Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

UĞURLAR OLSUN 2019!

Sevgili okurlar… Bir yılın daha sonuna geldik. Acısıyla, tatlısıyla 2019’u uğurluyoruz. Yılbaşını kutlamakta ki amacımız halk dilinde ki tabiri ile ‘Gevurların bayramını’ kutlamak değil, Yeni bir yıla girmenin sade bir mutluluğunu yaşamaktır. Ki bu da gayet mütevazi bir durumdur. Bunları niye mi söylüyorum. Çünkü yarın birileri çıkıp, ‘Yok efendim yılbaşı kutlamışlar! Yok efendim yılbaşında alem yapmışlar!’ diyebilir. Ben de diyorum ki, Herkes kendi işi ile iştigal olsun. Herkes vaaz vermeye kalkarsa imam hatiplerimize ne gerek var. Değil mi ama? O yüzden bir yılın arkada kalması ve yeni bir yıla adım atacağımız bu akşam vesilesiyle tüm okurlarımızın ve hemşehrilerimizin yeni yılını kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim. Değerli okurlar. Şöyle bir 2019’u yad edelim bakalım. Neler olmuş geride bıraktığımız bu yılda, 2019’un en tarihi siyasi olayı Mart ayında yapılan yerel seçimler oldu. 10 yıldır CHP’nin elinde olan Giresun Belediyesi AK Parti’ye geçti. Sabahlara kadar Seçim Kurulu önünde partililer sayımın bitmesini beklediler. Sonunda az bir oy farkı ile Aytekin Şenlikoğlu seçimleri kazandı. 15 yıldır AK Parti’nin kalesi olan Bulancak Belediyesi ise CHP’nin elinden kıl payı kaçtı. Bulancak’ta ilk defa şahit olduğum bu olay bazı okul bölgeleri önünde yumruk yumruğa kavga olaylarının yaşanmasına neden oldu. Cumhuriyet Meydanında geç saatlere kadar sessizlik hakim sürdü. Günlerce seçim kurulu önünde yapılan itirazlar sonrası oyların sayılması beklendi. Sonunda ise Recep Yakar seçimleri kazanarak yeniden başkanlık koltuğuna oturdu. Yine Bulancak’ta uzun yıllardır yenilenmiş bir görünüm kazanması beklenen Bulancak İskelesi, yaklaşık 20 günde yenilenerek hizmete açıldı. Ülke gündeminde de önemli değişiklikler yaşandı. Mesela Askerlik sistemi değişerek, Bedelli askerlik kalıcı hale getirildi. Marketlerde ücretsiz dağıtılan plastik poşetler paralı hale geldi. ‘Geleceğe Nefes Ol’ kampanyası ile birlikte tüm Türkiye’de 14 milyona yakın fidan sahiplenilerek toprakla buluşturuldu. TOGG adındaki Türkiye’nin ilk yerli otomobili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle dünyaya tanıtıldı. Dünyada da önemli gelişmeler yaşandı. Mesela İngiltere’nin yeni başbakanı Osmanlı torunu olarak tanınan Boris Johnson oldu. ABD ile ilişkilerimiz uygulanan yaptırımlar sonucu doların yükselmesi ile zaman zaman aşırı şekilde ekonomiye zarar verdi. Muhakkak buraya yazamayacağımız kadar daha çok olay yaşandı. Ama hatırımızda kalanlar bunlarla sınırlı. Bu vesileyle 2020 yılının güzelliklerle dolu bir yıl olarak geçmesini temenni eder, Ülkemizde barışın ve huzurun hüküm sürmesini dilerim. Önemli olan geride hoş bir seda bırakabilmektir. Bu yüzden iyisiyle kötüsüyle 2019’u uğurlayarak, 2020’ye tüm okurlarımızla birlikte ‘Merhaba’ diyorum…
Ekleme Tarihi: 30 Aralık 2019 - Pazartesi
Sinan Yıldız

UĞURLAR OLSUN 2019!

