Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

HEP BİRLİKTE SESİMİZİ YÜKSELTELİM!

Sevgili okurlar… Son günlerde malumunuz Giresun’u da ilgilendiren Samsun- Sarp Demiryolu konusu gündemde ki yerini koruyor. Bununla ilgili aralarında Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile Giresun Ticaret Borsasının da bulunduğu 16 Oda ve Borsa bir toplantı yaptı. Oda ve Borsalar yaptıkları açıklamada, “Ülkemizin Asya’ya açılan kapısı, Doğu ve Batı ticaretinin en önemli aktarma noktalarından biri olan Doğu Karadeniz Bölgesi, demiryolu bağlantısı olmayan nadir bölgelerimizden biridir. Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar birçok kez gündeme gelmesine rağmen bölgemiz demiryolu bağlantısına henüz kavuşamamıştır. Son dönemde özellikle Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlu’nun Samsun – Sarp Demiryolu proje çalışmalarına 2024 yılında başlanacağı yönündeki açıklamaları, bölge halkını ve iş dünyasını heyecanlandırmıştır. Bölgedeki Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsalarının Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları olarak, Samsun – Sarp Demiryolu İstişare toplantısında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde ilk kez bir araya geldik. Bölgedeki tüm oda ve borsalar, Sayın Bakanımızın açıklamalarının ardından büyük bir heyecanla Samsun – Sarp Demiryolunun ivedilikle yatırım programına alınmasını beklemektedir. Bu demiryolunun yapılmasıyla bölgemiz ve ülkemiz büyük menfaat sağlayacaktır. Önümüzdeki günlerde diğer bölge illerimizde de toplanarak Samsun – Sarp Demiryolunun yatırım programına alınmasının takipçisi olacağımızı vurgulamak istiyoruz” dediler. Umarız bu girişim boşa çıkmaz. Kendilerini tebrik ediyorum. Hatırlarsınız. Şuan da bölgemiz için büyük önem sarf eden Ordu Giresun Havalimanı, Pirazizli Yılmaz Turan’ın yaptığı eylemler sonucu hayata geçmiş, Uzun yıllar verilen mücadele sonrasında 2015 yılında açılmıştı. Yaklaşık 9 yıldır ciddi manada bölgemize katkı sunan havaalanı nasıl ihtiyaçsa, Bugün demiryolu da bölgemiz için ciddi bir ihtiyaç. Son dönemde özellikle yakıt fiyatlarının artması, Lojistik anlamında ciddi külfet oluştururken, Demiryolu bölgemize ciddi bir ekonomik katkı sağlayacaktır. STK’lar ve siyasetçilere iş düştüğü kadar vatandaşlara da iş düşüyor. Bu nedenle hep birlikte yüksek sesle Demiryolu için mücadele başlatmalıyız. Hep birlikte başaramayacağımız bir iş kesinlikle yoktur. Kalın sağlıcakla…
Ekleme Tarihi: 08 Mayıs 2024 - Çarşamba
Sinan Yıldız

HEP BİRLİKTE SESİMİZİ YÜKSELTELİM!

Sevgili okurlar…

Son günlerde malumunuz Giresun’u da ilgilendiren Samsun- Sarp Demiryolu konusu gündemde ki yerini koruyor.
Bununla ilgili aralarında Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile Giresun Ticaret Borsasının da bulunduğu 16 Oda ve Borsa bir toplantı yaptı.
Oda ve Borsalar yaptıkları açıklamada,
“Ülkemizin Asya’ya açılan kapısı, Doğu ve Batı ticaretinin en önemli aktarma noktalarından biri olan Doğu Karadeniz Bölgesi, demiryolu bağlantısı olmayan nadir bölgelerimizden biridir. Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar birçok kez gündeme gelmesine rağmen bölgemiz demiryolu bağlantısına henüz kavuşamamıştır. Son dönemde özellikle Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlu’nun Samsun – Sarp Demiryolu proje çalışmalarına 2024 yılında başlanacağı yönündeki açıklamaları, bölge halkını ve iş dünyasını heyecanlandırmıştır. Bölgedeki Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsalarının Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları olarak, Samsun – Sarp Demiryolu İstişare toplantısında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde ilk kez bir araya geldik. Bölgedeki tüm oda ve borsalar, Sayın Bakanımızın açıklamalarının ardından büyük bir heyecanla Samsun – Sarp Demiryolunun ivedilikle yatırım programına alınmasını beklemektedir. Bu demiryolunun yapılmasıyla bölgemiz ve ülkemiz büyük menfaat sağlayacaktır. Önümüzdeki günlerde diğer bölge illerimizde de toplanarak Samsun – Sarp Demiryolunun yatırım programına alınmasının takipçisi olacağımızı vurgulamak istiyoruz” dediler.
Umarız bu girişim boşa çıkmaz.
Kendilerini tebrik ediyorum.
Hatırlarsınız.
Şuan da bölgemiz için büyük önem sarf eden Ordu Giresun Havalimanı,
Pirazizli Yılmaz Turan’ın yaptığı eylemler sonucu hayata geçmiş,
Uzun yıllar verilen mücadele sonrasında 2015 yılında açılmıştı.
Yaklaşık 9 yıldır ciddi manada bölgemize katkı sunan havaalanı nasıl ihtiyaçsa,
Bugün demiryolu da bölgemiz için ciddi bir ihtiyaç.
Son dönemde özellikle yakıt fiyatlarının artması,
Lojistik anlamında ciddi külfet oluştururken,
Demiryolu bölgemize ciddi bir ekonomik katkı sağlayacaktır.
STK’lar ve siyasetçilere iş düştüğü kadar vatandaşlara da iş düşüyor.
Bu nedenle hep birlikte yüksek sesle Demiryolu için mücadele başlatmalıyız.
Hep birlikte başaramayacağımız bir iş kesinlikle yoktur.
Kalın sağlıcakla…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.