Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

SEÇİMİN ARDINDAN!

Sevgili okurlar… Ülkemizde merakla beklenen 14 Mayıs seçimleri artık geride kaldı. Hem de hiçbir sorun olmadan, Gayet muntazam bir şekilde tamamlanan seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Şimdi sadece 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu var. Çünkü 1 adayın çekildiği 3 adayın yarıştığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 50’yi hiçbir aday geçemedi. Yüksek Seçim Kurulu resmi rakamları açıklayarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kaldığını açıkladı. Buna göre yüzde 49,51 oy alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yüzde 44,88 oy alan Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu yeniden sandığa girecekler. Seçmen 28 Mayıs’ta son kararını verecek. Diğer taraftan Milletvekilliği seçimlerinde Giresun’da AK Parti ittifak ortağı MHP’ye 1 milletvekili kaptırdı. Giresun’u 28. Dönemde TBMM’de AK Parti’den 2 Milletvekili, CHP’den 1 Milletvekili ve MHP’den 1 Milletvekili temsil edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun’da geçtiğimiz yıllara oranla oy kaybı yaşamazken, Milletvekilliği oylarında AK Parti oylarının birçoğunu ittifak partilerine kaptırdı. Cumhur İttifakı ortaklarından MHP 48 bin 244 oy, Yeniden Refah Partisi ise 7 bin 746 oy aldı. MHP aldığı bu oyla birlikte AK Parti’nin 3. Milletvekilliğini elinden almış oldu. Tüm partilerin Giresun’da yeniden dizayn ettiği milletvekili sıralamalarında AK Parti’nin 23 bin civarında bir oy kaybı görülürken, CHP’de ise yüzde 20 civarında oyunu artırdı. Artık Yüksek Seçim Kurulu tarafından resmi rakamların açıklanması ile seçilen Milletvekilleri mazbatalarını alacaklar. Yapılan bu seçimlerde genel manada pek fazla bir değişiklik görülmezken, Partiler tarafından zorunlu dayatılan adayların seçmende karşılığının olmadığı ifade ediliyor. Bu nedenle tüm seçmenler büyük bir değişiklik öngörülen bu seçimlerde pek fazla bir değişikliğe gitmedi. Sadece Türkiye genelinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranı düşerek seçimler ikinci tura kalmış oldu. Yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin şimdiden ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kalın sağlıcakla…
Ekleme Tarihi: 16 Mayıs 2023 - Salı
Sinan Yıldız

SEÇİMİN ARDINDAN!

Sevgili okurlar…

Ülkemizde merakla beklenen 14 Mayıs seçimleri artık geride kaldı.

Hem de hiçbir sorun olmadan,

Gayet muntazam bir şekilde tamamlanan seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

Şimdi sadece 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu var.

Çünkü 1 adayın çekildiği 3 adayın yarıştığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 50’yi hiçbir aday geçemedi.

Yüksek Seçim Kurulu resmi rakamları açıklayarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kaldığını açıkladı.

Buna göre yüzde 49,51 oy alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yüzde 44,88 oy alan Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu yeniden sandığa girecekler.

Seçmen 28 Mayıs’ta son kararını verecek.

Diğer taraftan Milletvekilliği seçimlerinde Giresun’da AK Parti ittifak ortağı MHP’ye 1 milletvekili kaptırdı.

Giresun’u 28. Dönemde TBMM’de AK Parti’den 2 Milletvekili, CHP’den 1 Milletvekili ve MHP’den 1 Milletvekili temsil edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun’da geçtiğimiz yıllara oranla oy kaybı yaşamazken,

Milletvekilliği oylarında AK Parti oylarının birçoğunu ittifak partilerine kaptırdı.

Cumhur İttifakı ortaklarından MHP 48 bin 244 oy, Yeniden Refah Partisi ise 7 bin 746 oy aldı.

MHP aldığı bu oyla birlikte AK Parti’nin 3. Milletvekilliğini elinden almış oldu.

Tüm partilerin Giresun’da yeniden dizayn ettiği milletvekili sıralamalarında AK Parti’nin 23 bin civarında bir oy kaybı görülürken, CHP’de ise yüzde 20 civarında oyunu artırdı.

Artık Yüksek Seçim Kurulu tarafından resmi rakamların açıklanması ile seçilen Milletvekilleri mazbatalarını alacaklar.

Yapılan bu seçimlerde genel manada pek fazla bir değişiklik görülmezken,

Partiler tarafından zorunlu dayatılan adayların seçmende karşılığının olmadığı ifade ediliyor.

Bu nedenle tüm seçmenler büyük bir değişiklik öngörülen bu seçimlerde pek fazla bir değişikliğe gitmedi.

Sadece Türkiye genelinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranı düşerek seçimler ikinci tura kalmış oldu.

Yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin şimdiden ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Kalın sağlıcakla…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.