Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

DOKAP NE YAPIYOR?

Sevgili okurlar… Uzun zamandır takip ediyorum. Merkezi Giresun’da bulunan ve 9 ili kapsayarak 2012 Nisan ayında faaliyetlerine başlayan DOKAP’da yaklaşık 5 aydır galiba hiçbir işlem yapılmıyor. Niye mi? Vallahi bilmiyorum. Bakın şimdi. DOKAP’ın resmi internet sitesinde 25 Nisan 2018 tarihinden sonra bir paylaşımda bulunulmadı. DOKAP Başkanı Ekrem Yüce’nin Milletvekili Aday Adaylığı için başvuru yapmasının ardından listede yer bulup milletvekili olamayarak yeniden göreve gelmesinden itibaren kurumun internet sitesinde faaliyetler ile ilgili bir paylaşımda bulunulmaması akıllarda soru işareti yarattı. Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Trabzon ve Tokat illerini kapsayan DOKAP idaresinin 5 ay gibi bir zamandır faaliyetlerini yayınlamaması bölgenin umudu olarak görülen Yeşil Yol Projesinin akıbetini de akıllara getirdi. Değerli okurlar. Bilindiği gibi, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Doğu Karadeniz Turizm Master Planı, DOKAP BKİ’nin kurulması ile yeni bir boyut kazanmıştı. Hatta Doğu Karadeniz Turizm Master Planı Uygulamalarının en önemli lokomotifi olan ve Master Plan çerçevesinde öne çıkan yayla ve turizm merkezlerini üst kottan birbirine bağlayan,  başlangıcı Samsun ili bitişi Artvin Sarp sınır kapısı olan ve Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon illerini kapsayan Yeşil Yol projesi bölgemizin ve diğer bölgelerin en önemli beklentileri arasında yer almaktadır. Ama her ne hikmetse 5 aydır bu konu ile ilgili bir açıklama yapılmaması dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. 2013-2015 yıllarında DOKAP illerine toplam 131 milyon TL ödenek aktarıldığı ve bu aktarılan ödeneklerle 600 km’lik kısımda yol çalışmaları tamamlandığı ifade ediliyor. Eğer bu ödenek bittiyse neden ödenek istenmediği halk tarafından merak ediliyor. Çünkü Giresun’un yaylalarını da kapsayan bu proje için henüz başlanılan bir çalışma yok. Varsa ne aşamada kamuoyu bilmek istiyor. Milletvekili sıralamasında sonlarda yer bularak TBMM’ye gidemeyen sayın Yüce, bu mağduriyeti sanırım DOKAP’ı kapsayan illere fatura ediyor. Ama buna hakkı olmadığını düşünüyorum. Bu bölgenin birçok hizmete ihtiyacı var. Bu memleketin kimsenin şahsi egolarına boyun eğecek bir durumu yoktur. Dolayısıyla memlekete hizmet için, DOKAP’ın bu geçen süre içinde eğer yaptığı hizmetler varsa bu hizmetlerin kamuoyu ile paylaşılması gerekir. DOKAP’tan konu ile ilgili ivedi bir açıklama bekliyoruz. Yoksa sayın Yüce, beyaz çayı ile keyif yapıyorsa bunu da bilmek isteriz. Bir an önce gerekli olan ne ise o yapılsın… Kalın sağlıcakla…
Ekleme Tarihi: 04 Eylül 2018 - Salı
Sinan Yıldız

DOKAP NE YAPIYOR?

Sevgili okurlar…
Uzun zamandır takip ediyorum.
Merkezi Giresun’da bulunan ve 9 ili kapsayarak 2012 Nisan ayında faaliyetlerine başlayan DOKAP’da yaklaşık 5 aydır galiba hiçbir işlem yapılmıyor.
Niye mi?
Vallahi bilmiyorum.
Bakın şimdi.
DOKAP’ın resmi internet sitesinde 25 Nisan 2018 tarihinden sonra bir paylaşımda bulunulmadı.
DOKAP Başkanı Ekrem Yüce’nin Milletvekili Aday Adaylığı için başvuru yapmasının ardından listede yer bulup milletvekili olamayarak yeniden göreve gelmesinden itibaren kurumun internet sitesinde faaliyetler ile ilgili bir paylaşımda bulunulmaması akıllarda soru işareti yarattı.
Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Trabzon ve Tokat illerini kapsayan DOKAP idaresinin 5 ay gibi bir zamandır faaliyetlerini yayınlamaması bölgenin umudu olarak görülen Yeşil Yol Projesinin akıbetini de akıllara getirdi.
Değerli okurlar.
Bilindiği gibi,
Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Doğu Karadeniz Turizm Master Planı, DOKAP BKİ’nin kurulması ile yeni bir boyut kazanmıştı.
Hatta Doğu Karadeniz Turizm Master Planı Uygulamalarının en önemli lokomotifi olan ve Master Plan çerçevesinde öne çıkan yayla ve turizm merkezlerini üst kottan birbirine bağlayan,  başlangıcı Samsun ili bitişi Artvin Sarp sınır kapısı olan ve Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon illerini kapsayan Yeşil Yol projesi bölgemizin ve diğer bölgelerin en önemli beklentileri arasında yer almaktadır.
Ama her ne hikmetse 5 aydır bu konu ile ilgili bir açıklama yapılmaması dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.
2013-2015 yıllarında DOKAP illerine toplam 131 milyon TL ödenek aktarıldığı ve bu aktarılan ödeneklerle 600 km’lik kısımda yol çalışmaları tamamlandığı ifade ediliyor.
Eğer bu ödenek bittiyse neden ödenek istenmediği halk tarafından merak ediliyor.
Çünkü Giresun’un yaylalarını da kapsayan bu proje için henüz başlanılan bir çalışma yok.
Varsa ne aşamada kamuoyu bilmek istiyor.
Milletvekili sıralamasında sonlarda yer bularak TBMM’ye gidemeyen sayın Yüce, bu mağduriyeti sanırım DOKAP’ı kapsayan illere fatura ediyor.
Ama buna hakkı olmadığını düşünüyorum.
Bu bölgenin birçok hizmete ihtiyacı var.
Bu memleketin kimsenin şahsi egolarına boyun eğecek bir durumu yoktur.
Dolayısıyla memlekete hizmet için,
DOKAP’ın bu geçen süre içinde eğer yaptığı hizmetler varsa bu hizmetlerin kamuoyu ile paylaşılması gerekir.
DOKAP’tan konu ile ilgili ivedi bir açıklama bekliyoruz.
Yoksa sayın Yüce, beyaz çayı ile keyif yapıyorsa bunu da bilmek isteriz.
Bir an önce gerekli olan ne ise o yapılsın…
Kalın sağlıcakla…
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.