SÜRÜCÜLER, ALTERNATİF YOL İSTİYOR

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 14.12.2015 - 23:22, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 3040+ kez okundu.
 

SÜRÜCÜLER, ALTERNATİF YOL İSTİYOR

Ordu'da başlatılan Elektronik Denetleme Sistemi nedeniyle aynı güzergahta defalarca ceza yiyen sürücüler isyan ediyor.
Ordu'da başlatılan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi(TEDES) bir çok sürücünün korkulu rüyası haline geldi. Tamamen Ordu İl Emniyet Müdürlüğüne devredilen TEDES'in 18 Kasım tarihinde hizmete başlamasıyla birlikte hız ihlaline gözden kaçıran ve ceza yiyen vatandaşlar, aynı güzergahta 3-5 defa ceza kesilmesine sitem ettiler. Alternatif yol bulunmayan ve uzun yol şoförlerinin de sıklıkla güzergahında bulunan Ordu'da Gülyalı'dan Perşembe'ye kadar uygulanan Elektronik Denetleme Sistemi'nde bazı esnekliklerin olmasını isteyen sürücüler, "Hız ihlali yapıldığında ceza kesilmesin demiyoruz. Fakat alternatifsiz bir yolda bu hız kuralları çok katı bir şekilde uygulanıyor. Bu yolun alternatif yolu var mı? Hayır. O halde buna bir esneklik getirilmeli. Aynı güzergahta seyir halindeyken ceza kesilmesi, makbul bir davranış değil. Herkes kıt kanaat geçinme derdinde. Ama bu cezalar belimizi büküyor" dediler. Öte yandan Kamyon ve Tır saatlerinde yapılan değişiklik nedeniyle yasağın devreye girmesine rağmen bölgede alt yapının böyle bir uygulamaya müsait olmadığını belirten kamyoncular ise "Kilometrelerce direksiyon sallayarak ekmeğimizi çıkarmaya çalışıyoruz. Ancak yetkililer bazı uygulamaların kararını alırken şoför esnafını görmezden geliyor. Fatsa ve Altınordu’da belli saatlerde kamyonların geçişine izin verilmiyor ve alternatif bir yol da gösterilmiyor. Geçişin yasak olduğu saatlerde yasağın kalkma saatini bekleyen kamyoncu esnafının ihtiyacını karşılayacak bölgede hiçbir alt yapı bulunmuyor. Bu insanlar şoför de insan değil mi? Bu insanların karnı acıkmayacak mı? Tuvalet ihtiyaçları olmayacak mı? Hadi uygulamayı başlattınız bari bunlara da bir çözüm bulun. Aksi halde bölgede bulunan aileler ile kamyoncular arasında büyük sıkıntılar yaşanacak. Çünkü kamyoncu arkadaşlarımız bazı ihtiyaçlarını gidermek için mecbur olarak yol kenarlarını kullanmak zorunda kalıyorlar" diye konuştular.    
Ordu'da başlatılan Elektronik Denetleme Sistemi nedeniyle aynı güzergahta defalarca ceza yiyen sürücüler isyan ediyor.

Ordu'da başlatılan Trafik Elektronik Denetleme Sistemi(TEDES) bir çok sürücünün korkulu rüyası haline geldi. Tamamen Ordu İl Emniyet Müdürlüğüne devredilen TEDES'in 18 Kasım tarihinde hizmete başlamasıyla birlikte hız ihlaline gözden kaçıran ve ceza yiyen vatandaşlar, aynı güzergahta 3-5 defa ceza kesilmesine sitem ettiler.

Alternatif yol bulunmayan ve uzun yol şoförlerinin de sıklıkla güzergahında bulunan Ordu'da Gülyalı'dan Perşembe'ye kadar uygulanan Elektronik Denetleme Sistemi'nde bazı esnekliklerin olmasını isteyen sürücüler, "Hız ihlali yapıldığında ceza kesilmesin demiyoruz. Fakat alternatifsiz bir yolda bu hız kuralları çok katı bir şekilde uygulanıyor. Bu yolun alternatif yolu var mı? Hayır. O halde buna bir esneklik getirilmeli. Aynı güzergahta seyir halindeyken ceza kesilmesi, makbul bir davranış değil. Herkes kıt kanaat geçinme derdinde. Ama bu cezalar belimizi büküyor" dediler.

Öte yandan Kamyon ve Tır saatlerinde yapılan değişiklik nedeniyle yasağın devreye girmesine rağmen bölgede alt yapının böyle bir uygulamaya müsait olmadığını belirten kamyoncular ise "Kilometrelerce direksiyon sallayarak ekmeğimizi çıkarmaya çalışıyoruz. Ancak yetkililer bazı uygulamaların kararını alırken şoför esnafını görmezden geliyor. Fatsa ve Altınordu’da belli saatlerde kamyonların geçişine izin verilmiyor ve alternatif bir yol da gösterilmiyor. Geçişin yasak olduğu saatlerde yasağın kalkma saatini bekleyen kamyoncu esnafının ihtiyacını karşılayacak bölgede hiçbir alt yapı bulunmuyor. Bu insanlar şoför de insan değil mi? Bu insanların karnı acıkmayacak mı? Tuvalet ihtiyaçları olmayacak mı? Hadi uygulamayı başlattınız bari bunlara da bir çözüm bulun. Aksi halde bölgede bulunan aileler ile kamyoncular arasında büyük sıkıntılar yaşanacak. Çünkü kamyoncu arkadaşlarımız bazı ihtiyaçlarını gidermek için mecbur olarak yol kenarlarını kullanmak zorunda kalıyorlar" diye konuştular.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.