YILBAŞINDA 4 GÜN KISITLAMA GELDİ

EKONOMİ 14.12.2020 - 20:35, Güncelleme: 15.12.2020 - 09:50 3324+ kez okundu.
 

YILBAŞINDA 4 GÜN KISITLAMA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 15.00'da toplanan Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.
19.40 sularında ekran başına çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde ABD ve Avrupa'da ülkemize yönelik gerçekleşen yaptırım söylemlerinin artmasının üzüntü verici olduğunu kaydederek, Türkiye'nin tarihi bir dönüm noktasında Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında yer aldığını belirtti. Karabağ'ın kurtuluşu ile Kafkasya'da yeni bir dönemin kapılarını aralandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kazanılan Zafer Dolayısıyla şahsım ve milletim adına bir kez daha Azerbaycanlı kardeşlerimizi tebrik ediyorum" dedi. 2021 bütçesinin salgın ve ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde hazırladıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küresel ekonomide iktisat tarihine girecek bir dönemi yaşıyoruz. Hepsinden önemlisi her durumda vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Türkiye salgın sonrası döneme dayanıklı ve güçlü bir oyuncu olarak girmekte kararlıdır" şeklinde konuştu. Türkiye'de çalışmak ve üretmek isteyipte devletten beklediği desteği alamayan kimse olmadığını aktaran Erdoğan, "Biz dün olduğu gibi bugün de samimiyetle esnaf ve tüccarlarımıza destek olmayı sürdürüyoruz. Halkımızın tasarruflarını TL olarak değerlendirmesini teşvik etmek istiyoruz. TL mevduat ve katılım hesaplarıyla ilgili faiz ve kar paylarındaki stopaj oranlarını düşürmüştük. Stopaj oranları 6 aya kadar vadeli hesaplarda yüzde 5, 1 yıla kadar vadeli olanlarda yüzde 3, 1 yıl üzerinde olanlar içinse yüzde 0 olarak Mart sonuna kadar uygulanmaya devam edecek. Son zamanlarda TL cinsi varlıklara olan güveni arttırmak için kurumlarımız tarafından piyasa dostu adımlar atıldı. Kasım ayından itibaren sermaye girişlerinde artış, risk primlerinde düşüş ve TL'de değerlendirme yaşandı. Vatandaşlarımızın döviz talebi de azalma eğilimine girdi. Tüm vatandaşlarımızdan birikimlerini dövizden TL'ye çevirerek üretim ve istihdama katkı sağlayacak yatırımlara yönelerek mücadelemize destek vermelerini bekliyorum" ifadelerini kullandı. Yıl sonuna kadar yüzde 20'den yüzde 10'a indirdikleri stopaj indirimini 1 Haziran'a kadar uzattıklarını kaydeden Erdoğan, "Yüzde 18'den yüzde 8'e indirdiğimiz iş yeri kiralama oranlarını da 1 Haziran'a kadar devam ettireceğiz. KDV indirimlerinin sürelerini de 1 Haziran'a kadar uzatıma gittik. Esnafımıza kira desteği ve gelir kaybı için çalışmalara başladık. 1 milyon 200 bin esnafa 3 ay süreyle ayda bin TL destek vereceğiz. Sokağa çıkma kısıtlaması 31 Aralık Perşembe saat 21.00'dan 4 Ocak saat 05.00'a kadar kesintisiz uygulanacak" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, işyeri kapatmak zorunda kalan esnaflarada 3 aylık dönem için 1000'er lira hibe vereceklerini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 15.00'da toplanan Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

19.40 sularında ekran başına çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde ABD ve Avrupa'da ülkemize yönelik gerçekleşen yaptırım söylemlerinin artmasının üzüntü verici olduğunu kaydederek, Türkiye'nin tarihi bir dönüm noktasında Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında yer aldığını belirtti.

Karabağ'ın kurtuluşu ile Kafkasya'da yeni bir dönemin kapılarını aralandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kazanılan Zafer Dolayısıyla şahsım ve milletim adına bir kez daha Azerbaycanlı kardeşlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

2021 bütçesinin salgın ve ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde hazırladıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Küresel ekonomide iktisat tarihine girecek bir dönemi yaşıyoruz. Hepsinden önemlisi her durumda vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Türkiye salgın sonrası döneme dayanıklı ve güçlü bir oyuncu olarak girmekte kararlıdır" şeklinde konuştu. Türkiye'de çalışmak ve üretmek isteyipte devletten beklediği desteği alamayan kimse olmadığını aktaran Erdoğan, "Biz dün olduğu gibi bugün de samimiyetle esnaf ve tüccarlarımıza destek olmayı sürdürüyoruz. Halkımızın tasarruflarını TL olarak değerlendirmesini teşvik etmek istiyoruz. TL mevduat ve katılım hesaplarıyla ilgili faiz ve kar paylarındaki stopaj oranlarını düşürmüştük. Stopaj oranları 6 aya kadar vadeli hesaplarda yüzde 5, 1 yıla kadar vadeli olanlarda yüzde 3, 1 yıl üzerinde olanlar içinse yüzde 0 olarak Mart sonuna kadar uygulanmaya devam edecek. Son zamanlarda TL cinsi varlıklara olan güveni arttırmak için kurumlarımız tarafından piyasa dostu adımlar atıldı. Kasım ayından itibaren sermaye girişlerinde artış, risk primlerinde düşüş ve TL'de değerlendirme yaşandı. Vatandaşlarımızın döviz talebi de azalma eğilimine girdi. Tüm vatandaşlarımızdan birikimlerini dövizden TL'ye çevirerek üretim ve istihdama katkı sağlayacak yatırımlara yönelerek mücadelemize destek vermelerini bekliyorum" ifadelerini kullandı. Yıl sonuna kadar yüzde 20'den yüzde 10'a indirdikleri stopaj indirimini 1 Haziran'a kadar uzattıklarını kaydeden Erdoğan, "Yüzde 18'den yüzde 8'e indirdiğimiz iş yeri kiralama oranlarını da 1 Haziran'a kadar devam ettireceğiz. KDV indirimlerinin sürelerini de 1 Haziran'a kadar uzatıma gittik. Esnafımıza kira desteği ve gelir kaybı için çalışmalara başladık. 1 milyon 200 bin esnafa 3 ay süreyle ayda bin TL destek vereceğiz. Sokağa çıkma kısıtlaması 31 Aralık Perşembe saat 21.00'dan 4 Ocak saat 05.00'a kadar kesintisiz uygulanacak" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, işyeri kapatmak zorunda kalan esnaflarada 3 aylık dönem için 1000'er lira hibe vereceklerini kaydetti.

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.