Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

CHP’DE KAZAN KAYNAR MI DERSİNİZ?

Sevgili okurlar… CHP'nin 37. Olağan Kongre takvimi 30 Eylül 2019 Merkez Yürütme Kurulu Toplantısında karara bağlanmıştı. Buna göre takvim gereği delege seçimlerinin ardından 14 Aralık 2019 tarihinde ilçe kongreleri başlıyor. 27 Ocak 2020’de ilçe seçimlerinin bitmesinin ardından 3 Şubat 2020’de başlayacak 2 Mart 2020’de sona erecek il kongreleri başlayacak. Malumunuz üzerine 2001 yılında kurulan AK Parti ilçe kongreleri olsun ya da il kongreleri olsun CHP’den farklı olarak tek adayla seçime giriyor ve 2020 yılından bu yana bu sayede parti içi çekişmeleri saf dışı bırakıyor. Ama ne yazık ki ülkemizin kuruluşundan bu yana var olan CHP ise kongrelerde parti çekişmeler yüzünden ne istediğini alabiliyor ne de amacına ulaşabiliyor. Şimdi yine aynı şekilde CHP’de kazan kaynayacağa benziyor. Seçim tarihleri yaklaştı. Dolayısıyla kısa zamanda da ilçe olsun il olsun aday olmak isteyenler ön saflarda yerlerini alacaklar. Bu vesile ile parti içi çekişmeler artarak CHP bu zamana kadar yaptığı en büyük yanlışı yeniden yapacak gibi görünüyor. Hâlbuki… Seçimlere tek liste ile gidilerek, Tek bir aday etrafında toparlanılabilse, CHP hem ilçelerde, Hem illerde hem de ülke genelinde amacına ulaşabilir. Bazen söylüyorum ya, ‘CHP iktidar olmak için değil muhalefette kalmak için siyaset yapıyor’ diye. Bence bu kongrelerde yapılması gereken iktidar için siyaset yapabilmek. Azimle, kararlılıkla bu işe odaklanılsa, Hem ülkemiz için hem de millet için muhalefet adı olan CHP iyi işler başarabilir. 17 yıllık AK Parti iktidarından ders çıkaramayan CHP en azından yakın zamanda yapılan İstanbul seçimlerinden ders çıkarmalıdır. Hatırlayacağınız gibi, İstanbul’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tüm insanları kucaklayıp, Parti ayrımı gözetmemiş, Ona yapılan haksızlığı ise insanların ona olan güven duygusu ile bertaraf etmiş ve ilk seçimde ki oy farkını 800 bin oy farkı ile tarih sayfalarına yazdırmıştı. Bunun altında ki en büyük neden İstanbul’da CHP’nin tek bir çatı altında tek aday üzerine yoğunlaşması ve İyi Parti ile yaptığı ittifak yer alıyor. Özellikle İmamoğlu’nun seçim çalışmalarına bakıldığında iktidar partisi olan AK Parti ile aynı özellikte hareket etmesi ve insanlara yaklaşımı yatıyor. Yani demem o ki, CHP genel olarak bu bakış açısı ile olayı ele aldığında, Parti olarak hem illerde hem de ilçelerde başarılı bir statüde yer alacaktır. Öneri sunmak bizden, Uygulamaya koyabilmek ise genel merkezden… Kalın sağlıcakla…  
Ekleme Tarihi: 07 Kasım 2019 - Perşembe
Sinan Yıldız

CHP’DE KAZAN KAYNAR MI DERSİNİZ?

Sevgili okurlar…

CHP'nin 37. Olağan Kongre takvimi 30 Eylül 2019 Merkez Yürütme Kurulu Toplantısında karara bağlanmıştı.

Buna göre takvim gereği delege seçimlerinin ardından 14 Aralık 2019 tarihinde ilçe kongreleri başlıyor.

27 Ocak 2020’de ilçe seçimlerinin bitmesinin ardından 3 Şubat 2020’de başlayacak 2 Mart 2020’de sona erecek il kongreleri başlayacak.

Malumunuz üzerine 2001 yılında kurulan AK Parti ilçe kongreleri olsun ya da il kongreleri olsun CHP’den farklı olarak tek adayla seçime giriyor ve 2020 yılından bu yana bu sayede parti içi çekişmeleri saf dışı bırakıyor.

Ama ne yazık ki ülkemizin kuruluşundan bu yana var olan CHP ise kongrelerde parti çekişmeler yüzünden ne istediğini alabiliyor ne de amacına ulaşabiliyor.

Şimdi yine aynı şekilde CHP’de kazan kaynayacağa benziyor.

Seçim tarihleri yaklaştı.

Dolayısıyla kısa zamanda da ilçe olsun il olsun aday olmak isteyenler ön saflarda yerlerini alacaklar.

Bu vesile ile parti içi çekişmeler artarak CHP bu zamana kadar yaptığı en büyük yanlışı yeniden yapacak gibi görünüyor.

Hâlbuki…

Seçimlere tek liste ile gidilerek,

Tek bir aday etrafında toparlanılabilse,

CHP hem ilçelerde,

Hem illerde hem de ülke genelinde amacına ulaşabilir.

Bazen söylüyorum ya,

‘CHP iktidar olmak için değil muhalefette kalmak için siyaset yapıyor’ diye.

Bence bu kongrelerde yapılması gereken iktidar için siyaset yapabilmek.

Azimle, kararlılıkla bu işe odaklanılsa,

Hem ülkemiz için hem de millet için muhalefet adı olan CHP iyi işler başarabilir.

17 yıllık AK Parti iktidarından ders çıkaramayan CHP en azından yakın zamanda yapılan İstanbul seçimlerinden ders çıkarmalıdır.

Hatırlayacağınız gibi,

İstanbul’da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,

Tüm insanları kucaklayıp,

Parti ayrımı gözetmemiş,

Ona yapılan haksızlığı ise insanların ona olan güven duygusu ile bertaraf etmiş ve ilk seçimde ki oy farkını 800 bin oy farkı ile tarih sayfalarına yazdırmıştı.

Bunun altında ki en büyük neden İstanbul’da CHP’nin tek bir çatı altında tek aday üzerine yoğunlaşması ve İyi Parti ile yaptığı ittifak yer alıyor.

Özellikle İmamoğlu’nun seçim çalışmalarına bakıldığında iktidar partisi olan AK Parti ile aynı özellikte hareket etmesi ve insanlara yaklaşımı yatıyor.

Yani demem o ki,

CHP genel olarak bu bakış açısı ile olayı ele aldığında,

Parti olarak hem illerde hem de ilçelerde başarılı bir statüde yer alacaktır.

Öneri sunmak bizden,

Uygulamaya koyabilmek ise genel merkezden…

Kalın sağlıcakla…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.