Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

VEREN EL ALAN ELDEN ÜSTÜNDÜR

Sevgili okurlar... Geçtiğimiz hafta bir haber yazmıştık. Güce'ye bağlı İlit Köyü'nden bir hayırsever işadamı Bulancak'ta eğitim gören 50 hafızlık öğrencisine kıyafet ve nakit yardımında bulunmuştu. Yine aynı hayırsever vatandaşımız bu hayrını 100 öğrenciye çıkarttı. 30 yaşında hayatını kaybeden kızı için bu yardımları yapan hayırsever işadamı, Bulancak'ta hafızlık eğitimi gören minik kalplerimizin gönlünü fethederek, Hayır dualarını aldı. Kuran-ı Kerimde Bakara Suresinde bir ayet var, Bilir misiniz? "Herkesin yöneldiği bir yön vardır. O halde hayırlı işlerde birbirinizle yarışın. Nerede olursanız olun, Allah hepinizi bir araya getirir. Allah şüphesiz her şeye kadirdir" Değerli okurlar. Hayırda yarışarak Allah'ın yolunda ve izinde ilerlemeliyiz. Bu hayırsever işadamımız bize bunun en güzel örenğini sergiledi. Bu yardımların ardından İlit Köyü'nde ki bir çok hayırseverin yardım için bu organizasyonun gerçekleşmesinde büyük katkısı olan İlit Köyü merkez İmam hatibi Bulancaklı hemşerimiz Ümit Güler'e ulaşarak, Bu hafız öğrencilerimize yardımda bulunacaklarının sözünü vermişler. Hayırsever vatandaşlarımıza öğrencilerimiz adına bizlerde teşekkür ediyoruz. Elbette yapılan hayrın gizli kalması gerekir. Lakin, Bu hayırların örnek teşkil etmesi açısından bu olay bir istisnadır. Allah o öğrencilerimizin yüzünü güldüren hayırseverlerimizden razı olsun. Bakın şimdi, Bir insan çıkıp geliyor. Öğrencilere yapılan yardımların dışında değişik bir organizasyon gerçekleştiriyor. Nasıl mı? Hayırseverlerimiz yardım yaparlar ya, Ya nakit olur, Ya da tek tip kıyafet olur... Bu hayırseverimiz çıkıp, kendi imkanları ölçüsünde bir meblağ belirlemiş, Ve tüm öğrenciler istedikleri kıyafetleri kendilerine ayrılan meblağ karşılığında tedarik etmiş. İnanın o çocukların gülen gözlerini görünce insan tüm servetini bu hayırlar için harcamak istiyor. Onlar ki bizim kuran bülbülleri dediğimiz, Onlar ki gelecek neslimize ışık olacak, Onlar ki bizim yarınlarımıza Kuran'ın güzel ayetleri ve Peygamber efendimizin hadisi şeriflerini aktaracaklar. Bundan güzel hayır, bundan güzel iyilik olur mu? Yine bu vesileyle bu hayırsever işadamımıza yürekten teşekkür ediyorum. Genç yaşta kaybettikleri kızlarına da başsağlığı diliyorum. Umuyorum ki o kuran bülbüllerimizde onlar için güzel dualar okuyacaktır. Evet... Değerli okurlarım... Sizler de hayırda yarışınız. Ne demişler, Veren el alan elden üstündür. Allah hepimizi hayır yapanlardan eylesin. Kalın sağlıcakla...
Ekleme Tarihi: 16 Ocak 2018 - Salı
Sinan Yıldız

VEREN EL ALAN ELDEN ÜSTÜNDÜR

Sevgili okurlar...
Geçtiğimiz hafta bir haber yazmıştık.
Güce'ye bağlı İlit Köyü'nden bir hayırsever işadamı Bulancak'ta eğitim gören 50 hafızlık öğrencisine kıyafet ve nakit yardımında bulunmuştu.
Yine aynı hayırsever vatandaşımız bu hayrını 100 öğrenciye çıkarttı.
30 yaşında hayatını kaybeden kızı için bu yardımları yapan hayırsever işadamı,
Bulancak'ta hafızlık eğitimi gören minik kalplerimizin gönlünü fethederek,
Hayır dualarını aldı.
Kuran-ı Kerimde Bakara Suresinde bir ayet var,
Bilir misiniz?
"Herkesin yöneldiği bir yön vardır. O halde hayırlı işlerde birbirinizle yarışın. Nerede olursanız olun, Allah hepinizi bir araya getirir. Allah şüphesiz her şeye kadirdir"
Değerli okurlar.
Hayırda yarışarak Allah'ın yolunda ve izinde ilerlemeliyiz.
Bu hayırsever işadamımız bize bunun en güzel örenğini sergiledi.
Bu yardımların ardından İlit Köyü'nde ki bir çok hayırseverin yardım için bu organizasyonun gerçekleşmesinde büyük katkısı olan İlit Köyü merkez İmam hatibi Bulancaklı hemşerimiz Ümit Güler'e ulaşarak,
Bu hafız öğrencilerimize yardımda bulunacaklarının sözünü vermişler.
Hayırsever vatandaşlarımıza öğrencilerimiz adına bizlerde teşekkür ediyoruz.
Elbette yapılan hayrın gizli kalması gerekir.
Lakin,
Bu hayırların örnek teşkil etmesi açısından bu olay bir istisnadır.
Allah o öğrencilerimizin yüzünü güldüren hayırseverlerimizden razı olsun.
Bakın şimdi,
Bir insan çıkıp geliyor.
Öğrencilere yapılan yardımların dışında değişik bir organizasyon gerçekleştiriyor.
Nasıl mı?
Hayırseverlerimiz yardım yaparlar ya,
Ya nakit olur,
Ya da tek tip kıyafet olur...
Bu hayırseverimiz çıkıp,
kendi imkanları ölçüsünde bir meblağ belirlemiş,
Ve tüm öğrenciler istedikleri kıyafetleri kendilerine ayrılan meblağ karşılığında tedarik etmiş.
İnanın o çocukların gülen gözlerini görünce insan tüm servetini bu hayırlar için harcamak istiyor.
Onlar ki bizim kuran bülbülleri dediğimiz,
Onlar ki gelecek neslimize ışık olacak,
Onlar ki bizim yarınlarımıza Kuran'ın güzel ayetleri ve Peygamber efendimizin hadisi şeriflerini aktaracaklar.
Bundan güzel hayır,
bundan güzel iyilik olur mu?
Yine bu vesileyle bu hayırsever işadamımıza yürekten teşekkür ediyorum.
Genç yaşta kaybettikleri kızlarına da başsağlığı diliyorum.
Umuyorum ki o kuran bülbüllerimizde onlar için güzel dualar okuyacaktır.
Evet...
Değerli okurlarım...
Sizler de hayırda yarışınız.
Ne demişler,
Veren el alan elden üstündür.
Allah hepimizi hayır yapanlardan eylesin.
Kalın sağlıcakla...
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.