Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

ALKIŞLAR BUFED’E!

Sevgili okurlar… Hafta sonu Bulancak Paşakonağı Yaylasında BUFED ve Kovanlık Belediyesi tarafından ‘Off-Road Şenliği’ adı altında güzel bir etkinlik gerçekleşti. BUFED’i yani Bulancak Dernekler Federasyonu bazılarımız bilmiyor olabilir. Kısacası ben size açayım. BUFED; İstanbul’da yaşayan Bulancaklı hemşerilerimiz tarafından kurulan önemli bir sivil toplum örgütü. İstanbul’da yaşayan gurbetçi hemşerilerimizin buluşma noktası olan BUFED, Gurbetçi hemşerilerimizi bir çatı altında toplayarak önemli işlere imza atıyor. En son yaptıkları ‘Off-Road Şenliği’ de buna en güzel örnek. İstanbul’da faaliyet gösteren Amarok Kulübü ile bağlantı kurularak, Bu organizasyonla Bulancak’ta yaşayan ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarla ayni yardımlar sağlanarak, Aynı zamanda Paşakonağı yaylamızın kış turizmi açısından önemli bir reklamı yapılmış oldu. Federasyon Başkanı Sezgin Karataş, bu organizasyonun amacının gurbetteki hemşehrilerimiz ile Bulancak’ta yaşayan hemşerilerimizin sürekli istişare içinde olmasını sağlamak ve memleketimizin güzelliklerinin İstanbul’da anılmasını sağlamak olduğunu ifade ediyor. Kendisine bağlı dernekler ile birlikte binlerce üyesi bulunan BUFED, Gurbette memleketimizi en iyi şekilde temsil ediyor. Yaptıkları bu organizasyonla birlikte Bulancak ismini Giresun dışına taşıyan Federasyon Başkanı Sezgin Karataş ve yönetim kurulu üyelerine Bulancak adına teşekkür ediyorum. Ayrıca BUFED’i yıllar önce bizlerle tanıştıran diğer başkanları da unutmamak lazım. Bütün hepsi sayın Karataş gibi Bulancak’ı en iyi şekilde temsil ediyordu. Bu tür etkinliklerle ilçemizin reklamını yapan ve gurbette bizleri unutmayan, Gurbette ki hemşerilerimize memleketlerini unutturmayan herkese Bulancaklılar adına minnettar olduğumuzu belirtmek isterim. Değerli okurlar… Bu tür birliktelikler bizim her zaman elimizi güçlü tutar… Bu yüzden yapılan her etkinliğe sonuna kadar sahip çıkmalı, Ve elimizden geleni yapmalıyız. Bu etkinliğe ev sahipliği yapan Kovanlık Belediye Başkanı sayın Harun Kalıntaş’ı da unutmamak gerekir. Sayın Kalıntaş’da bu organizasyona ev sahipliği yaparak güzel bir birlikteliğe sahip çıktı. Her yıl İstanbul’da yapılan ve geleneksel bir hal alan Giresun Günlerinde bizleri temsil eden ve İstanbul’da yaşayan milyonlarca insana Bulancak adını duyuran BUFED’in bu tür organizasyonlarının devamını diliyorum. Ve hemşerilerimize diyorum ki; Memleketimiz için uğraş veren herkese saygı duyalım ve onlara bu konuda yardımcı olalım. Biz memleketimiz insanlarına sahip çıkarsak onlarda memleket için daha hayırlı işler yapmayı sürdürürler… Aynı zamanda BUFED’e destek vermek için tüm hemşerilerimizi sosyal iletişim kanallarından da takip etmeye davet ediyorum… Hadi kalın sağlıcakla..   
Ekleme Tarihi: 20 Ocak 2020 - Pazartesi
Sinan Yıldız

ALKIŞLAR BUFED’E!

Sevgili okurlar…

Hafta sonu Bulancak Paşakonağı Yaylasında BUFED ve Kovanlık Belediyesi tarafından ‘Off-Road Şenliği’ adı altında güzel bir etkinlik gerçekleşti.

BUFED’i yani Bulancak Dernekler Federasyonu bazılarımız bilmiyor olabilir.

Kısacası ben size açayım.

BUFED; İstanbul’da yaşayan Bulancaklı hemşerilerimiz tarafından kurulan önemli bir sivil toplum örgütü.

İstanbul’da yaşayan gurbetçi hemşerilerimizin buluşma noktası olan BUFED,

Gurbetçi hemşerilerimizi bir çatı altında toplayarak önemli işlere imza atıyor.

En son yaptıkları ‘Off-Road Şenliği’ de buna en güzel örnek.

İstanbul’da faaliyet gösteren Amarok Kulübü ile bağlantı kurularak,

Bu organizasyonla Bulancak’ta yaşayan ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarla ayni yardımlar sağlanarak,

Aynı zamanda Paşakonağı yaylamızın kış turizmi açısından önemli bir reklamı yapılmış oldu.

Federasyon Başkanı Sezgin Karataş, bu organizasyonun amacının gurbetteki hemşehrilerimiz ile Bulancak’ta yaşayan hemşerilerimizin sürekli istişare içinde olmasını sağlamak ve memleketimizin güzelliklerinin İstanbul’da anılmasını sağlamak olduğunu ifade ediyor.

Kendisine bağlı dernekler ile birlikte binlerce üyesi bulunan BUFED,

Gurbette memleketimizi en iyi şekilde temsil ediyor.

Yaptıkları bu organizasyonla birlikte Bulancak ismini Giresun dışına taşıyan Federasyon Başkanı Sezgin Karataş ve yönetim kurulu üyelerine Bulancak adına teşekkür ediyorum.

Ayrıca BUFED’i yıllar önce bizlerle tanıştıran diğer başkanları da unutmamak lazım.

Bütün hepsi sayın Karataş gibi Bulancak’ı en iyi şekilde temsil ediyordu.

Bu tür etkinliklerle ilçemizin reklamını yapan ve gurbette bizleri unutmayan,

Gurbette ki hemşerilerimize memleketlerini unutturmayan herkese Bulancaklılar adına minnettar olduğumuzu belirtmek isterim.

Değerli okurlar…

Bu tür birliktelikler bizim her zaman elimizi güçlü tutar…

Bu yüzden yapılan her etkinliğe sonuna kadar sahip çıkmalı,

Ve elimizden geleni yapmalıyız.

Bu etkinliğe ev sahipliği yapan Kovanlık Belediye Başkanı sayın Harun Kalıntaş’ı da unutmamak gerekir.

Sayın Kalıntaş’da bu organizasyona ev sahipliği yaparak güzel bir birlikteliğe sahip çıktı.

Her yıl İstanbul’da yapılan ve geleneksel bir hal alan Giresun Günlerinde bizleri temsil eden ve İstanbul’da yaşayan milyonlarca insana Bulancak adını duyuran BUFED’in bu tür organizasyonlarının devamını diliyorum.

Ve hemşerilerimize diyorum ki;

Memleketimiz için uğraş veren herkese saygı duyalım ve onlara bu konuda yardımcı olalım.

Biz memleketimiz insanlarına sahip çıkarsak onlarda memleket için daha hayırlı işler yapmayı sürdürürler…

Aynı zamanda BUFED’e destek vermek için tüm hemşerilerimizi sosyal iletişim kanallarından da takip etmeye davet ediyorum…

Hadi kalın sağlıcakla.. 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.