Sinan Yıldız
Köşe Yazarı
Sinan Yıldız
 

15 TEMMUZ’A YAKIŞMADI!

Milyonlarca insan meydanlarda, Demokrasi nöbeti tutarken, Yaşanan afaki zamlar yakışmadı. Değerli okurlar. Hepimizin malumu, Cumartesi akşamı 15 Temmuz darbe kalkışmasının 7. Yılı nedeniyle Türkiye’nin her bölgesinde, Tüm şehir ve meydanlarda Demokrasi Nöbeti tutuldu. 7 yıl önce hain fetö darbe girişiminin Türk Milleti tarafından önlenmesinin ve şehitlerimizin ruhlarına hediye edildiği o kara gecede ülkemizde ardı ardına gelen zamlar hiç yakışmadı. Önce mazot ve benzin fiyatlarına yansıyan Özel Tüketim Vergisi ardından doğal gaza gelen zam ve bunlarla birlikte birçok tüketim ürününde otomatik olarak artan zamlar, 15 Temmuz gecesine leke düşürdü. Daha seçimin üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetine verilen yetkinin bu şekilde zamlarla hedef haline gelmesi destek veren herkesi ziyadesiyle rahatsız etti. Yapılan bu zamlar, Açıklanan hem asgari ücret hem memur hem de emekli maaşlarına yapılan zamları epey bir geride bıraktı. Yani şöyle ki, Maaşlara yapılan zam rakamları karşısında gerçekleşen katma değer vergisi artışı ve özel tüketim vergisi artışları bir anlam ifade etmiyor. Özellikle de bu zamların 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak nitelendirilen, Böylesi anlamlı bir gecede Türk Milletine dayatılması Demokrasi ve Milli Birlik Günümüze ciddi bir zarar vermiştir. Her platformda ülkemizde kaos ortamı oluşturmak isteyen dış ve iç mihraklar, bu yapılan zamlar nedeniyle yeniden kara propagandalarına başladılar. Son yıllarda ciddi sıkıntılar yaşadığımız ekonomimizde bu zamların uygulanmaya başlaması, Birçok söylentiye de yol açmıştır. İşin aslına inecek olursak, Şöyle bir gerçek var. Kamuoyunda yapılan tüm görüşmelerde, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanmasının sebebi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu tarzda bir zam furyasına gidecek olmasıydı. Ve doğal olarak insanlar korku nedeniyle yeniden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekledi. Ama henüz daha seçimlerin üzerinden 2 ay geçmiş olmasına rağmen düğmeye basılırmış gibi KDV ve ÖTV zammı uygulamak vatandaşları daha da tedirgin etti. Yapılan uygulamanın tek bir açıklaması var. Açıklanan memur maaş zammı ve emekli maaş zammı oranlarının karşılanamadığı ve bu rakamların yine vatandaşa yansıtılmasıdır. Bunlar da unutulur lakin unutulmayacak tek şey, Yapılan bu zamların 15 Temmuz gibi bir gecede vatandaşa yansıtılmasıdır. Kalın sağlıcakla…  
Ekleme Tarihi: 18 Temmuz 2023 - Salı
Sinan Yıldız

15 TEMMUZ’A YAKIŞMADI!

Milyonlarca insan meydanlarda,

Demokrasi nöbeti tutarken,

Yaşanan afaki zamlar yakışmadı.

Değerli okurlar.

Hepimizin malumu,

Cumartesi akşamı 15 Temmuz darbe kalkışmasının 7. Yılı nedeniyle Türkiye’nin her bölgesinde,

Tüm şehir ve meydanlarda Demokrasi Nöbeti tutuldu.

7 yıl önce hain fetö darbe girişiminin Türk Milleti tarafından önlenmesinin ve şehitlerimizin ruhlarına hediye edildiği o kara gecede ülkemizde ardı ardına gelen zamlar hiç yakışmadı.

Önce mazot ve benzin fiyatlarına yansıyan Özel Tüketim Vergisi ardından doğal gaza gelen zam ve bunlarla birlikte birçok tüketim ürününde otomatik olarak artan zamlar,

15 Temmuz gecesine leke düşürdü.

Daha seçimin üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti hükümetine verilen yetkinin bu şekilde zamlarla hedef haline gelmesi destek veren herkesi ziyadesiyle rahatsız etti.

Yapılan bu zamlar,

Açıklanan hem asgari ücret hem memur hem de emekli maaşlarına yapılan zamları epey bir geride bıraktı.

Yani şöyle ki,

Maaşlara yapılan zam rakamları karşısında gerçekleşen katma değer vergisi artışı ve özel tüketim vergisi artışları bir anlam ifade etmiyor.

Özellikle de bu zamların 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak nitelendirilen,

Böylesi anlamlı bir gecede Türk Milletine dayatılması Demokrasi ve Milli Birlik Günümüze ciddi bir zarar vermiştir.

Her platformda ülkemizde kaos ortamı oluşturmak isteyen dış ve iç mihraklar, bu yapılan zamlar nedeniyle yeniden kara propagandalarına başladılar.

Son yıllarda ciddi sıkıntılar yaşadığımız ekonomimizde bu zamların uygulanmaya başlaması,

Birçok söylentiye de yol açmıştır.

İşin aslına inecek olursak,

Şöyle bir gerçek var.

Kamuoyunda yapılan tüm görüşmelerde,

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanmasının sebebi,

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu tarzda bir zam furyasına gidecek olmasıydı.

Ve doğal olarak insanlar korku nedeniyle yeniden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekledi.

Ama henüz daha seçimlerin üzerinden 2 ay geçmiş olmasına rağmen düğmeye basılırmış gibi KDV ve ÖTV zammı uygulamak vatandaşları daha da tedirgin etti.

Yapılan uygulamanın tek bir açıklaması var.

Açıklanan memur maaş zammı ve emekli maaş zammı oranlarının karşılanamadığı ve bu rakamların yine vatandaşa yansıtılmasıdır.

Bunlar da unutulur lakin unutulmayacak tek şey,

Yapılan bu zamların 15 Temmuz gibi bir gecede vatandaşa yansıtılmasıdır.

Kalın sağlıcakla…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.