Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTEMİZE NE OLDU?

Sevgili okurlar… 2003 yılında Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ve yeniden yapılandırma çalışmaları nedeniyle Bulancak Orman İşletme Müdürlüğü şefliğe çevrilerek müdürlük kapatılmıştı. Orman İşletme Müdürlüğünün yeniden açılması için yapılan ısrarlı yayınlar ve kamuoyu baskısı, siyasileri harekete geçirmişti. Sonuç olarak; 11 Kasım 2019 tarihi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Bulancak Orman İşletme Müdürlüğü yeniden kurulmuş oldu. Bu süreçte emeği geçen tüm yetkililere Bulancak halkı adına teşekkür ediyoruz. Şimdi gelelim diğer bir konuya… Yaklaşık 1 yıl kadar önceydi. Giresun Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin Bulancak’ta ki mevcut Pazar Yeri üzerindeki binada faaliyete geçeceği açıklanmıştı... Aradan 1 yıl geçti. Bununla ilgili yetkililer birçok defa açıklama yaptı. Bizlerde bunları gazete manşetlerine taşıdık. Ama aradan geçen o 1 yıl da sanırım baya bir hadise oldu ki, Artık ne olduysa… Ses seda çıkmamaya başladı. O dönem rektör olan Cevdet Coşkun başkanlığında ki senato Diş Hekimliği Fakültesinin Bulancak’ta kurulmasına karar vermişti. Giresun’da ki bazı STK’lar da bu duruma tepki göstermiş, Siyasiler olaya müdahil olarak Bulancak’ta yapılmasının bir dezavantaj olmayacağını ifade etmişlerdi. Şimdi gelinen noktaya baktığımızda, Bina mevcut yerinde duruyor, Ama fakülte ile ilgili net bir durum maalesef ortada yok… Acaba diyorum, Yeni Rektör Yılmaz Can gelince fakülte işi askıya mı alındı. Ya da olmayacak bir iş olmuş gibi mi gösterildi kamuoyuna... Yani insanın aklı kurcalanıyor. Haftalarca Bulancak’a Diş Fakültesi geliyor diyenler, Bakalım bu işe ne diyecek. Ya da bilerek bu işin üstünü mü kapatmaya çalışıyorlar. Herkes unutturmaya çalışsa bile Maalesef arşivler unutturmaz. Diyorum ki, Bu fakülte işi çıkmasaydı da, Eski şekli ile burası Endüstriyel Sanatlar Meslek Yüksekokulu olarak mı devam etseydi acaba… İşte o zaman belki daha da çok sevinirdik, Çünkü bilindiği gibi meslek yüksekokulları daha fazla öğrenci alarak ilçemize daha da fazla katkılı olabilirdi. Bakalım yetkililer bu konu ile ilgili ne söyleyecekler! Ya bir açıklama yapacaklar, Ya da çoğu zaman olduğu gibi sessizliğe bürünecekler… Bizim temennimiz şudur ki; Bulancak’a yapılması için senato kararı alınan Diş Hekimliği Fakültesinin bir an önce hayat geçirilmesidir. Bekleyip göreceğiz… Kalın sağlıcakla…    
Ekleme Tarihi: 11 Kasım 2019 - Pazartesi
Sinan Yıldız

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTEMİZE NE OLDU?

Sevgili okurlar…

2003 yılında Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ve yeniden yapılandırma çalışmaları nedeniyle Bulancak Orman İşletme Müdürlüğü şefliğe çevrilerek müdürlük kapatılmıştı.

Orman İşletme Müdürlüğünün yeniden açılması için yapılan ısrarlı yayınlar ve kamuoyu baskısı, siyasileri harekete geçirmişti.

Sonuç olarak; 11 Kasım 2019 tarihi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Bulancak Orman İşletme Müdürlüğü yeniden kurulmuş oldu.

Bu süreçte emeği geçen tüm yetkililere Bulancak halkı adına teşekkür ediyoruz.

Şimdi gelelim diğer bir konuya…

Yaklaşık 1 yıl kadar önceydi.

Giresun Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin Bulancak’ta ki mevcut Pazar Yeri üzerindeki binada faaliyete geçeceği açıklanmıştı...

Aradan 1 yıl geçti.

Bununla ilgili yetkililer birçok defa açıklama yaptı.

Bizlerde bunları gazete manşetlerine taşıdık.

Ama aradan geçen o 1 yıl da sanırım baya bir hadise oldu ki,

Artık ne olduysa…

Ses seda çıkmamaya başladı.

O dönem rektör olan Cevdet Coşkun başkanlığında ki senato Diş Hekimliği Fakültesinin Bulancak’ta kurulmasına karar vermişti.

Giresun’da ki bazı STK’lar da bu duruma tepki göstermiş,

Siyasiler olaya müdahil olarak Bulancak’ta yapılmasının bir dezavantaj olmayacağını ifade etmişlerdi.

Şimdi gelinen noktaya baktığımızda,

Bina mevcut yerinde duruyor,

Ama fakülte ile ilgili net bir durum maalesef ortada yok…

Acaba diyorum,

Yeni Rektör Yılmaz Can gelince fakülte işi askıya mı alındı.

Ya da olmayacak bir iş olmuş gibi mi gösterildi kamuoyuna...

Yani insanın aklı kurcalanıyor.

Haftalarca Bulancak’a Diş Fakültesi geliyor diyenler,

Bakalım bu işe ne diyecek.

Ya da bilerek bu işin üstünü mü kapatmaya çalışıyorlar.

Herkes unutturmaya çalışsa bile

Maalesef arşivler unutturmaz.

Diyorum ki,

Bu fakülte işi çıkmasaydı da,

Eski şekli ile burası Endüstriyel Sanatlar Meslek Yüksekokulu olarak mı devam etseydi acaba…

İşte o zaman belki daha da çok sevinirdik,

Çünkü bilindiği gibi meslek yüksekokulları daha fazla öğrenci alarak ilçemize daha da fazla katkılı olabilirdi.

Bakalım yetkililer bu konu ile ilgili ne söyleyecekler!

Ya bir açıklama yapacaklar,

Ya da çoğu zaman olduğu gibi sessizliğe bürünecekler…

Bizim temennimiz şudur ki;

Bulancak’a yapılması için senato kararı alınan Diş Hekimliği Fakültesinin bir an önce hayat geçirilmesidir.

Bekleyip göreceğiz…

Kalın sağlıcakla…

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.