CHP'li Belediyede, Meclisi AK Partili Başkanvekili yönetti

GÜNDEM 08.05.2024 - 16:37, Güncelleme: 08.05.2024 - 17:32 4050 kez okundu.
 

CHP'li Belediyede, Meclisi AK Partili Başkanvekili yönetti

31 Mart seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçen Bulancak Belediyesi'nin Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısına AK Partili Meclis Üyesi Cihad Yıldız Başkanvekilliği yaptı.
Meclis çoğunluğu AK Parti'de olan Bulancak Belediyesinde Nisan ayında gerçekleşen Meclis Toplantısında 9 oy alarak Başkanvekilliği görevine AK Parti Belediye Meclis Üyesi Cihad Yıldız seçilmişti.  Meclis Başkanvekili Cihad Yıldız başkanlığında yapılan Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısında gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi. Yine Nisan ayında Divan Katip Üyeliğine seçilen CHP Meclis Üyesi Şafak Şahin ve Tayfun Özgen ise Meclis toplantısında; divan katipliği yaptılar. Nisan ayı Meclis toplantısında, AK Parti Grubu önergesinde teklif edilen ve Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilerek komisyonda görüşülen;Belediye Otoparklarının ilk 1 saat ücretsiz olması, Su ücretlerinde ihtiyaç sahiplerine ve ihtiyaç sahibi emeklilere yönelik yüzde 50 indirim uygulanması, İhtiyaç sahiplerine ve ihtiyaç sahibi emeklilere yönelik yıllık 12 bin lira gıda yardımı yapılması, ihtiyaç sahiplerine ve ihtiyaç sahibi emeklilere yönelik yüzde 25 kira yardımı yapılması maddeleri oy birliği ile kabul edildi. Tarife komisyonunca görüşülen Kooperatif ve Dolmuş ücretlerine yapılacak Fiyat artış Talebi raporu, 2023 yılı Kesin Hesap Tezkeresi, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünün Süre Belgesi Tezkeresi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Meslek Kuruluşları ile Protokol Yapılması için yetki verilmesi konulu tezkeresi oy birliği ile kabul edildi. Zabıta Müdürlüğünün T plaka yönetmeliğinde değişiklik tezkeresi oy birliği ile kabul edildi. CHP grubu tarafından verilen, Dolmuş Hatlarından vize ücreti alınmaması ve ikinci şirket kurulması önergeleri ise Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. Mayıs ayı 2. Oturum toplantısının 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü saat 14.00'da yapılması oy birliği ile kabul edilerek, toplantı iyi niyet ve temennilerle sona erdi.  
31 Mart seçimlerinde AK Parti'den CHP'ye geçen Bulancak Belediyesi'nin Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısına AK Partili Meclis Üyesi Cihad Yıldız Başkanvekilliği yaptı.

Meclis çoğunluğu AK Parti'de olan Bulancak Belediyesinde Nisan ayında gerçekleşen Meclis Toplantısında 9 oy alarak Başkanvekilliği görevine AK Parti Belediye Meclis Üyesi Cihad Yıldız seçilmişti. 
Meclis Başkanvekili Cihad Yıldız başkanlığında yapılan Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısında gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.
Yine Nisan ayında Divan Katip Üyeliğine seçilen CHP Meclis Üyesi Şafak Şahin ve Tayfun Özgen ise Meclis toplantısında; divan katipliği yaptılar.

Nisan ayı Meclis toplantısında, AK Parti Grubu önergesinde teklif edilen ve Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilerek komisyonda görüşülen;Belediye Otoparklarının ilk 1 saat ücretsiz olması, Su ücretlerinde ihtiyaç sahiplerine ve ihtiyaç sahibi emeklilere yönelik yüzde 50 indirim uygulanması, İhtiyaç sahiplerine ve ihtiyaç sahibi emeklilere yönelik yıllık 12 bin lira gıda yardımı yapılması, ihtiyaç sahiplerine ve ihtiyaç sahibi emeklilere yönelik yüzde 25 kira yardımı yapılması maddeleri oy birliği ile kabul edildi.
Tarife komisyonunca görüşülen Kooperatif ve Dolmuş ücretlerine yapılacak Fiyat artış Talebi raporu, 2023 yılı Kesin Hesap Tezkeresi, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünün Süre Belgesi Tezkeresi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün Meslek Kuruluşları ile Protokol Yapılması için yetki verilmesi konulu tezkeresi oy birliği ile kabul edildi.

Zabıta Müdürlüğünün T plaka yönetmeliğinde değişiklik tezkeresi oy birliği ile kabul edildi.
CHP grubu tarafından verilen, Dolmuş Hatlarından vize ücreti alınmaması ve ikinci şirket kurulması önergeleri ise Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi. Mayıs ayı 2. Oturum toplantısının 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü saat 14.00'da yapılması oy birliği ile kabul edilerek, toplantı iyi niyet ve temennilerle sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.