Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

SİYASET TAMDA BU OLSA GEREK!

Sevgili okurlar...Biz yazınca hep kötü anılıyoruz ya,Peki ya siyasiler neden kötü anılmıyor,Onların ki görüş ayrılığı oluyor.Salı günü köşemde dile getirdim,Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi kararına ilişkin eleştirisi hiç hoş olmadı diye...Şimdi bakıyoruz.Yıllardır beraber yürüdüğü,Aynı davaya baş koyduğu,Hep yanında yer alan,Hükümet sözcülüğü yapan sayın Bülent Arınç,Neler söylüyor neler...Vay efendim;Sayın Arınç'ın konuşması aynen şu şekilde; "Her karar eleştirilebilir tabi hukuki açıdan. Seni tanımıyorum demekle olmaz.Bu karar şu, şu, şu sebeplerden dolayı eleştirilmelidir. 'Bu, bu sebeplerden dolayı da doğrudur' dersiniz. Ama ben bu mahkeme kararını tanımıyorum derseniz. Bu Anayasanın belli hükümleri var. 'Anayasa mahkemesinin kararları bütün kişileri, bütün kurumları bütün devlet organlarını bağlar' diyor. Keşke böyle yazmasa. Ama böyle yazmış ve bu anayasa yürürlükte kaldığı sürece de istesek te istemesek te bizi bağlıyor. Partilerimiz bu anayasaya göre kapatıldı, bizim için geçerli oldu. Erbakan Hocayı hatırlıyorum. Kabul etmiyorum, reddediyorum, bu vicdansızlıktır, bu hukuksuzluktur dedi, Youtube’da var konuşması ama ne yazık ki uymak zorundayız dedi. Şimdi anayasa mahkemesi kararlarına uymamak herhalde bu anayasa mevcut oldukça çok geçerli bir söz değil. Neden çünkü, Sayın Cumhurbaşkanımız bu mevcut anayasaya göre seçildi. Bu anayasaya göre seçim yaptık. Bu anayasaya göre ant içti parlamentoda. Mesela ant içerken 'Ben farklı bir Cumhurbaşkanıyım. O zaman farklı bir ant içmem lazım demedi. Mesela Leyla Zana gibi yapmadı. Ant içti, biz de kendisini ayakta alkışladık, bu anayasaya göre. O zaman ben bu anayasayı tanımıyorum demesi lazımdı"Şimdi soruyorum.Halk adına,Yıllarca size oy veren insanlar adına...Ne oldu da görüş ayrılığına düştünüz.Siz değil miydiniz?Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ağzından çıkan sözleri  kanun sayan...Şimdi sormazlar mı insana bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye...Anlamıyorum...Bir türlü de anlayamam bu gidişle...Bu siyaset sizi nasıl bir hale soktu.Dün ak dediğinize bugün kara nasıl diyebiliyorsunuz?Şimdi siz böyle konuşunca,Aklıma hemen sayın Numan Kurtulmuş ve sayın Süleyman Soylu geldi.Onlarda tıpkı sizler gibi,O zaman Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında demedikleri söz kalmamıştı.Ama bugün onlar onun yanında,Siz ise karşısında.Nasıl bir ruh haline sahipsiniz.İnanın bazen merak etmiyor değilim.Her ne kadar yaptığınız açıklama benim görüşümü yansıtsa da bile,Size kesinlikle katılmıyorum...Çünkü yaptığı konuşma samimiyetten uzak,Tamamen bir fikir çatışmasına dönmüş...Bu yüzden size ve sizin gibilere söyleyecek laf bulamıyorum...Ama şimdi daha iyi anlıyorum...Gerek Giresun'da, gerek Bulancak'ta meydana gelen siyasi oluşumu...Yukarısı ne ki aşağısı o olsun...Kalın sağlıcakla...
Ekleme Tarihi: 03 Mart 2016 - Perşembe
Sinan Yıldız

SİYASET TAMDA BU OLSA GEREK!

