Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

DESTEKLİYORUM!

Sevgili okurlar… İktidarın ‘Dezenformasyonla Mücadele Yasası’ Muhalefetin ‘Sansür Yasası’ dediği, Halk arasında ‘Sosyal Medya Yasası’ olarak bilinen ve asıl adı ‘Basın Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ Resmi Gazetede yayınlandı. Bu kanun her ne kadar sadece basını kapsıyor gibi görünse de, Aslında tüm vatandaşları ilgilendiriyor. Şöyle ki, Bu kanunla birlikte Sosyal Mecralarda yalan yanlış bilgileri artık görmeyeceğimizi umuyorum. Yani yalan ve yanlış bilgilerle birlilerini karalamaya kalkanlar yasalar önünde bedel ödeyecek. Dolayısıyla her önüne gelen istediğini yazamayacak. İsterseniz bu yasaya bütün cephelerden bakalım. İktidar diyor ki, ‘Gazetecilik yapan kimse yalan haber yapamayacak. Belgesiz konuşmayacak. Sosyal medyada yalanlarla algı yönetimi yapılmasının önüne geçilecek.  Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayanlar 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası alacak. Yani sosyal mecralarda kimse kimseye iftira atamayacak. Ayrıca sosyal mecralarda gazetecilik yapmak istiyorsa da bunun şartlarını taşıyacak.’ Muhalefet diyor ki, ‘Gazeteciler susturulmak isteniyor, Basına sansür uygulanıyor, Yasayla artık sadece gazetecilerin değil, sosyal medyada haber paylaşan ve yorum yapan vatandaşların da özgürlükleri de tehdit altında olacak.  Demokrasi ve insan haklarının temel ilkelerine aykırı yasanın en kritik maddesi ise 29. madde. Söz konusu maddeye göre, ‘gerçeğe aykırı bilgiyi alenen yayan kişi’ 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılabilecek.’ Hem iktidarın hem de muhalefetin söyledikleri bu ve buna benzer şeyler. Şimdi değerli okurlar. Bir basın mensubu olarak çıkan bu yasadan hiçbir tereddüdüm yok. Çünkü işimizi layıkıyla yapan bir gazeteyiz. İlk günden bu yana haksızın karşısında haklının yanında durmaya devam ediyoruz. Yalan habercilikle, İftira ile kalemimizi satmıyoruz. Ülkemizde kamuoyunun bilmesi gereken ne varsa, En tarafsız en objektif haliyle vatandaşlarımıza sunuyoruz. Ve bu yaparken de birçok bedel ödüyoruz. Dolayısıyla çıkan bu yasa benim görüşüme göre işini yapanları garanti altına alırken, Üstüne elzem olmayan mevzuları kurcalayan, Yalan ve yanlış bilgilerle insanları lekeleyenleri ilgilendiriyor. Asıl korkması gerekenler onlardır. Vatandaşımız açısından da baktığımız da, Bu yasa ile artık sosyal mecralarda özgürlük adı altında insanlara iftiralar atanlar bir bedel ödeyecek. Yani lafın özü şu ki, Çıkan kanun hepimizin yararınadır. Bir basın mensubu olarak, Bu yasayı sonuna kadar destekliyorum. Çünkü 17 yıldır aktif olarak bu işi yapıyorum. Ama bu işi yapmadan isminin önüne gazeteci sıfatı ekleyerek insanları linç etmeye kalkanlar artık kanun önünde hesap verecek. Kalın sağlıcakla..
Ekleme Tarihi: 21 Ekim 2022 - Cuma
Sinan Yıldız

DESTEKLİYORUM!

Sevgili okurlar…

İktidarın ‘Dezenformasyonla Mücadele Yasası’
Muhalefetin ‘Sansür Yasası’ dediği,
Halk arasında ‘Sosyal Medya Yasası’ olarak bilinen ve asıl adı ‘Basın Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ Resmi Gazetede yayınlandı.
Bu kanun her ne kadar sadece basını kapsıyor gibi görünse de,
Aslında tüm vatandaşları ilgilendiriyor.
Şöyle ki,
Bu kanunla birlikte Sosyal Mecralarda yalan yanlış bilgileri artık görmeyeceğimizi umuyorum.
Yani yalan ve yanlış bilgilerle birlilerini karalamaya kalkanlar yasalar önünde bedel ödeyecek.
Dolayısıyla her önüne gelen istediğini yazamayacak.
İsterseniz bu yasaya bütün cephelerden bakalım.
İktidar diyor ki,
‘Gazetecilik yapan kimse yalan haber yapamayacak.
Belgesiz konuşmayacak.
Sosyal medyada yalanlarla algı yönetimi yapılmasının önüne geçilecek. 
Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayanlar 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası alacak.
Yani sosyal mecralarda kimse kimseye iftira atamayacak.
Ayrıca sosyal mecralarda gazetecilik yapmak istiyorsa da bunun şartlarını taşıyacak.’
Muhalefet diyor ki,
‘Gazeteciler susturulmak isteniyor,
Basına sansür uygulanıyor,
Yasayla artık sadece gazetecilerin değil, sosyal medyada haber paylaşan ve yorum yapan vatandaşların da özgürlükleri de tehdit altında olacak. 
Demokrasi ve insan haklarının temel ilkelerine aykırı yasanın en kritik maddesi ise 29. madde.
Söz konusu maddeye göre, ‘gerçeğe aykırı bilgiyi alenen yayan kişi’ 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılabilecek.’
Hem iktidarın hem de muhalefetin söyledikleri bu ve buna benzer şeyler.
Şimdi değerli okurlar.
Bir basın mensubu olarak çıkan bu yasadan hiçbir tereddüdüm yok.
Çünkü işimizi layıkıyla yapan bir gazeteyiz.
İlk günden bu yana haksızın karşısında haklının yanında durmaya devam ediyoruz.
Yalan habercilikle,
İftira ile kalemimizi satmıyoruz.
Ülkemizde kamuoyunun bilmesi gereken ne varsa,
En tarafsız en objektif haliyle vatandaşlarımıza sunuyoruz.
Ve bu yaparken de birçok bedel ödüyoruz.
Dolayısıyla çıkan bu yasa benim görüşüme göre işini yapanları garanti altına alırken,
Üstüne elzem olmayan mevzuları kurcalayan,
Yalan ve yanlış bilgilerle insanları lekeleyenleri ilgilendiriyor.
Asıl korkması gerekenler onlardır.
Vatandaşımız açısından da baktığımız da,
Bu yasa ile artık sosyal mecralarda özgürlük adı altında insanlara iftiralar atanlar bir bedel ödeyecek.
Yani lafın özü şu ki,
Çıkan kanun hepimizin yararınadır.
Bir basın mensubu olarak,
Bu yasayı sonuna kadar destekliyorum.
Çünkü 17 yıldır aktif olarak bu işi yapıyorum.
Ama bu işi yapmadan isminin önüne gazeteci sıfatı ekleyerek insanları linç etmeye kalkanlar artık kanun önünde hesap verecek.
Kalın sağlıcakla..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.