Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

BULANCAKSPOR, BULANCAK’IN AYIBIDIR!

Sevgili okurlar… Bildiğiniz gibi Cumhuriyet ile yaşıt olan güzide bir kulübe sahip olan bir ilçedir Bulancak… Temelleri 1926 yılında atılmış, Yıllarca profesyonel liglerde mücadele etmiş, 2. Lig ve 3. Lig olmak üzere şampiyonluklar yaşamış bir takımımız bulunmaktadır. Her Bulancaklının adını duyduğunda tüyleri diken diken olan o kulübün adı BULANCAKSPOR’dur… Tarihinde şanlı bir geçmiş yatan bu takım, Çarşamba günü Divan Heyetinin tüm görüşmelerine rağmen ne yazık ki olumsuz bir sonuç alınması ile Dernekler Masasına teslim edilmiştir. Kırmızı şimşekler ismiyle nam yapan, Birçok sporcu yetiştiren, Sadece futbolcu değil, Birçok spor branşında mücadele veren Bulancakspor resmen sahipsiz kalmıştır. Bu olay Bulancakspor tarihinde ki en büyük leke olarak tarih sayfalarında yerini almıştır. Kimse sportif faaliyetleri sevmek zorunda değildir… Spora ilgi de duymayabilir… Fakat eğer bir ilçede idareci iseniz, Halkın ortak paydası olan sportif faaliyetlere destek vermek zorundasınız. Evet biliyoruz. Bu işler zor ve meşakkatlidir. Bu zamana kadar bir çok kez veballer ödemiş olabilirsiniz. Ama hiçbir şey bu ilçenin takımının sahipsiz kalmasına neden ya da sebep olamaz. Evet… Geçmiş yönetimlerde uyuşmazlık olmuştur. Bazı başıboşluklar olmuştur. Ama yine söylüyorum hiçbir şey Bulancakspor’un kapanması için dernekler masasına teslim edilmesine bahane olamaz. Bu konu hakkında bütün sporseverler bir araya toplanmalı ve bu ayıp derhal düzeltilmelidir. Bunun da öncülüğünü şehri emin olan Belediye Başkanı sayın Recep Yakar yapmalıdır. Sayın Yakar, ivedi bir şekilde elini taşın altına koymalı, Gerekirse çok küçük bütçe ile de olsun bu takıma sahip çıkmalıdır. Bulancakspor, Bulancak’ın tarihidir. Cumhuriyet ile özdeşleşen Bulancakspor’un içler acısı bu hali hepimizin kabusu olmuştur. Biliyorsunuz ki geçmiş dönemlerde borçları nedeniyle bu kulüp lav edilmiş Ballıcaspor’un kemik kadrosu ile başına 1926 ibaresi eklenerek 1926 Bulancakspor olmuştur. Tarihi şanlı şampiyonluklar ile dolu olan bu takım yeniden ayağa kaldırılmalı, Bu takıma geçici değil kalıcı gelir sağlayarak, İnsanların sırtında kambur değil, Baş üstünde tutulacak bir obje olmalıdır. Elbet Bulancakspor’un lige takım çıkarması ve başarı sağlayarak bir üst lige yani asıl olması gereken olduğu lige dönmesi el birliği ile yapılacak görüşmeler ve hamlelerle sağlanacaktır. Bu bayrağı eline alıp kaldırması gereken ve öncülük edecek olan ilçenin Belediye Başkanıdır. Sayın Başkan Recep Yakar’ı göreve davet ediyorum. Gerçi sayın başkanın sözlerimizi ne kadar ciddiye alacağınız biliyoruz ama biz yine de çağrımızı yapıyoruz. Yoksa tarihin tozlu sayfalarında Belediye Başkanlığı ibaresinin yanında Bulancakspor’un kapanmasına neden olan belediye başkanı ibaresi de yer alacaktır. Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir.  
Ekleme Tarihi: 25 Temmuz 2019 - Perşembe
Sinan Yıldız

BULANCAKSPOR, BULANCAK’IN AYIBIDIR!

