Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

HADİ CANIM SENDE!

Sevgili okurlar... Geçtiğimiz hafta Cuma gecesi Miraç Kandilini kutladık. Sabah yatağımızdan kalktığımızda ABD, Fransa ve İngiltere üçlüsü tarafından Suriye'ye atılan füzelerden haberdar olduk. Her ne kadar ölüm yaşanmaması temennimiz olsa da bile, Müslüman bir ülkeye bu ülkelerin bomba yağdırması içimizi acıttı... Sonra mı ne oldu? İzah ediyorum. Tabi ki anlayabilene, Anlamak isteyen anlar, Anlamak istemeyip, Gavara yapmak isteyen konuşur... Okuyun... Bombardımanın ardından, Türkiye Cumhuriyetine bağlı Dışişleri Bakanlığından yazılı bir açıklama yapıldı... Aşağıda sizlerle paylaştım inceleyebilirsiniz. Size orada ki açıklamadan can alıcı bölümü tekrarlıyorum.... 'Türkiye, 7 Nisan günü Duma'da çok sayıda sivilin ölmesine yol açan kimyasal silah saldırısına mukabil ABD, İngiltere ve Fransa'nın bu sabaha karşı Suriye rejimine karşı düzenlediği operasyonu yerinde bir tepki olarak görmektedir. Rejim tarafından gerçekleştirildiği yönünde güçlü şüphe bulunan Duma saldırısı karşısında tüm insanlığın vicdanına tercüman olan bu operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz' Aynen bu ifadeler yer alıyor... Ben uydurmadım, Bazıları uydurdu diyecektir. O yüzden aşağıda ki resmi paylaştım zaten. Peki sonra ne oldu. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, Çıktı içimize su serpti. Dedi ki; 'Onlar geldiler kimyasal silah dediler vurdular. O çocuklar bize geliyor. O çocukların ne halde olduğunu ben görüyorum. Diğerleri görmüyor. Tutturdukları tek şey var kimyasal silah kullanıldığı için vurduk. Niye sadece kimyasal silahı değerlendiriyorsunuz, konvansiyonel silahı niye değerlendirmiyorsunuz. Kimyasal silahla 1 kişi öldüyse konvansiyonel silahla 10 öldü. Sadece kimyasal silahlarla öldürülenlere bak böyle adalet olur mu?' Beklediğimiz açıklama buydu. Ama niye baştan bu açıklama yapılmadı... Bakanlık kendi başına mı hareket ediyor. Arkadaş bizim aklımızla oynamayın. Gerçekleri bizlerden saklamayın... Bu insanlar gerçeği bilmeyi hak ediyor. ABD bizim dostumuz mu? düşmanımız mı? Biri çıkıp bunu açıklasın. Algı operasyonu bu olsa gerek. Nasıl bir taraf değiştirmedir bu? Bugün Rusya iyiyiz... Yarın kötü, Yarın ABD ile iyiyiz, Öbür gün kötü, Geçen İsrail'le kötüydük, Şimdi onunla da iyi, Siz ne yapıyorsunuz çıkıp bir açıklayın Allah aşkına... Yeter artık aklımızla oynamayı kesin... Bu ülke kimsenin oyuncağı değil... Eğer Dışişleri Bakanlığının açıklamasına vatandaşın tepkisi olumlu olsa ne olacaktı. O zaman ABD ve uşakları doğru mu yapmış olacaktı. Yeter artık.    
Ekleme Tarihi: 16 Nisan 2018 - Pazartesi
Sinan Yıldız

HADİ CANIM SENDE!

Sevgili okurlar...
Geçtiğimiz hafta Cuma gecesi Miraç Kandilini kutladık.
Sabah yatağımızdan kalktığımızda ABD, Fransa ve İngiltere üçlüsü tarafından Suriye'ye atılan füzelerden haberdar olduk.
Her ne kadar ölüm yaşanmaması temennimiz olsa da bile,
Müslüman bir ülkeye bu ülkelerin bomba yağdırması içimizi acıttı...
Sonra mı ne oldu?
İzah ediyorum.
Tabi ki anlayabilene,
Anlamak isteyen anlar,
Anlamak istemeyip,
Gavara yapmak isteyen konuşur...
Okuyun...
Bombardımanın ardından,
Türkiye Cumhuriyetine bağlı Dışişleri Bakanlığından yazılı bir açıklama yapıldı...
Aşağıda sizlerle paylaştım inceleyebilirsiniz.
Size orada ki açıklamadan can alıcı bölümü tekrarlıyorum....
'Türkiye, 7 Nisan günü Duma'da çok sayıda sivilin ölmesine yol açan kimyasal silah saldırısına mukabil ABD, İngiltere ve Fransa'nın bu sabaha karşı Suriye rejimine karşı düzenlediği operasyonu yerinde bir tepki olarak görmektedir. Rejim tarafından gerçekleştirildiği yönünde güçlü şüphe bulunan Duma saldırısı karşısında tüm insanlığın vicdanına tercüman olan bu operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz'
Aynen bu ifadeler yer alıyor...
Ben uydurmadım,
Bazıları uydurdu diyecektir.
O yüzden aşağıda ki resmi paylaştım zaten.
Peki sonra ne oldu.
Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan,
Çıktı içimize su serpti.
Dedi ki; 'Onlar geldiler kimyasal silah dediler vurdular. O çocuklar bize geliyor. O çocukların ne halde olduğunu ben görüyorum. Diğerleri görmüyor. Tutturdukları tek şey var kimyasal silah kullanıldığı için vurduk. Niye sadece kimyasal silahı değerlendiriyorsunuz, konvansiyonel silahı niye değerlendirmiyorsunuz. Kimyasal silahla 1 kişi öldüyse konvansiyonel silahla 10 öldü. Sadece kimyasal silahlarla öldürülenlere bak böyle adalet olur mu?'
Beklediğimiz açıklama buydu.
Ama niye baştan bu açıklama yapılmadı...
Bakanlık kendi başına mı hareket ediyor.
Arkadaş bizim aklımızla oynamayın.
Gerçekleri bizlerden saklamayın...
Bu insanlar gerçeği bilmeyi hak ediyor.
ABD bizim dostumuz mu? düşmanımız mı?
Biri çıkıp bunu açıklasın.
Algı operasyonu bu olsa gerek.
Nasıl bir taraf değiştirmedir bu?
Bugün Rusya iyiyiz...
Yarın kötü,
Yarın ABD ile iyiyiz,
Öbür gün kötü,
Geçen İsrail'le kötüydük,
Şimdi onunla da iyi,
Siz ne yapıyorsunuz çıkıp bir açıklayın Allah aşkına...
Yeter artık aklımızla oynamayı kesin...
Bu ülke kimsenin oyuncağı değil...
Eğer Dışişleri Bakanlığının açıklamasına vatandaşın tepkisi olumlu olsa ne olacaktı.
O zaman ABD ve uşakları doğru mu yapmış olacaktı.
Yeter artık.
 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.