Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

BALIKÇI BARINAKLARINI MEZBELELİKTEN KURTARIN!

Sevgili okurlar… Giresun’da Görele hariç hiçbir ilçemizde limanlara yeteri kadar önem verilmiyor. Trabzon sınırına yaklaştığımızda balıkçı barınaklarına ve limanlara verilen önem ve özen insanı hayata yeniden bağlıyor. Bu konuda birçok yerel siyasetçi birçok defa gazetelere açıklamalarda bulunmasına rağmen hala hiçbirinde bu konuyla ilgili bir gelişme göremedik. Karadeniz’in bu güzel sahil şehrinde yaşanan bu görüntü hem turizm açısından hem de yerli halk tarafından oldukça tepki çekmeye devam ediyor. Hafta sonu Yunanistan’dan Giresun’a gelen yelkencilerin Giresun’da değil de Tirebolu Limanına demir atması bunun en önemli gerçeğidir. Koskoca Giresun Limanı dururken, Giresun’un en büyük ilçesi Bulancak Limanı dururken, 27 yelkenciyi ağırlayamamak ilimiz açısından son derece kötü bir durumdur. Limanların içerisinde bulunan balıkçı barınaklarının önemi turizm açısından gerçekten çok önemlidir. İnsan yanı başımızdaki Trabzon’un limanını ve balıkçı barınaklarını görünce gerçekten hayrete düşüyor. Yıllarca Trabzon ile Giresun’un kıyaslanmasına şahit olduk. Hala daha bunu söylemek istemesem de, Maalesef Giresun hep Trabzon’un gölgesinde kalıyor. İstediğimiz çok bir şey diye umut etmiyorum. Bugün Bulancak’ın limanına liman içinde ki kumdan dolayı belli bir yükseklikteki kayıklar hariç girilemiyorsa, Bugün Giresun Limanına özelleşmeden dolayı vatandaş gemisi ile giremiyorsa, Buna birilerinin çözüm üretmesi gerekiyor. Başta bu ilin Belediye Başkanı Kerim Aksu, İlçe Belediye Başkanları, Ve en önemlisi ilin Milletvekillerine büyük görev düşüyor. Eğer amaç hizmet etmek ise, Eğer amaç bu ile bir şeyler kazandırma ise, Siyasi görüşler bir kenara bırakılıp, Giresun menfaati için bir araya gelmek zorundalar. Bu adımı ilk atan da bu projelerin hayata geçmesinde en önemli isim olacaktır. Giresun ve ilçeleri için öncelik buraya yapılacak olan hizmetlerdir. Bu hizmetler siyasetin üstündedir. Giresun bu şekilde kalkınır ve büyür. Hadi bakalım top kucağınızda. İster gol atar alkış alırsınız, İster topu taca atıp, Hakaret yersiniz… Giresun’a hizmet etmek, Boş laf konuşup, Savurganlıklarla olmuyor… Giresun’a hizmet etmek icraatla oluyor. İlk öncelik balıkçı barınakları ve dolayısıyla limanlarımız… Sahip çıkmak boynunuzun borcudur. Kalın sağlıcakla…
Ekleme Tarihi: 24 Temmuz 2018 - Salı
Sinan Yıldız

BALIKÇI BARINAKLARINI MEZBELELİKTEN KURTARIN!

Sevgili okurlar…
Giresun’da Görele hariç hiçbir ilçemizde limanlara yeteri kadar önem verilmiyor.
Trabzon sınırına yaklaştığımızda balıkçı barınaklarına ve limanlara verilen önem ve özen insanı hayata yeniden bağlıyor.
Bu konuda birçok yerel siyasetçi birçok defa gazetelere açıklamalarda bulunmasına rağmen hala hiçbirinde bu konuyla ilgili bir gelişme göremedik.
Karadeniz’in bu güzel sahil şehrinde yaşanan bu görüntü hem turizm açısından hem de yerli halk tarafından oldukça tepki çekmeye devam ediyor.
Hafta sonu Yunanistan’dan Giresun’a gelen yelkencilerin Giresun’da değil de Tirebolu Limanına demir atması bunun en önemli gerçeğidir.
Koskoca Giresun Limanı dururken,
Giresun’un en büyük ilçesi Bulancak Limanı dururken, 27 yelkenciyi ağırlayamamak ilimiz açısından son derece kötü bir durumdur.
Limanların içerisinde bulunan balıkçı barınaklarının önemi turizm açısından gerçekten çok önemlidir.
İnsan yanı başımızdaki Trabzon’un limanını ve balıkçı barınaklarını görünce gerçekten hayrete düşüyor.
Yıllarca Trabzon ile Giresun’un kıyaslanmasına şahit olduk.
Hala daha bunu söylemek istemesem de,
Maalesef Giresun hep Trabzon’un gölgesinde kalıyor.
İstediğimiz çok bir şey diye umut etmiyorum.
Bugün Bulancak’ın limanına liman içinde ki kumdan dolayı belli bir yükseklikteki kayıklar hariç girilemiyorsa,
Bugün Giresun Limanına özelleşmeden dolayı vatandaş gemisi ile giremiyorsa,
Buna birilerinin çözüm üretmesi gerekiyor.
Başta bu ilin Belediye Başkanı Kerim Aksu,
İlçe Belediye Başkanları,
Ve en önemlisi ilin Milletvekillerine büyük görev düşüyor.
Eğer amaç hizmet etmek ise,
Eğer amaç bu ile bir şeyler kazandırma ise,
Siyasi görüşler bir kenara bırakılıp,
Giresun menfaati için bir araya gelmek zorundalar.
Bu adımı ilk atan da bu projelerin hayata geçmesinde en önemli isim olacaktır.
Giresun ve ilçeleri için öncelik buraya yapılacak olan hizmetlerdir.
Bu hizmetler siyasetin üstündedir.
Giresun bu şekilde kalkınır ve büyür.
Hadi bakalım top kucağınızda.
İster gol atar alkış alırsınız,
İster topu taca atıp,
Hakaret yersiniz…
Giresun’a hizmet etmek,
Boş laf konuşup,
Savurganlıklarla olmuyor…
Giresun’a hizmet etmek icraatla oluyor.
İlk öncelik balıkçı barınakları ve dolayısıyla limanlarımız…
Sahip çıkmak boynunuzun borcudur.
Kalın sağlıcakla…
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.