet Müdürü Murat Dokumacı, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yavuz Yaşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mine Altın, Siyasi Parti Temsilcileri, Kurum ve Kuruluş Amirleri, Muhtarlar, Okul Müdürleri, Görsel Sanat Öğretmenleri, Öğrenciler, Çeşme Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ayhan Temiz, “Düzenlenmiş olan “Liseler Arası Tasarım Yarışması” töreninde olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Özellikle de bu tasarım yarışmasının ana temasının “TARIM” olarak belirlenmesi ve bu değer üzerinden sanat yoluyla bir farkındalık oluşturulması, bizleri gerçekten daha da mutlu etti.” Dedi.

Tarımın sadece toprakla uğraşmak değil, geleceğimizi de şekillendiren bir üretim ve kazanç kaynağı olduğunu dile getiren TEMİZ, “ Gençlik, tarım sektöründe birçok fırsatı keşfetme ve geliştirme potansiyeline sahiptir. Çok hızlı dijitalleşme sürecinin yaşandığı bu çağda tarımsal anlamda da yapılacak faaliyetlerin inovatif fikirlerle desteklenerek yani aksiyonlar alınması önemlidir. Tabi ki tarımsal faaliyetleri sürdürürken, hem üretim yapmak, üretim yaparken aynı zamanda toprağı, çevreyi korumak, ekolojik dengeyi bozmamak önem arz etmektedir.” Dedi.

Gençlerin desteği ve bilinçli çabalarıyla, tarımın önemini vurgulayarak, hem üretimde hem tüketimde bilinçli toplum haline gelinebileceğine dikkat çeken TEMİZ, “. Siz gençleri geleceğe sahip çıkmaya, “Türkiye Yüzyılı’nın ruhuna değer katacak çabanızla tarımda, üretimde ve katma değer oluşturmada size ayrıcalıklı fırsatlar sunan tarımın dünyasında yerinizi almaya davet ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.