Sevgili okurlar...
Biz yazınca hep kötü anılıyoruz ya,
Peki ya siyasiler neden kötü anılmıyor,
Onların ki görüş ayrılığı oluyor.
Salı günü köşemde dile getirdim,
Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi kararına ilişkin eleştirisi hiç hoş olmadı diye...
Şimdi bakıyoruz.
Yıllardır beraber yürüdüğü,
Aynı davaya baş koyduğu,
Hep yanında yer alan,
Hükümet sözcülüğü yapan sayın Bülent Arınç,
Neler söylüyor neler...
Vay efendim;
Sayın Arınç'ın konuşması aynen şu şekilde;
"Her karar eleştirilebilir tabi hukuki açıdan. Seni tanımıyorum demekle olmaz.
Bu karar şu, şu, şu sebeplerden dolayı eleştirilmelidir. 'Bu, bu sebeplerden dolayı da doğrudur' dersiniz. Ama ben bu mahkeme kararını tanımıyorum derseniz. Bu Anayasanın belli hükümleri var. 'Anayasa mahkemesinin kararları bütün kişileri, bütün kurumları bütün devlet organlarını bağlar' diyor. Keşke böyle yazmasa. Ama böyle yazmış ve bu anayasa yürürlükte kaldığı sürece de istesek te istemesek te bizi bağlıyor. Partilerimiz bu anayasaya göre kapatıldı, bizim için geçerli oldu. Erbakan Hocayı hatırlıyorum. Kabul etmiyorum, reddediyorum, bu vicdansızlıktır, bu hukuksuzluktur dedi, Youtube’da var konuşması ama ne yazık ki uymak zorundayız dedi. Şimdi anayasa mahkemesi kararlarına uymamak herhalde bu anayasa mevcut oldukça çok geçerli bir söz değil. Neden çünkü, Sayın Cumhurbaşkanımız bu mevcut anayasaya göre seçildi. Bu anayasaya göre seçim yaptık. Bu anayasaya göre ant içti parlamentoda. Mesela ant içerken 'Ben farklı bir Cumhurbaşkanıyım. O zaman farklı bir ant içmem lazım demedi. Mesela Leyla Zana gibi yapmadı. Ant içti, biz de kendisini ayakta alkışladık, bu anayasaya göre. O zaman ben bu anayasayı tanımıyorum demesi lazımdı"
Şimdi soruyorum.
Halk adına,
Yıllarca size oy veren insanlar adına...
Ne oldu da görüş ayrılığına düştünüz.
Siz değil miydiniz?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ağzından çıkan sözleri  kanun sayan...
Şimdi sormazlar mı insana bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diye...
Anlamıyorum...
Bir türlü de anlayamam bu gidişle...
Bu siyaset sizi nasıl bir hale soktu.
Dün ak dediğinize bugün kara nasıl diyebiliyorsunuz?
Şimdi siz böyle konuşunca,
Aklıma hemen sayın Numan Kurtulmuş ve sayın Süleyman Soylu geldi.
Onlarda tıpkı sizler gibi,
O zaman Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında demedikleri söz kalmamıştı.
Ama bugün onlar onun yanında,
Siz ise karşısında.
Nasıl bir ruh haline sahipsiniz.
İnanın bazen merak etmiyor değilim.
Her ne kadar yaptığınız açıklama benim görüşümü yansıtsa da bile,
Size kesinlikle katılmıyorum...
Çünkü yaptığı konuşma samimiyetten uzak,
Tamamen bir fikir çatışmasına dönmüş...
Bu yüzden size ve sizin gibilere söyleyecek laf bulamıyorum...
Ama şimdi daha iyi anlıyorum...
Gerek Giresun'da, gerek Bulancak'ta meydana gelen siyasi oluşumu...
Yukarısı ne ki aşağısı o olsun...
Kalın sağlıcakla...
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.