Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

ELLERİ ÖPÜLESİ ÖĞRETMENLERİMİZ!

Sevgili okurlar… Biliyorsunuz! Her yıl 24 Kasım tarihi Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Toplumda gördüğümüz her bir birey, Bir öğretmenin yetiştirdiği, Bir öğretmenden ders almış kişilerden oluşmaktadır. Bir öğretmen ona dokunmuş, Ve bugünkü konumuna gelmesinde etkili olmuştur. Muhakkak ki eğitim almamış insanlarımız da bulunmaktadır. Tabi ki bunlar istisnalardır. Ve istisnalar da kaideyi bozmazlar. Şimdi dönelim konumuza. Bu bireylerin, Kimisi eğitime devam ederek hayatına şekil vermiş, Kimisi ise aldığı eğitimi yarıda bırakarak, Özel sektör de uzmanlaşmıştır. Ama mutlaka her biri bir eğitimcinin, Yani bir öğretmenin sınıfından çıkmıştır. Hayatta insanlar kendilerine biçilen rolleri oynarlar. Yani kaderinde ne yazılı ise o rol onun içindir. Nasıl ki ailemiz bizlere, Güzel ahlakı, İnsanlara yardım etmeyi, Hayatın meşakkatini öğretiyorsa, Öğretmenlerimizde bizlere okumasını, Topluma faydalı olunmasını, Ve bu ülke için üzerimize düşeni yapmamızı öğretmiştir. Dün olduğu gibi bugünde o öğretmenlerimizin ellerinden çeşitli meslek kuruluşlarında bulunan bireyler çıkmaktadır. Bizler de hem ailemiz hem de öğretmenlerimizden aldığımız bilgileri gelecek nesillere yani çocuklarımıza aktarmaya gayret gösteriyoruz. Düşünsenize hayatını insanlara bir şeyler öğretmeye adayan öğretmenlerimiz, Hayatımızın her alanında yer alıyor. Onların ellerinde yoğrularak bugünlere gelen her bir birey, Onları bu özel günlerinde anmalıdır. Bu vesileyle anasınıfı ile eğitim hayatına atılmış birisi olarak anasınıfından üniversiteye kadar beni okutan ve bugünlere gelmem de büyük katkıları olan bütün öğretmenlerimin, ayrıca tanıdığım veya tanımadığım bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum. Ahirete intikal eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, emeklilik hayatını sürdüren öğretmenlerimizin ise ellerinden öpüyorum… Sevgi ve saygılarımı sunuyor, Hepinize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum…  
Ekleme Tarihi: 21 Kasım 2019 - Perşembe
Sinan Yıldız

ELLERİ ÖPÜLESİ ÖĞRETMENLERİMİZ!

Sevgili okurlar…

Biliyorsunuz!

Her yıl 24 Kasım tarihi Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Toplumda gördüğümüz her bir birey,

Bir öğretmenin yetiştirdiği,

Bir öğretmenden ders almış kişilerden oluşmaktadır.

Bir öğretmen ona dokunmuş,

Ve bugünkü konumuna gelmesinde etkili olmuştur.

Muhakkak ki eğitim almamış insanlarımız da bulunmaktadır.

Tabi ki bunlar istisnalardır.

Ve istisnalar da kaideyi bozmazlar.

Şimdi dönelim konumuza.

Bu bireylerin,

Kimisi eğitime devam ederek hayatına şekil vermiş,

Kimisi ise aldığı eğitimi yarıda bırakarak,

Özel sektör de uzmanlaşmıştır.

Ama mutlaka her biri bir eğitimcinin,

Yani bir öğretmenin sınıfından çıkmıştır.

Hayatta insanlar kendilerine biçilen rolleri oynarlar.

Yani kaderinde ne yazılı ise o rol onun içindir.

Nasıl ki ailemiz bizlere,

Güzel ahlakı,

İnsanlara yardım etmeyi,

Hayatın meşakkatini öğretiyorsa,

Öğretmenlerimizde bizlere okumasını,

Topluma faydalı olunmasını,

Ve bu ülke için üzerimize düşeni yapmamızı öğretmiştir.

Dün olduğu gibi bugünde o öğretmenlerimizin ellerinden çeşitli meslek kuruluşlarında bulunan bireyler çıkmaktadır.

Bizler de hem ailemiz hem de öğretmenlerimizden aldığımız bilgileri gelecek nesillere yani çocuklarımıza aktarmaya gayret gösteriyoruz.

Düşünsenize hayatını insanlara bir şeyler öğretmeye adayan öğretmenlerimiz,

Hayatımızın her alanında yer alıyor.

Onların ellerinde yoğrularak bugünlere gelen her bir birey,

Onları bu özel günlerinde anmalıdır.

Bu vesileyle anasınıfı ile eğitim hayatına atılmış birisi olarak anasınıfından üniversiteye kadar beni okutan ve bugünlere gelmem de büyük katkıları olan bütün öğretmenlerimin, ayrıca tanıdığım veya tanımadığım bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.

Ahirete intikal eden öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor, emeklilik hayatını sürdüren öğretmenlerimizin ise ellerinden öpüyorum…

Sevgi ve saygılarımı sunuyor,

Hepinize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.