Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

ELİNİZE YÜZÜNÜZE BULAŞTIRDINIZ!

Sevgili okurlar… Bilmiyorsunuz! Dün itibarı ile 12. Giresun Günleri başladı. Hatırlarsınız… Eski zamanlarda Giresun Günleri başlayacağı zaman Giresun ayağa kalkar, İstanbul’a akın akın gidilirdi. Giresun Federasyonunun kurucu Başkanı olan şimdiki TBMM İdare Amiri Hasan Turan, İstanbul’da muazzam derecede bir Giresun havası estirir ve nerdeyse tüm Giresun’u İstanbul’da ağırlayarak Giresun ve tüm ilçelerimiz için çok önemli bir reklam yapılmasına olanak sağlardı. Etkinlik öncesinde bizzat Giresun’a gelerek bütün kamu, kurum ve kuruluşları ziyaret ederek etkinliğe davet ederdi. Sayın Turan federasyondan ayrıldıktan sonra başkanlığa seçilen Mehmet Kuğu’da bu etkinlikleri bitirmek için elinden geleni yapmaya devam ediyor. 2014 seçimlerinde Milletvekili seçilen Hasan Turan’ın ardından Giresun Federasyonu maalesef işlevini kaybetti. Başa geçen şahıs, Kendi kişisel egoları uğruna Giresun adı altında düzenlenen etkinliklere kimseyi davet etmeyerek, Sadece ve sadece kendi reklamını yapmak için uğraş veriyor. Bölgemizin önemli ses sanatçılarından Derlemeci Yücel Öner’de bu konuda bir sitemde bulunmuş… Sayın Öner, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, ‘Sevgili dostlar, Yeni kapıda Giresun Kültür ve Tanıtım Günleri varmış. Ben yeni duydum… Giresun’u insanlara tanıtmaya çalışanlar; Giresun’un kültürünü, türkülerini, halk oyunlarını, tarihini, örf ve adetlerini insanlara sunacak ve temsil edecek yaşayan, gerçekten Giresun’a ve Giresun’un kültürüne emek vermiş ve yıllarını bu yolda heba etmiş ozanlarına, sanatçılarına, yazarlarına, tarihçilerine, kültür eğitmenlerine haber verdiniz mi acaba? Giresun’un kültürü ve tanıtımı günleriyse bu saydığım değerleri de davet etmeliydiniz... Haberdar etmeliydiniz... Giresun’u tanıtmak istiyorsanız bu kıymetli değerler olmalı, Olmazsa yanlış tanıtırsınız… Kimin gününü kimle, kime sunuyorsunuz? Tabii ki bu kasıtsız ve yapıcı eleştirim Giresun’un kültür ve tanıtım günleri içindir… Siyasi bir etkinlik yapılıyorsa diyeceğim yok…’ ifadelerini kullanmış. Evet değerli okurlar… Bu federasyonu elden ayağa düşüren, Bu federasyonun etkinliklerini kendi çıkarlarına alet eden kişileri Giresunlu bir vatandaş olarak kınıyorum. Yıllardır Giresun’un tanıtımının yapıldığı, Gurbette sılanın buluşma adresi olan Giresun Günlerinde Giresunluları yok sayan zihniyetin derhal bu işten el çektirilmesini talep ediyorum. Bu tanıtım Giresun’un ise Giresun’da herkesin bundan haberi olması lazım. Sen tutup Giresun en önemli ses sanatçısını bu işe dahil etmeyeceksin, Sonra da Giresun’u İstanbul’a tanıtacaksın… Yemezler beyler yemezler… Siz sahi geçtiğimiz dönem de aday adayı olmuştunuz değil mi? Amaç belli federasyon üzerinden rant kapısı yaratmak…  
Ekleme Tarihi: 25 Ekim 2018 - Perşembe
Sinan Yıldız

ELİNİZE YÜZÜNÜZE BULAŞTIRDINIZ!

Sevgili okurlar…

Bilmiyorsunuz!

Dün itibarı ile 12. Giresun Günleri başladı.

Hatırlarsınız…

Eski zamanlarda Giresun Günleri başlayacağı zaman Giresun ayağa kalkar,

İstanbul’a akın akın gidilirdi.

Giresun Federasyonunun kurucu Başkanı olan şimdiki TBMM İdare Amiri Hasan Turan,

İstanbul’da muazzam derecede bir Giresun havası estirir ve nerdeyse tüm Giresun’u İstanbul’da ağırlayarak Giresun ve tüm ilçelerimiz için çok önemli bir reklam yapılmasına olanak sağlardı.

Etkinlik öncesinde bizzat Giresun’a gelerek bütün kamu, kurum ve kuruluşları ziyaret ederek etkinliğe davet ederdi.

Sayın Turan federasyondan ayrıldıktan sonra başkanlığa seçilen Mehmet Kuğu’da bu etkinlikleri bitirmek için elinden geleni yapmaya devam ediyor.

2014 seçimlerinde Milletvekili seçilen Hasan Turan’ın ardından Giresun Federasyonu maalesef işlevini kaybetti.

Başa geçen şahıs,

Kendi kişisel egoları uğruna Giresun adı altında düzenlenen etkinliklere kimseyi davet etmeyerek,

Sadece ve sadece kendi reklamını yapmak için uğraş veriyor.

Bölgemizin önemli ses sanatçılarından Derlemeci Yücel Öner’de bu konuda bir sitemde bulunmuş…

Sayın Öner, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada,

‘Sevgili dostlar,

Yeni kapıda Giresun Kültür ve Tanıtım Günleri varmış.

Ben yeni duydum…

Giresun’u insanlara tanıtmaya çalışanlar;

Giresun’un kültürünü, türkülerini, halk oyunlarını, tarihini, örf ve adetlerini insanlara sunacak ve temsil edecek yaşayan, gerçekten Giresun’a ve Giresun’un kültürüne emek vermiş ve yıllarını bu yolda heba etmiş ozanlarına, sanatçılarına, yazarlarına, tarihçilerine, kültür eğitmenlerine haber verdiniz mi acaba?

Giresun’un kültürü ve tanıtımı günleriyse bu saydığım değerleri de davet etmeliydiniz...

Haberdar etmeliydiniz...

Giresun’u tanıtmak istiyorsanız bu kıymetli değerler olmalı,

Olmazsa yanlış tanıtırsınız…

Kimin gününü kimle, kime sunuyorsunuz?

Tabii ki bu kasıtsız ve yapıcı eleştirim Giresun’un kültür ve tanıtım günleri içindir…

Siyasi bir etkinlik yapılıyorsa diyeceğim yok…’ ifadelerini kullanmış.

Evet değerli okurlar…

Bu federasyonu elden ayağa düşüren,

Bu federasyonun etkinliklerini kendi çıkarlarına alet eden kişileri Giresunlu bir vatandaş olarak kınıyorum.

Yıllardır Giresun’un tanıtımının yapıldığı,

Gurbette sılanın buluşma adresi olan Giresun Günlerinde Giresunluları yok sayan zihniyetin derhal bu işten el çektirilmesini talep ediyorum.

Bu tanıtım Giresun’un ise Giresun’da herkesin bundan haberi olması lazım.

Sen tutup Giresun en önemli ses sanatçısını bu işe dahil etmeyeceksin,

Sonra da Giresun’u İstanbul’a tanıtacaksın…

Yemezler beyler yemezler…

Siz sahi geçtiğimiz dönem de aday adayı olmuştunuz değil mi?

Amaç belli federasyon üzerinden rant kapısı yaratmak…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.