Sevgili okurlar…

Bildiğiniz gibi Cumhuriyet ile yaşıt olan güzide bir kulübe sahip olan bir ilçedir Bulancak…

Temelleri 1926 yılında atılmış,

Yıllarca profesyonel liglerde mücadele etmiş,

2. Lig ve 3. Lig olmak üzere şampiyonluklar yaşamış bir takımımız bulunmaktadır.

Her Bulancaklının adını duyduğunda tüyleri diken diken olan o kulübün adı BULANCAKSPOR’dur…

Tarihinde şanlı bir geçmiş yatan bu takım,

Çarşamba günü Divan Heyetinin tüm görüşmelerine rağmen ne yazık ki olumsuz bir sonuç alınması ile Dernekler Masasına teslim edilmiştir.

Kırmızı şimşekler ismiyle nam yapan,

Birçok sporcu yetiştiren,

Sadece futbolcu değil,

Birçok spor branşında mücadele veren Bulancakspor resmen sahipsiz kalmıştır.

Bu olay Bulancakspor tarihinde ki en büyük leke olarak tarih sayfalarında yerini almıştır.

Kimse sportif faaliyetleri sevmek zorunda değildir…

Spora ilgi de duymayabilir…

Fakat eğer bir ilçede idareci iseniz,

Halkın ortak paydası olan sportif faaliyetlere destek vermek zorundasınız.

Evet biliyoruz.

Bu işler zor ve meşakkatlidir.

Bu zamana kadar bir çok kez veballer ödemiş olabilirsiniz.

Ama hiçbir şey bu ilçenin takımının sahipsiz kalmasına neden ya da sebep olamaz.

Evet…

Geçmiş yönetimlerde uyuşmazlık olmuştur.

Bazı başıboşluklar olmuştur.

Ama yine söylüyorum hiçbir şey Bulancakspor’un kapanması için dernekler masasına teslim edilmesine bahane olamaz.

Bu konu hakkında bütün sporseverler bir araya toplanmalı ve bu ayıp derhal düzeltilmelidir.

Bunun da öncülüğünü şehri emin olan Belediye Başkanı sayın Recep Yakar yapmalıdır.

Sayın Yakar, ivedi bir şekilde elini taşın altına koymalı,

Gerekirse çok küçük bütçe ile de olsun bu takıma sahip çıkmalıdır.

Bulancakspor, Bulancak’ın tarihidir.

Cumhuriyet ile özdeşleşen Bulancakspor’un içler acısı bu hali hepimizin kabusu olmuştur.

Biliyorsunuz ki geçmiş dönemlerde borçları nedeniyle bu kulüp lav edilmiş Ballıcaspor’un kemik kadrosu ile başına 1926 ibaresi eklenerek 1926 Bulancakspor olmuştur.

Tarihi şanlı şampiyonluklar ile dolu olan bu takım yeniden ayağa kaldırılmalı,

Bu takıma geçici değil kalıcı gelir sağlayarak,

İnsanların sırtında kambur değil,

Baş üstünde tutulacak bir obje olmalıdır.

Elbet Bulancakspor’un lige takım çıkarması ve başarı sağlayarak bir üst lige yani asıl olması gereken olduğu lige dönmesi el birliği ile yapılacak görüşmeler ve hamlelerle sağlanacaktır.

Bu bayrağı eline alıp kaldırması gereken ve öncülük edecek olan ilçenin Belediye Başkanıdır.

Sayın Başkan Recep Yakar’ı göreve davet ediyorum.

Gerçi sayın başkanın sözlerimizi ne kadar ciddiye alacağınız biliyoruz ama biz yine de çağrımızı yapıyoruz.

Yoksa tarihin tozlu sayfalarında Belediye Başkanlığı ibaresinin yanında Bulancakspor’un kapanmasına neden olan belediye başkanı ibaresi de yer alacaktır.

Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.