Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

ANKETİ YORUMLAYACAK OLURSAK!

Sevgili okurlar… Ramazan öncesi Bulancaklı hemşehrimiz Fatih Korkmaz’ın sahibi olduğu KODAR firması tarafından Giresun Belediye Başkanlığı için memnuniyet anketi yapıldı. Geçtiğimiz günlerde rapora dökülen 24 sayfalık anket raporuna göre AK Parti Giresun’da Aytekin Şenlikoğlu ile başarısını bir hayli artırmış. Şöyle ki 3 yıl önce yapılan 2019 seçimlerinde mevcut CHP’nin Başkanı Kerim Aksu ile yarışan AK Parti adayı Aytekin Şenlikoğlu, seçimleri 280 oy gibi çok az bir farkla kazanmıştı. Aradan geçen 3 yıllık bu zaman zarfında iktidar belediyesi olma özelliğiyle vatandaş nezdinde kabul gören AK Parti’li Başkan Şenlikoğlu, yapılan ankette kararsızların dağılımı ile oy oranını yüzde 56,6’ya çıkararak başarısını ispatladı. Seversiniz sevmezsiniz, Beğenirsiniz beğenmezsiniz… Bir kamuoyu çalışması yapılmışsa, Ve raporlanarak ortaya çıkmışsa, Gazeteci olarak gördüğümüzü okuruz. Dolayısıyla toplamda 24 sayfalık bu ankette, Arındırılmış tarafsız seçmenler üzerinde yapılan bu anket bence Başkan Aytekin Şenlikoğlu’nun başarılı olduğunu ortaya koyuyor. Anketin içerisinde hizmet ve memnuniyet verileri, Vatandaş, istek, talep ve şikayetleri, Mahalle mahalle talepler, Ve yapılan hizmetlerin değerlendirilmesi yer alıyor. 2 bin 215 kişi üzerinde yapılan anket sonuçlarına göre, 31 Mart 2019 seçimlerinde yüzde 48,84 oy alan AK Parti, Başkan Şenlikoğlu ile kararsızların dağılımı sonrasında oylarını yüzde 56,6 oranına çıkarttı. Bugün seçim olsa oyunuzu hangi parti adayına verirsiniz sorularını yanıtlayanlar; Yüzde 56,6’sı AK Partili Başkan Şenlikoğlu’nu tercih ederken, Yüzde 32,8’i CHP’nin adayını, Yüzde 2,5’i MHP’nin adayını, Yüzde 4,8’i İyi Parti’nin adayını, Yüzde 3,3’ü de diğer partilerin adayını tercih etti. Bu anket sonuçlarına göre, 3 yılda Giresun’da gözle görülen birçok hizmete imza atan AK Partili Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun yaptığı hizmetleri başarısız ve yetersiz bulanların oranı da yüzde 30,2 oranında. Şenlikoğlu’nu başarılı bulanların çoğunluğu 30 yaş üzeri seçmen olurken, Başarısız bulanların çoğunluğu ise 18-29 yaş grubunda ki seçmenler oldu. Yani bu anketten çıkan sonuç şudur. Mevcut haliyle Aytekin Şenlikoğlu, partisi karşısında ki diğer partilere oranla olası bir seçimde kazanan tarafta yer alıyor. Diğer partilerin aday isimlerinin açıklanması ile bu oranlarda aşağı yukarı eğilim görülse de, Çok farklı bir sonuç çıkacağa benzemiyor. Bu sonuçlarla birlikte bir Giresunlu olarak Mevcut Başkan Aytekin Şenlikoğlu’nu tebrik ediyor, Başarılarının artarak devamını diliyorum. Kalın sağlıcakla…
Ekleme Tarihi: 20 Mayıs 2022 - Cuma
Sinan Yıldız

ANKETİ YORUMLAYACAK OLURSAK!

Sevgili okurlar…

Ramazan öncesi Bulancaklı hemşehrimiz Fatih Korkmaz’ın sahibi olduğu KODAR firması tarafından Giresun Belediye Başkanlığı için memnuniyet anketi yapıldı.
Geçtiğimiz günlerde rapora dökülen 24 sayfalık anket raporuna göre AK Parti Giresun’da Aytekin Şenlikoğlu ile başarısını bir hayli artırmış.
Şöyle ki 3 yıl önce yapılan 2019 seçimlerinde mevcut CHP’nin Başkanı Kerim Aksu ile yarışan AK Parti adayı Aytekin Şenlikoğlu, seçimleri 280 oy gibi çok az bir farkla kazanmıştı.
Aradan geçen 3 yıllık bu zaman zarfında iktidar belediyesi olma özelliğiyle vatandaş nezdinde kabul gören AK Parti’li Başkan Şenlikoğlu, yapılan ankette kararsızların dağılımı ile oy oranını yüzde 56,6’ya çıkararak başarısını ispatladı.
Seversiniz sevmezsiniz,
Beğenirsiniz beğenmezsiniz…
Bir kamuoyu çalışması yapılmışsa,
Ve raporlanarak ortaya çıkmışsa,
Gazeteci olarak gördüğümüzü okuruz.
Dolayısıyla toplamda 24 sayfalık bu ankette,
Arındırılmış tarafsız seçmenler üzerinde yapılan bu anket bence Başkan Aytekin Şenlikoğlu’nun başarılı olduğunu ortaya koyuyor.
Anketin içerisinde hizmet ve memnuniyet verileri,
Vatandaş, istek, talep ve şikayetleri,
Mahalle mahalle talepler,
Ve yapılan hizmetlerin değerlendirilmesi yer alıyor.
2 bin 215 kişi üzerinde yapılan anket sonuçlarına göre,
31 Mart 2019 seçimlerinde yüzde 48,84 oy alan AK Parti,
Başkan Şenlikoğlu ile kararsızların dağılımı sonrasında oylarını yüzde 56,6 oranına çıkarttı.
Bugün seçim olsa oyunuzu hangi parti adayına verirsiniz sorularını yanıtlayanlar;
Yüzde 56,6’sı AK Partili Başkan Şenlikoğlu’nu tercih ederken,
Yüzde 32,8’i CHP’nin adayını,
Yüzde 2,5’i MHP’nin adayını,
Yüzde 4,8’i İyi Parti’nin adayını,
Yüzde 3,3’ü de diğer partilerin adayını tercih etti.
Bu anket sonuçlarına göre,
3 yılda Giresun’da gözle görülen birçok hizmete imza atan AK Partili Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun yaptığı hizmetleri başarısız ve yetersiz bulanların oranı da yüzde 30,2 oranında.
Şenlikoğlu’nu başarılı bulanların çoğunluğu 30 yaş üzeri seçmen olurken,
Başarısız bulanların çoğunluğu ise 18-29 yaş grubunda ki seçmenler oldu.
Yani bu anketten çıkan sonuç şudur.
Mevcut haliyle Aytekin Şenlikoğlu, partisi karşısında ki diğer partilere oranla olası bir seçimde kazanan tarafta yer alıyor.
Diğer partilerin aday isimlerinin açıklanması ile bu oranlarda aşağı yukarı eğilim görülse de,
Çok farklı bir sonuç çıkacağa benzemiyor.
Bu sonuçlarla birlikte bir Giresunlu olarak
Mevcut Başkan Aytekin Şenlikoğlu’nu tebrik ediyor,
Başarılarının artarak devamını diliyorum.
Kalın sağlıcakla…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.