Sevgili okurlar…

Bir yılın daha sonuna geldik.

Acısıyla, tatlısıyla 2019’u uğurluyoruz.

Yılbaşını kutlamakta ki amacımız halk dilinde ki tabiri ile ‘Gevurların bayramını’ kutlamak değil,

Yeni bir yıla girmenin sade bir mutluluğunu yaşamaktır.

Ki bu da gayet mütevazi bir durumdur.

Bunları niye mi söylüyorum.

Çünkü yarın birileri çıkıp,

‘Yok efendim yılbaşı kutlamışlar!

Yok efendim yılbaşında alem yapmışlar!’ diyebilir.

Ben de diyorum ki,

Herkes kendi işi ile iştigal olsun.

Herkes vaaz vermeye kalkarsa imam hatiplerimize ne gerek var.

Değil mi ama?

O yüzden bir yılın arkada kalması ve yeni bir yıla adım atacağımız bu akşam vesilesiyle tüm okurlarımızın ve hemşehrilerimizin yeni yılını kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim.

Değerli okurlar.

Şöyle bir 2019’u yad edelim bakalım.

Neler olmuş geride bıraktığımız bu yılda,

2019’un en tarihi siyasi olayı Mart ayında yapılan yerel seçimler oldu.

10 yıldır CHP’nin elinde olan Giresun Belediyesi AK Parti’ye geçti.

Sabahlara kadar Seçim Kurulu önünde partililer sayımın bitmesini beklediler.

Sonunda az bir oy farkı ile Aytekin Şenlikoğlu seçimleri kazandı.

15 yıldır AK Parti’nin kalesi olan Bulancak Belediyesi ise CHP’nin elinden kıl payı kaçtı.

Bulancak’ta ilk defa şahit olduğum bu olay bazı okul bölgeleri önünde yumruk yumruğa kavga olaylarının yaşanmasına neden oldu.

Cumhuriyet Meydanında geç saatlere kadar sessizlik hakim sürdü.

Günlerce seçim kurulu önünde yapılan itirazlar sonrası oyların sayılması beklendi.

Sonunda ise Recep Yakar seçimleri kazanarak yeniden başkanlık koltuğuna oturdu.

Yine Bulancak’ta uzun yıllardır yenilenmiş bir görünüm kazanması beklenen Bulancak İskelesi, yaklaşık 20 günde yenilenerek hizmete açıldı.

Ülke gündeminde de önemli değişiklikler yaşandı.

Mesela Askerlik sistemi değişerek,

Bedelli askerlik kalıcı hale getirildi.

Marketlerde ücretsiz dağıtılan plastik poşetler paralı hale geldi.

‘Geleceğe Nefes Ol’ kampanyası ile birlikte tüm Türkiye’de 14 milyona yakın fidan sahiplenilerek toprakla buluşturuldu.

TOGG adındaki Türkiye’nin ilk yerli otomobili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle dünyaya tanıtıldı.

Dünyada da önemli gelişmeler yaşandı.

Mesela İngiltere’nin yeni başbakanı Osmanlı torunu olarak tanınan Boris Johnson oldu.

ABD ile ilişkilerimiz uygulanan yaptırımlar sonucu doların yükselmesi ile zaman zaman aşırı şekilde ekonomiye zarar verdi.

Muhakkak buraya yazamayacağımız kadar daha çok olay yaşandı.

Ama hatırımızda kalanlar bunlarla sınırlı.

Bu vesileyle 2020 yılının güzelliklerle dolu bir yıl olarak geçmesini temenni eder,

Ülkemizde barışın ve huzurun hüküm sürmesini dilerim.

Önemli olan geride hoş bir seda bırakabilmektir.

Bu yüzden iyisiyle kötüsüyle 2019’u uğurlayarak,

2020’ye tüm okurlarımızla birlikte ‘Merhaba’ diyorum…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.