Bulancak'ın 3 Mahallesinde Elektriksiz Hayat!

GÜNDEM 16.05.2024 - 14:04, Güncelleme: 16.05.2024 - 14:25 4322+ kez okundu.
 

Bulancak'ın 3 Mahallesinde Elektriksiz Hayat!

Giresun'un Bulancak ilçesinde Karaağaç Köyü ve Elmalı Köyüne bağlı Teknetaş, Bük ve Görelen mahallelerinde elektrik hatlarının bulunmadığı ortaya çıktı.
Yaklaşık 50 haneye elektrik hizmeti verilmediği öğrenilirken, mahalle sakinleri, 27 bin lira yatırmalarına rağmen 2028 yılına kadar elektrik alamayacaklarını öğrenince isyan etti. CHP İl Genel Meclis Üyesi Sefine Henden Peker, mahalle sakinlerinin yaşadığı sıkıntıyı dile getirerek şu ifadelere yer verdi; “Teknetaş Mahallesi, Bük Mahallesi ve Görelen Mahallesinde yaşayan vatandaşlarımız elektriksiz bir hayat sürüyor. Mahallede 10 kişi abone olmuş. Ve 27 bin lira yatırmışlar fakat aldıkları cevap 2028 yılına kadar projenin başlamayacağı olmuş. Bu vatandaşlarımız ne yapsın? Elektrik olmadığı için çamaşır makinası, televizyon gibi günümüzün olmazsa olmaz eşyalarını bile kullanamıyorlar. Akşam olduğunda aydınlanma sorunu yaşıyorlar. 4 yıl boyunca nasıl elektriksiz yaşayacaklar? Yetkililer bu sorunun çözümü için derhal harekete geçmelidir” dedi. Mahalle sakinleri, elektriksiz kaldıkları için evlerinde yemek pişiremediklerini, çamaşır yıkayamadıklarını ve ısınamadıklarını dile getirirken, camisi bulunan mahallede en büyük sıkıntının çocukların elektriksiz bir hayat yaşamaları olduğu öğrenildi.
Giresun'un Bulancak ilçesinde Karaağaç Köyü ve Elmalı Köyüne bağlı Teknetaş, Bük ve Görelen mahallelerinde elektrik hatlarının bulunmadığı ortaya çıktı.

Yaklaşık 50 haneye elektrik hizmeti verilmediği öğrenilirken, mahalle sakinleri, 27 bin lira yatırmalarına rağmen 2028 yılına kadar elektrik alamayacaklarını öğrenince isyan etti.

CHP İl Genel Meclis Üyesi Sefine Henden Peker, mahalle sakinlerinin yaşadığı sıkıntıyı dile getirerek şu ifadelere yer verdi; “Teknetaş Mahallesi, Bük Mahallesi ve Görelen Mahallesinde yaşayan vatandaşlarımız elektriksiz bir hayat sürüyor. Mahallede 10 kişi abone olmuş. Ve 27 bin lira yatırmışlar fakat aldıkları cevap 2028 yılına kadar projenin başlamayacağı olmuş. Bu vatandaşlarımız ne yapsın? Elektrik olmadığı için çamaşır makinası, televizyon gibi günümüzün olmazsa olmaz eşyalarını bile kullanamıyorlar. Akşam olduğunda aydınlanma sorunu yaşıyorlar. 4 yıl boyunca nasıl elektriksiz yaşayacaklar? Yetkililer bu sorunun çözümü için derhal harekete geçmelidir” dedi.

Mahalle sakinleri, elektriksiz kaldıkları için evlerinde yemek pişiremediklerini, çamaşır yıkayamadıklarını ve ısınamadıklarını dile getirirken, camisi bulunan mahallede en büyük sıkıntının çocukların elektriksiz bir hayat yaşamaları olduğu öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.