Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

SEÇİMLER SONA ERDİ

Sevgili okurlar… 2 aylık seçim süresi Pazar günü itibarı ile son buldu. 2002 yılından bu yana ülkeyi yöneten AK Parti MHP ile kurduğu Cumhur ittifakı ile Türkiye’nin ilk başkanını seçti. Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yanında dik duruşu ile başarısını yeniden ortaya koydu ve ilk turda Türkiye’nin ilk Başkanı seçildi. Doğal olarak da Türkiye’de bir ilke imza atılmış oldu. Türkiye genelinde MHP oyunu artırarak seçimlerin en başarılı partisi olarak adını tarih sayfalarına yazdırdı. Mitinglerde coşkulu kalabalıklara seslenen CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’de seçimin başarılı isimlerinden biri oldu. Çünkü Türkiye genelinde yüzde 30,64 gibi bir oy oranı alarak başarılı bir seçim süreci izlediğini ortaya koydu. Fakat CHP birçok ilde milletvekilliği seçimlerinde oylarını koruyamayarak siyasi hayatına bir başarısızlık daha eklemiş oldu. Sınıfta kalan ise İYİ Parti’nin adayı Meral Akşener oldu. Çünkü hem beklenenin hem de beklediğinin altında bir oy alarak seçimin kaybedenleri arasında yerini aldı. Öyle ki partisinin milletvekili adayları bile Akşener’den çok oy aldı. Evet değerli okurlar… Seçim kritikleri yazmakla bitmez. Bir seçim daha tarihimizin tozlu sayfalarında yerini aldı. Şimdi Türkiye artık yeni döneme geçti. İlerleyen günlerde nasıl olduğunu hep birlikte göreceğiz. YSK’nın 5 Temmuz’da kesin seçim sonuçlarını açıklaması ile 8 Temmuz’da TBMM kendiliğinden toplanarak milletvekilleri yemin edecek. Bu toplantıya Başkan Erdoğan’ın da katılarak yemin etmesi bekleniyor. Şunu üzülerek belirtmek istiyorum ki, Seçimlerde tek başına barajı aşarak 60’ın üzerinde milletvekili çıkaran, teröre her zaman destek olan ve adını anmak istemediğim partiye oy verenleri Allah’a havale ediyorum… Bu parti Giresun’da da alamayacağı bir oy aldı. Teröristlerin en son barınacağı il olan Giresun’da bu partiye bu derecede bir oy çıkması beni gerçekten son derece üzmüştür. Şimdi gelelim Giresun’a, Giresun’da MHP beklenilenin üzerinde bir oy aldı. Bu şunu gösterdi, MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinde gereğini yapmış ve söz verdiği gibi ülküdaşlarına Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermelerini sağlamıştır. CHP ise milletvekilliğinde 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinin altına düşmüştür. Bunun en büyük göstergesi Muharrem İnce’nin aldığı oydur. Muharrem İnce 70 binin üzerinde iken, CHP 51 bin civarında kalmıştır. İYİ Parti’de Orhan Erzurum rüzgarı esmeye devam etmiştir. Seçimleri kazanamasa bile, Giresun’da gerçek manada bir Erzurum gerçeği ortaya çıkmıştır. Orhan Erzurum’un aldığı 41 binin üzerinde ki oy kendi çabası ve çalışmalarıyla gerçekleşmiştir. Bu da gerçek anlamda büyük bir başarıdır. Artık Giresun’da siyaset değil, Hizmet konuşma zamanıdır. Eteklerindeki taşlar siyaset için değil, Giresun’a ve ilçelerine hizmet olarak dökülmelidir. Kalın sağlıcakla…  
Ekleme Tarihi: 26 Haziran 2018 - Salı
Sinan Yıldız

SEÇİMLER SONA ERDİ

Sevgili okurlar…
2 aylık seçim süresi Pazar günü itibarı ile son buldu.
2002 yılından bu yana ülkeyi yöneten AK Parti MHP ile kurduğu Cumhur ittifakı ile Türkiye’nin ilk başkanını seçti.
Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yanında dik duruşu ile başarısını yeniden ortaya koydu ve ilk turda Türkiye’nin ilk Başkanı seçildi.
Doğal olarak da Türkiye’de bir ilke imza atılmış oldu.
Türkiye genelinde MHP oyunu artırarak seçimlerin en başarılı partisi olarak adını tarih sayfalarına yazdırdı.
Mitinglerde coşkulu kalabalıklara seslenen CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’de seçimin başarılı isimlerinden biri oldu.
Çünkü Türkiye genelinde yüzde 30,64 gibi bir oy oranı alarak başarılı bir seçim süreci izlediğini ortaya koydu.
Fakat CHP birçok ilde milletvekilliği seçimlerinde oylarını koruyamayarak siyasi hayatına bir başarısızlık daha eklemiş oldu.
Sınıfta kalan ise İYİ Parti’nin adayı Meral Akşener oldu.
Çünkü hem beklenenin hem de beklediğinin altında bir oy alarak seçimin kaybedenleri arasında yerini aldı.
Öyle ki partisinin milletvekili adayları bile Akşener’den çok oy aldı.
Evet değerli okurlar…
Seçim kritikleri yazmakla bitmez.
Bir seçim daha tarihimizin tozlu sayfalarında yerini aldı.
Şimdi Türkiye artık yeni döneme geçti.
İlerleyen günlerde nasıl olduğunu hep birlikte göreceğiz.
YSK’nın 5 Temmuz’da kesin seçim sonuçlarını açıklaması ile 8 Temmuz’da TBMM kendiliğinden toplanarak milletvekilleri yemin edecek.
Bu toplantıya Başkan Erdoğan’ın da katılarak yemin etmesi bekleniyor.
Şunu üzülerek belirtmek istiyorum ki,
Seçimlerde tek başına barajı aşarak 60’ın üzerinde milletvekili çıkaran, teröre her zaman destek olan ve adını anmak istemediğim partiye oy verenleri Allah’a havale ediyorum…
Bu parti Giresun’da da alamayacağı bir oy aldı.
Teröristlerin en son barınacağı il olan Giresun’da bu partiye bu derecede bir oy çıkması beni gerçekten son derece üzmüştür.
Şimdi gelelim Giresun’a,
Giresun’da MHP beklenilenin üzerinde bir oy aldı.
Bu şunu gösterdi,
MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinde gereğini yapmış ve söz verdiği gibi ülküdaşlarına Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermelerini sağlamıştır.
CHP ise milletvekilliğinde 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinin altına düşmüştür.
Bunun en büyük göstergesi Muharrem İnce’nin aldığı oydur.
Muharrem İnce 70 binin üzerinde iken,
CHP 51 bin civarında kalmıştır.
İYİ Parti’de Orhan Erzurum rüzgarı esmeye devam etmiştir.
Seçimleri kazanamasa bile,
Giresun’da gerçek manada bir Erzurum gerçeği ortaya çıkmıştır.
Orhan Erzurum’un aldığı 41 binin üzerinde ki oy kendi çabası ve çalışmalarıyla gerçekleşmiştir.
Bu da gerçek anlamda büyük bir başarıdır.
Artık Giresun’da siyaset değil,
Hizmet konuşma zamanıdır.
Eteklerindeki taşlar siyaset için değil,
Giresun’a ve ilçelerine hizmet olarak dökülmelidir.
Kalın sağlıcakla…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.