Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

22 GÜN DAHA BÖYLE GİDELİM!

Sevgili okular… Seçimlere bugün itibarı ile 22 gün kaldı. Seçim maratonuna başlandığı günden itibaren, Hoş olmayan söylemler ve hareketler yaşanmadı. Herkes yapacaklarını anlatıyor. Kimse kimseye hakaret etmeden yoluna devam ediyor. Bazı çatlak sesler çıksa da bile çok fazla önemi yok. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Belediye Başkan Adayı Recep Yakar’ın posterini arabasına asan bir vatandaşın aracından resimler sökülmüş ve lastikleri kesilmişti. Bunun üzerine duyarlı davranan CHP Belediye Başkan Adayı bir paylaşım yaparak bu olayların hoş olmadığını yapanları tasvip etmediğini kaydetmişti. Ardından billboardlara reklam veren CHP Belediye Başkan Adayı Necmi Sıbıç’ın da posterleri sökülmüştü. Bu tür hareketleri gerçekleştirenler seçimi manipüle edip, Olay çıkartmak ve ortamı germek isteyen kişilerdir. Bunların dışında çok da fazla bir olay ya da adaylar arasında hakaret içeren söylemler kullanılmaması, Kamuoyu tarafından artı olarak görünmektedir. Çünkü artık seçmenler kirli oyunlardan ve tezgahlardan bıkmış, Sadece adayların dürüstlük ilkesini ele almalarını istiyorlar. Toplumumuzda benimsenmiş bir olaydır. Dürüstlük ve ahlak her zaman doğru kapıyı açan anahtardır. Geriye kalan bu süreçte de seçimlerin bu şekilde devam etmesi toplumun tek temennisidir. Değerli okurlar. Yine değinmeden geçmek istemiyorum. Geçen haftada belirtmiştim… Bulancak’ın 18 mahallesi var. Ve bu mahallelerde birçok muhtar adayı görev alabilmek ya da mevcudiyetini korumak için uğraş veriyor. Güzel projeler de hazırlıyorlar. Başkan adaylarına önerim bu projelerin dikkate alınmasıdır. Çünkü önemli olan sizin değil, toplumun ne istediğidir. Muhtarlar ve muhtar adayları da toplumun önemli fertleri olduğu için bu hususla dikkat çekiyor. Seçimlerin bu seviyede gitmesi temennisiyle, Bütün adaylara başarı dileklerimi yineliyorum. Bu vesileyle tüm okurlarımızın dün akşam idrak ettiğimiz Regaip Kandilinin mübarek olmasını diliyorum. Öte yandan bugün kutlanılan 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle tüm annelerimizin, kardeşlerimizin, ablalarımızın, kısacası eli öpülesi tüm kadınlarımızın gününü kutluyor, saygılarımı sunuyorum. Kalın sağlıcakla…  
Ekleme Tarihi: 07 Mart 2019 - Perşembe
Sinan Yıldız

22 GÜN DAHA BÖYLE GİDELİM!

Sevgili okular…

Seçimlere bugün itibarı ile 22 gün kaldı.

Seçim maratonuna başlandığı günden itibaren,

Hoş olmayan söylemler ve hareketler yaşanmadı.

Herkes yapacaklarını anlatıyor.

Kimse kimseye hakaret etmeden yoluna devam ediyor.

Bazı çatlak sesler çıksa da bile çok fazla önemi yok.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Belediye Başkan Adayı Recep Yakar’ın posterini arabasına asan bir vatandaşın aracından resimler sökülmüş ve lastikleri kesilmişti.

Bunun üzerine duyarlı davranan CHP Belediye Başkan Adayı bir paylaşım yaparak bu olayların hoş olmadığını yapanları tasvip etmediğini kaydetmişti.

Ardından billboardlara reklam veren CHP Belediye Başkan Adayı Necmi Sıbıç’ın da posterleri sökülmüştü.

Bu tür hareketleri gerçekleştirenler seçimi manipüle edip,

Olay çıkartmak ve ortamı germek isteyen kişilerdir.

Bunların dışında çok da fazla bir olay ya da adaylar arasında hakaret içeren söylemler kullanılmaması,

Kamuoyu tarafından artı olarak görünmektedir.

Çünkü artık seçmenler kirli oyunlardan ve tezgahlardan bıkmış,

Sadece adayların dürüstlük ilkesini ele almalarını istiyorlar.

Toplumumuzda benimsenmiş bir olaydır.

Dürüstlük ve ahlak her zaman doğru kapıyı açan anahtardır.

Geriye kalan bu süreçte de seçimlerin bu şekilde devam etmesi toplumun tek temennisidir.

Değerli okurlar.

Yine değinmeden geçmek istemiyorum.

Geçen haftada belirtmiştim…

Bulancak’ın 18 mahallesi var.

Ve bu mahallelerde birçok muhtar adayı görev alabilmek ya da mevcudiyetini korumak için uğraş veriyor.

Güzel projeler de hazırlıyorlar.

Başkan adaylarına önerim bu projelerin dikkate alınmasıdır.

Çünkü önemli olan sizin değil, toplumun ne istediğidir.

Muhtarlar ve muhtar adayları da toplumun önemli fertleri olduğu için bu hususla dikkat çekiyor.

Seçimlerin bu seviyede gitmesi temennisiyle,

Bütün adaylara başarı dileklerimi yineliyorum.

Bu vesileyle tüm okurlarımızın dün akşam idrak ettiğimiz Regaip Kandilinin mübarek olmasını diliyorum.

Öte yandan bugün kutlanılan 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle tüm annelerimizin, kardeşlerimizin, ablalarımızın, kısacası eli öpülesi tüm kadınlarımızın gününü kutluyor, saygılarımı sunuyorum.

Kalın sağlıcakla…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.