Yarım asırlık kasap!

YAŞAM 26.10.2023 - 14:22, Güncelleme: 26.10.2023 - 14:25 16327+ kez okundu.
 

Yarım asırlık kasap!

Bulancak Mahallesi Hükümet Caddesinde hizmet veren Şen Kasap, 1973’lü yıllarda bu yana 2. kuşakla devam ediyor.
Kasap Şükrü Ergüney, babasının yanında çırak olarak başladığı kasaplık mesleğini 50 yıldan bu yana devam ettiriyor. Şen Kasap’ın işletmecisi Şükrü Ergüney, yarım asırlık kasabın bugünlere gelişi hakkında gazetemize konuştu. Ergüney, “Günümüzde kasaplık mesleğinin daha kolaylaştığını söyleyebilirim. Köylerden aldığımız hayvanlar belediyemiz mezbahanesinde ehli kişiler tarafından hijyenik ortamda kesiliyor ve işyerimize geliyor. Çünkü geçmiş yıllarda kendimiz kantarlarla tartıp, özellikle köylerden canlı hayvan alarak kesip, müşterilerimize satardık. Günümüzde marketler ve AVM’ler kasaplık mesleğini olumsuz yönde etkiledi. Fiyatlar arttı. Vatandaşın alım gücü düştü. Geçmişte bir kilo et alan vatandaş bugün 250 gr. istiyor. Ancak kaliteli mal, vitrin, temizliğe büyük önem göstermemiz ve müşterilerimize içten ilgimiz eski birçok müşterilerimizin bizi tercih etmesi, bugünlere ulaşmamızı sağladı” dedi.
Bulancak Mahallesi Hükümet Caddesinde hizmet veren Şen Kasap, 1973’lü yıllarda bu yana 2. kuşakla devam ediyor.

Kasap Şükrü Ergüney, babasının yanında çırak olarak başladığı kasaplık mesleğini 50 yıldan bu yana devam ettiriyor. Şen Kasap’ın işletmecisi Şükrü Ergüney, yarım asırlık kasabın bugünlere gelişi hakkında gazetemize konuştu.

Ergüney, “Günümüzde kasaplık mesleğinin daha kolaylaştığını söyleyebilirim. Köylerden aldığımız hayvanlar belediyemiz mezbahanesinde ehli kişiler tarafından hijyenik ortamda kesiliyor ve işyerimize geliyor. Çünkü geçmiş yıllarda kendimiz kantarlarla tartıp, özellikle köylerden canlı hayvan alarak kesip, müşterilerimize satardık. Günümüzde marketler ve AVM’ler kasaplık mesleğini olumsuz yönde etkiledi. Fiyatlar arttı. Vatandaşın alım gücü düştü. Geçmişte bir kilo et alan vatandaş bugün 250 gr. istiyor. Ancak kaliteli mal, vitrin, temizliğe büyük önem göstermemiz ve müşterilerimize içten ilgimiz eski birçok müşterilerimizin bizi tercih etmesi, bugünlere ulaşmamızı sağladı” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.