Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

SALGIN ARTMADAN ÖNÜNE GEÇİLMELİ!

Sevgili okurlarım… Ülke olarak tüm dünyada olduğu gibi bizlerde bir hayli zor günler geçiriyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve adına korona virüsü denilen COVİD19 ne yazık ki bugüne kadar ülkemizde 131 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre ülkemizde şuana kadar 65 bin 446 vatandaş üzerinde yapılan testlerde 9 bin 217 vatandaşımızda test sonuçları pozitif çıktı. El altından birçok bilgi paylaşımı yapılıyor. Bizler her zaman olduğu gibi yine okurlarımızla resmi makamlardan aldığımız bilgilerin paylaşımını yapıyoruz. Dolayısıyla el altından gelen bilgilerin doğru olmadığını kabul ederek, Sizlere de bu konuda bir bilgilendirme yapmak istedim. Aldığınız bilgilere itimat etmek istiyorsanız, Bunlar kesinlikle resmi makamları olmalıdır. Yanlış bilgiler toplumda infiale yol açacağı için, Sizlerden ricam resmi makamların paylaşımlarını dikkate almanızdır. Bu konuda gazetemizi her zaman olduğu gibi, Hem basılı hem internet sitesi hem de sosyal medya hesapları üzerinden takip ederek, Doğru bilgiye ulaşabilirsiniz. Değerli okurlar. Şuanda bu virüsle ne kadar mücadele edeceğimiz gerçekten bilinmiyor. Yetkililer tarafından gerekli önlemler alınsa da, Görünen köy kılavuz istemiyor. Bu da demek oluyor ki, Salgının kontrol altına alınması için, İstemesek te sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi gerekiyor. Devlet büyüklerimiz nasıl bir çare bulur bilmiyorum ama Sanırım oluşturulan bilim kurulu ve ülkemizin önce gelen isimleri bir ortak karar alarak bu konuyu derhal sonuçlandırmalılar. Bakınız… Şuanda birçok esnaf işyerini açmak zorunda olduğu için istemeden de olsa kepenk kaldırıyor. Bu da virüsün bulaşma riskini artırıyor. Pazar günü birçok şehirde insanlar dışarı çıkmadı, Doğrudur. Lakin Pazartesi günü bu durum dehşet verici bir hal aldı. Banka kapıları, Meydanlar, Sokak araları, Hep insan, İşi olanı anlıyoruz Lakin… İşi olmayan da kapıda, Evde kal çağrısı bazı duyarsız vatandaşların dikkatini çekmeye yetmiyor. Bu da zorunlu bir sokağa çıkma yasağı gerektiriyor. Yukarıda bahsettiğim gibi, Çözümü ya da sonuçları nasıl olur bilemem! Ama başka çözüm yok gibi görünüyor. O yüzden virüsün salgın boyutundan kurtulması için alınan tedbirlerin yanına sokağa çıkma da eklenmelidir diye düşünüyorum. Kalın sağlıcakla…
Ekleme Tarihi: 30 Mart 2020 - Pazartesi
Sinan Yıldız

SALGIN ARTMADAN ÖNÜNE GEÇİLMELİ!

Sevgili okurlarım…

Ülke olarak tüm dünyada olduğu gibi bizlerde bir hayli zor günler geçiriyoruz.

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve adına korona virüsü denilen COVİD19 ne yazık ki bugüne kadar ülkemizde 131 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre ülkemizde şuana kadar 65 bin 446 vatandaş üzerinde yapılan testlerde 9 bin 217 vatandaşımızda test sonuçları pozitif çıktı.

El altından birçok bilgi paylaşımı yapılıyor.

Bizler her zaman olduğu gibi yine okurlarımızla resmi makamlardan aldığımız bilgilerin paylaşımını yapıyoruz.

Dolayısıyla el altından gelen bilgilerin doğru olmadığını kabul ederek,

Sizlere de bu konuda bir bilgilendirme yapmak istedim.

Aldığınız bilgilere itimat etmek istiyorsanız,

Bunlar kesinlikle resmi makamları olmalıdır.

Yanlış bilgiler toplumda infiale yol açacağı için,

Sizlerden ricam resmi makamların paylaşımlarını dikkate almanızdır.

Bu konuda gazetemizi her zaman olduğu gibi,

Hem basılı hem internet sitesi hem de sosyal medya hesapları üzerinden takip ederek,

Doğru bilgiye ulaşabilirsiniz.

Değerli okurlar.

Şuanda bu virüsle ne kadar mücadele edeceğimiz gerçekten bilinmiyor.

Yetkililer tarafından gerekli önlemler alınsa da,

Görünen köy kılavuz istemiyor.

Bu da demek oluyor ki,

Salgının kontrol altına alınması için,

İstemesek te sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi gerekiyor.

Devlet büyüklerimiz nasıl bir çare bulur bilmiyorum ama

Sanırım oluşturulan bilim kurulu ve ülkemizin önce gelen isimleri bir ortak karar alarak bu konuyu derhal sonuçlandırmalılar.

Bakınız…

Şuanda birçok esnaf işyerini açmak zorunda olduğu için istemeden de olsa kepenk kaldırıyor.

Bu da virüsün bulaşma riskini artırıyor.

Pazar günü birçok şehirde insanlar dışarı çıkmadı,

Doğrudur.

Lakin Pazartesi günü bu durum dehşet verici bir hal aldı.

Banka kapıları,

Meydanlar,

Sokak araları,

Hep insan,

İşi olanı anlıyoruz

Lakin…

İşi olmayan da kapıda,

Evde kal çağrısı bazı duyarsız vatandaşların dikkatini çekmeye yetmiyor.

Bu da zorunlu bir sokağa çıkma yasağı gerektiriyor.

Yukarıda bahsettiğim gibi,

Çözümü ya da sonuçları nasıl olur bilemem!

Ama başka çözüm yok gibi görünüyor.

O yüzden virüsün salgın boyutundan kurtulması için alınan tedbirlerin yanına sokağa çıkma da eklenmelidir diye düşünüyorum.

Kalın sağlıcakla…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.