Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

EMEKLİLERİN FERYADI!

Sevgili okurlarım... Bugün sizlere baş tacımız olan emeklilerimizin büyük bir sorunu olan emekli maaşları ile ilgili bir şeyler anlatmak istiyorum. Bildiğiniz üzere emekli maaşları her dönem ve her zaman emekli insanlarımızın mağdur olduğu bir konu olarak önümüze çıkmaktadır. Son yıllarda, Yıllarca didinip emek veren, Dişini tırnağına katan insanlarımız aldıkları emekli maaşları karşısında neredeyse tamamen bir hüsran yaşamaktadırlar. Şöyle ki 2000 yılı öncesi emekli olan birçok insan, Bugün 1500 - 2000 TL civarında maaş alırken, Son yıllarda emekli olan birçok vatandaşımız yaklaşık 800-900 TL civarında maaş almaktadırlar. Asgari ücretin 1600 TL civarında olduğu bugünlerde, Bir emeklinin maaşının 800 TL gibi komik bir rakam olması insanı gerçekten düşündürüyor. Yıllarca hayatından ödün vermiş, Gerekse ailesinden ayrı kalmış milyonlarca insanımız bugün emekli olduğunda komik bir emekli maaşı alıyorlar. Devletimiz hatta hükümetimiz bu konuda acilen bir çalışma yapmalıdır. Asgari geçim standartlarının asgari ücretten daha fazla olduğu ülkemizde 1000 TL'nin altındaki bu rakamlar gerçekten çok komiktir. Yıllarca ailesinden, Çocuklarından, Gençliğinden ödün veren milyonlarca insanımız bugün geçim sıkıntısı çekmektedir. Aldıkları paralar bırakın geçinmeyi hayata tutunmalarına bile destek olmamaktadır. Devletin, hükümet yetkililerinin, muhalefetin, bürokratların ve herkesin bu soruna yoğunlaşması gerekmektedir. Önemli olan insan ise Önemli olan adalet ise, Emeklilerin maaşındaki haksızlık, adaletsizlik derhal çözülmelidir. Bugün bir milletvekilinin maaşının binlerce liraya tekabül etmesi, Yıllarca çalışarak emekli olma hayaliyle yaşayan insanlarımızın aldığı maaşla örtüşmemektedir. Dışarıdaki hayat pahalılığı emeklilerimizin boynunu bükmektedir. Emekli olduğunda ailesiyle rahat bir yaşam sürmek isteyen binlerce insanımız mağduriyetten kurtarılmalıdır. 2019 seçimleri yaklaşırken hükümetin ve diğer partilerin bu konuyu göz önüne alması ve önemli adımlar atması gerekmektedir. Yıllarca çalışan ve emekli olan milyonlarca insan mağduriyetten kurtulmalı ve hak ettikleri maaşlara kavuşmalıdırlar. Hadi kalın sağlıcakla...
Ekleme Tarihi: 06 Nisan 2018 - Cuma
Sinan Yıldız

EMEKLİLERİN FERYADI!

Sevgili okurlarım...
Bugün sizlere baş tacımız olan emeklilerimizin büyük bir sorunu olan emekli maaşları ile ilgili bir şeyler anlatmak istiyorum.
Bildiğiniz üzere emekli maaşları her dönem ve her zaman emekli insanlarımızın mağdur olduğu bir konu olarak önümüze çıkmaktadır.
Son yıllarda,
Yıllarca didinip emek veren,
Dişini tırnağına katan insanlarımız aldıkları emekli maaşları karşısında neredeyse tamamen bir hüsran yaşamaktadırlar.
Şöyle ki 2000 yılı öncesi emekli olan birçok insan,
Bugün 1500 - 2000 TL civarında maaş alırken,
Son yıllarda emekli olan birçok vatandaşımız yaklaşık 800-900 TL civarında maaş almaktadırlar.
Asgari ücretin 1600 TL civarında olduğu bugünlerde,
Bir emeklinin maaşının 800 TL gibi komik bir rakam olması insanı gerçekten düşündürüyor.
Yıllarca hayatından ödün vermiş,
Gerekse ailesinden ayrı kalmış milyonlarca insanımız bugün emekli olduğunda komik bir emekli maaşı alıyorlar.
Devletimiz hatta hükümetimiz bu konuda acilen bir çalışma yapmalıdır.
Asgari geçim standartlarının asgari ücretten daha fazla olduğu ülkemizde 1000 TL'nin altındaki bu rakamlar gerçekten çok komiktir.
Yıllarca ailesinden,
Çocuklarından,
Gençliğinden ödün veren milyonlarca insanımız bugün geçim sıkıntısı çekmektedir.
Aldıkları paralar bırakın geçinmeyi hayata tutunmalarına bile destek olmamaktadır.
Devletin, hükümet yetkililerinin, muhalefetin, bürokratların ve herkesin bu soruna yoğunlaşması gerekmektedir.
Önemli olan insan ise
Önemli olan adalet ise,
Emeklilerin maaşındaki haksızlık, adaletsizlik derhal çözülmelidir.
Bugün bir milletvekilinin maaşının binlerce liraya tekabül etmesi,
Yıllarca çalışarak emekli olma hayaliyle yaşayan insanlarımızın aldığı maaşla örtüşmemektedir. Dışarıdaki hayat pahalılığı emeklilerimizin boynunu bükmektedir.
Emekli olduğunda ailesiyle rahat bir yaşam sürmek isteyen binlerce insanımız mağduriyetten kurtarılmalıdır.
2019 seçimleri yaklaşırken hükümetin ve diğer partilerin bu konuyu göz önüne alması ve önemli adımlar atması gerekmektedir.
Yıllarca çalışan ve emekli olan milyonlarca insan mağduriyetten kurtulmalı ve hak ettikleri maaşlara kavuşmalıdırlar.
Hadi kalın sağlıcakla...
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.