En genç başpehlivan Serdar Bulancak'a gurur yaşattı

SPOR 16.05.2024 - 21:33, Güncelleme: 16.05.2024 - 22:26 6951+ kez okundu.
 

En genç başpehlivan Serdar Bulancak'a gurur yaşattı

20 yaşında iken Türkiye'nin en genç başpehlivan ünvanını alan 22 yaşında ki Serdar Yıldırım memleketi Bulancak'a gurur yaşattı.
Sakarya Karapürçek'te ikamet eden ve Bulancak Yeşiltepe Köyü'nden Sabri Yıldırım'ım oğlu olan Serdar, Bulancaklı hemşehrileri ve tüm Türkiye için büyük bir gurur kaynağı oldu. Antalya Manavgat CW Enerji Yağlı Güreşlerinin 11. etabında gösterdiği olağanüstü başarıyla hemşehrilerini onurlandıran Serdar'ı Yıldız Haber olarak tebrik ediyoruz. Serdar Yıldırım'ın kariyeri! 2001 yılında Sakarya'da dünyaya gelen Serdar'ın alt boylardan başpehlivanlığa kadar tüm boylarda dereceleri bulunuyor. 2021 yılında Kumluca'da 1. olan Serdar, Büyük Orta boya yükselerek aynı yıl Kırkpınar'da Büyük Orta boyda 3. oldu ve Başaltına yükseldi. 2022 yılında 661. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başaltı boyunda üçüncü olan Serdar başpehlivanlığa yükseldi. 20 yaşında başpehlivan olan Serdar Yıldırım en genç başpehlivan unvanı elde ettiği gibi aynı zamanda da 21. yüzyılda doğan ilk başpehlivan ünvanını kazandı. Uzun yıllar Sakarya BŞB Spor kulübünde mücadele eden Serdar 2023 yılından itibaren Ankara BŞB ASKİ güreş takımında mücadele ediyor. Başpehlivanlığa yükseldiği 2022 yılında 26. Sancaktepe Yağlı Güreşlerinde 2. olarak ilk kez kürsü yaptı. Aynı yıl 26. Kula Yağlı Güreşlerinde de üçüncü olarak kürsüye çıktı. Yıldırım, 2023 yılı Temmuz ayında Aski spordan Sakarya Akyazı Belediyesine transfer oldu. 2023 yılında 56. Akyazı Akbalık Yağlı Güreşlerinde birinci olarak başpehlivanlığını kazandı. Yıldırım son olarak 2024 yılı CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi 1. Etabı olan 11. Geleneksel Manavgat Yağlı Güreşleri’nde 3. olarak kürsüye çıktı. 
20 yaşında iken Türkiye'nin en genç başpehlivan ünvanını alan 22 yaşında ki Serdar Yıldırım memleketi Bulancak'a gurur yaşattı.

Sakarya Karapürçek'te ikamet eden ve Bulancak Yeşiltepe Köyü'nden Sabri Yıldırım'ım oğlu olan Serdar, Bulancaklı hemşehrileri ve tüm Türkiye için büyük bir gurur kaynağı oldu.

Antalya Manavgat CW Enerji Yağlı Güreşlerinin 11. etabında gösterdiği olağanüstü başarıyla hemşehrilerini onurlandıran Serdar'ı Yıldız Haber olarak tebrik ediyoruz.

Serdar Yıldırım'ın kariyeri!

2001 yılında Sakarya'da dünyaya gelen Serdar'ın alt boylardan başpehlivanlığa kadar tüm boylarda dereceleri bulunuyor.

2021 yılında Kumluca'da 1. olan Serdar, Büyük Orta boya yükselerek aynı yıl Kırkpınar'da Büyük Orta boyda 3. oldu ve Başaltına yükseldi. 2022 yılında 661. Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başaltı boyunda üçüncü olan Serdar başpehlivanlığa yükseldi. 20 yaşında başpehlivan olan Serdar Yıldırım en genç başpehlivan unvanı elde ettiği gibi aynı zamanda da 21. yüzyılda doğan ilk başpehlivan ünvanını kazandı. Uzun yıllar Sakarya BŞB Spor kulübünde mücadele eden Serdar 2023 yılından itibaren Ankara BŞB ASKİ güreş takımında mücadele ediyor.

Başpehlivanlığa yükseldiği 2022 yılında 26. Sancaktepe Yağlı Güreşlerinde 2. olarak ilk kez kürsü yaptı.

Aynı yıl 26. Kula Yağlı Güreşlerinde de üçüncü olarak kürsüye çıktı.

Yıldırım, 2023 yılı Temmuz ayında Aski spordan Sakarya Akyazı Belediyesine transfer oldu.

2023 yılında 56. Akyazı Akbalık Yağlı Güreşlerinde birinci olarak başpehlivanlığını kazandı.

Yıldırım son olarak 2024 yılı CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi 1. Etabı olan 11. Geleneksel Manavgat Yağlı Güreşleri’nde 3. olarak kürsüye çıktı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.