Bulancak Halk Eğitimi Merkezi'nde "Minik Eller, Büyük Hayaller" Etkinliği!

EĞİTİM 29.04.2024 - 14:15, Güncelleme: 29.04.2024 - 14:15 4368 kez okundu.
 

Bulancak Halk Eğitimi Merkezi'nde "Minik Eller, Büyük Hayaller" Etkinliği!

Bulancak Halk Eğitimi Merkezi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak ve geleceğin nesillerine geleneksel sanatları ve kültürel mirası aktarmak amacıyla ‘Minik Eller, Büyük Hayaller’ adlı bir etkinlik düzenledi.
Etkinlik kapsamında, ilçedeki çeşitli ilkokul ve ortaokullarda 22-26 Nisan tarihleri arasında farklı atölyeler ve etkinlikler gerçekleştirildi. İstiklal İlkokulu-Ortaokulu'nda minik ressamlar, yağlı boya resimler yaparak hayal güçlerini tuvallere aktardı. 75. Yıl Anaokulu'nda çocuklar, dokumacılık ve sepet örme tekniklerini öğrendi ve kendi el emeği ürünlerini yarattılar. Atatürk Ortaokulu'nda minik terziler, temel dikiş tekniklerini öğrenerek kendi kıyafetlerini ve aksesuarlarını diktiler. Cumhuriyet İlkokulu'nda çocuklar, atık malzemeleri kullanarak yaratıcı geri dönüşüm projeleri gerçekleştirdiler. Yunus Emre İlkokulu ve Züfer-Mustafa Eriş Ortaokulu'nda minik eller, tığ örgüsü ile şapka, atkı, bere ve çanta gibi giyim aksesuarları ördüler. Güzelyalı İlkokulu-Ortaokulu'nda çocuklar, rölyef teknikleri ile üç boyutlu eserler yaratarak geleneksel el nakışları ile özgün tasarımlar hazırladılar. İmam Hatip Ortaokulu'nda öğrenciler, geleneksel çini sanatını öğrendi ve temel dikiş teknikleri ile farklı tekstil ürünleri diktiler. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda minik ustalar, yöresel kilim dokuma sanatını öğrenerek kendi elleriyle dastarlar dokudular. Sabiha Özdemir Anaokulu'nda çocuklar, kendi oyuncaklarını tasarlayıp yaparak hayal güçlerini ve el becerilerini geliştirdiler. Sabiha Raşit Özdemir İlkokulu'nda minik eller, punç ve filografi teknikleri ile özgün eserler yarattılar. Yalıköy Şehit Pilot Barış Çakır Ortaokulu'nda çocuklar, boncuk takı yapımı ve seramik obje çalışması ile yaratıcı ürünler ürettiler. Cumhuriyet İlkokulu-Gazi Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda müzik dinletileri ile çocuklar keyifli vakit geçirdiler. ‘Minik Eller, Büyük Hayaller’ etkinliği, Bulancak Halk Eğitimi Merkezi'nin geleneksel sanatları ve kültürel mirası geleceğe aktarma konusundaki kararlılığını ve bu alandaki çalışmalarını da gözler önüne serdi. Etkinliğe katılan çocuklar, hem eğlenerek vakit geçirme imkanı buldular hem de farklı sanat dalları ve geleneksel el sanatları hakkında bilgi edindiler.
Bulancak Halk Eğitimi Merkezi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamak ve geleceğin nesillerine geleneksel sanatları ve kültürel mirası aktarmak amacıyla ‘Minik Eller, Büyük Hayaller’ adlı bir etkinlik düzenledi.

Etkinlik kapsamında, ilçedeki çeşitli ilkokul ve ortaokullarda 22-26 Nisan tarihleri arasında farklı atölyeler ve etkinlikler gerçekleştirildi.

İstiklal İlkokulu-Ortaokulu'nda minik ressamlar, yağlı boya resimler yaparak hayal güçlerini tuvallere aktardı. 75. Yıl Anaokulu'nda çocuklar, dokumacılık ve sepet örme tekniklerini öğrendi ve kendi el emeği ürünlerini yarattılar. Atatürk Ortaokulu'nda minik terziler, temel dikiş tekniklerini öğrenerek kendi kıyafetlerini ve aksesuarlarını diktiler. Cumhuriyet İlkokulu'nda çocuklar, atık malzemeleri kullanarak yaratıcı geri dönüşüm projeleri gerçekleştirdiler. Yunus Emre İlkokulu ve Züfer-Mustafa Eriş Ortaokulu'nda minik eller, tığ örgüsü ile şapka, atkı, bere ve çanta gibi giyim aksesuarları ördüler.

Güzelyalı İlkokulu-Ortaokulu'nda çocuklar, rölyef teknikleri ile üç boyutlu eserler yaratarak geleneksel el nakışları ile özgün tasarımlar hazırladılar. İmam Hatip Ortaokulu'nda öğrenciler, geleneksel çini sanatını öğrendi ve temel dikiş teknikleri ile farklı tekstil ürünleri diktiler. Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda minik ustalar, yöresel kilim dokuma sanatını öğrenerek kendi elleriyle dastarlar dokudular. Sabiha Özdemir Anaokulu'nda çocuklar, kendi oyuncaklarını tasarlayıp yaparak hayal güçlerini ve el becerilerini geliştirdiler. Sabiha Raşit Özdemir İlkokulu'nda minik eller, punç ve filografi teknikleri ile özgün eserler yarattılar. Yalıköy Şehit Pilot Barış Çakır Ortaokulu'nda çocuklar, boncuk takı yapımı ve seramik obje çalışması ile yaratıcı ürünler ürettiler. Cumhuriyet İlkokulu-Gazi Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda müzik dinletileri ile çocuklar keyifli vakit geçirdiler.

‘Minik Eller, Büyük Hayaller’ etkinliği, Bulancak Halk Eğitimi Merkezi'nin geleneksel sanatları ve kültürel mirası geleceğe aktarma konusundaki kararlılığını ve bu alandaki çalışmalarını da gözler önüne serdi. Etkinliğe katılan çocuklar, hem eğlenerek vakit geçirme imkanı buldular hem de farklı sanat dalları ve geleneksel el sanatları hakkında bilgi edindiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.