Türkiye-Zambiya İş Forumu Konferansı gerçekleşti

EKONOMİ 30.07.2023 - 19:22, Güncelleme: 30.07.2023 - 19:22 2365+ kez okundu.
 

Türkiye-Zambiya İş Forumu Konferansı gerçekleşti

Türkiye-Zambiya İş Forumu Konferansı, Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) ve Zambiya Devleti Ankara Büyükelçiliği işbirliği ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin de destek ve katkılarıyla, Ankara’da özel bir otelde çok sayıda şirketlerin katılımı ile gerçekleştirildi.
Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, Türkiye Zambiya İş Forumu Konferansı’nda; “Türk şirketlerini temsilen yapmış olduğu açılış konuşmasında,Türk Şirketleri olarak Türkiye ile Zambiya Devleti arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerimize çok önem veriyoruz. İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ithalat ve ihracat ilişkilerimizi güçlendirmek amacıyla yapmış olduğumuz bu konferanstan Türk şirketleri olarak çok umutluyuz. Ferudun Cevahiroğlu Türkiye-Zambiya İş Forumu Konferansında Türk şirketleri olarak Zambiya Devleti’nin öncelikli kalkınma projelerinde özelikle inşaat, alt yapı ve üst yapı projeleri, enerji, teknoloji, madencilik,tarım gibi projelerinde görev almaya hazırız” dedi SANKON Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu konuşmasında; “ Türkiye Cumhuriyeti Devleti Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın döneminde Afrika kıtasında bulunan bütün devletler ile en üst düzeyde ekonomik, ticari ve stratejik iş birliği kurdu. Aynı ilişkilerimizi Zambiya Devleti ile de kurduk. Türk şirketleri olarak Türk Devleti’nin bu girişimlerini en kuvvetli duygularımızla destekliyoruz” dedi. Türkiye-Zambiya İş Forumu Konferansı’nda Zambiya Devleti Ankara Büyükelçisi Lt. Gen. William Maipambe Sikazwe, konferansta çok sayıda katılımcı SANKON üyesi Türk şirketlerine Zambiya Devleti yatırım olanakları hakkında bilgi verdi. Büyükelçi Lt. Gen. William Maipambe Sikazwe Türk şirketlerini Zambiya’da yatırım yapmaya davet ediyorum. Devlet Başkanımız Ekselansları Hakainde Hichilema da Türk şirketlerinin Zambiya’da yatırım yapmasını istemektedir. Zambiya Devleti, yatırım yapacak şirketlere vergi muafiyeti gibi bir çok ayrıcalıklar tanımaktadır. Zambiya Devleti olarak, Türkiye’nin en önemli uluslararası ekonomik sivil toplum kuruluşlarından birisi olma özelliğine sahip SANKON ile işbirliğini çok önemsiyor ve bu konferansın yapılmasından dolayı da çok mutluyuz dedi. Lt. Gen. William Maipambe Sikazwe, Türkiye ile Zambiya arasında ekonomik ve ticari ilişkilerimize katkı sağlamak amacıyla SANKON ile olan işbirliğimiz bundan sonradaki süreçte de büyük bir kararlılıkla devam edecektir dedi. Zambiya Cumhuriyeti Ticaret Odası yöneticileri de konferansta Türk şirketlerine Zambiya Cumhuriyeti’nde ki yatırım ve iş olanakları hakkında detaylı sunum yaparak, Türk şirketleriyle iş birliği yapmaya hazır olduklarını belirttiler. Türkiye Zambiya İş Forumu konferansında SANKON, fiziki olarak yüzlerce şirketleriyle ve on-line olarak ta binlerce şirketleriyle Türk İş Dünyasını temsil ederken, Zambiya Devleti Ticaret Odası da çok sayıda şirketleriyle Zambiya İş Dünyasını temsil etti.
Türkiye-Zambiya İş Forumu Konferansı, Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) ve Zambiya Devleti Ankara Büyükelçiliği işbirliği ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin de destek ve katkılarıyla, Ankara’da özel bir otelde çok sayıda şirketlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, Türkiye Zambiya İş Forumu Konferansı’nda;

“Türk şirketlerini temsilen yapmış olduğu açılış konuşmasında,Türk Şirketleri olarak Türkiye ile Zambiya Devleti arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerimize çok önem veriyoruz. İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ithalat ve ihracat ilişkilerimizi güçlendirmek amacıyla yapmış olduğumuz bu konferanstan Türk şirketleri olarak çok umutluyuz. Ferudun Cevahiroğlu Türkiye- Zambiya İş Forumu Konferansında Türk şirketleri olarak Zambiya Devleti’nin öncelikli kalkınma projelerinde özelikle inşaat, alt yapı ve üst yapı projeleri, enerji, teknoloji, madencilik,tarım gibi projelerinde görev almaya hazırız” dedi

SANKON Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu konuşmasında; “ Türkiye Cumhuriyeti Devleti Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın döneminde Afrika kıtasında bulunan bütün devletler ile en üst düzeyde ekonomik, ticari ve stratejik iş birliği kurdu. Aynı ilişkilerimizi Zambiya Devleti ile de kurduk. Türk şirketleri olarak Türk Devleti’nin bu girişimlerini en kuvvetli duygularımızla destekliyoruz” dedi.

Türkiye- Zambiya İş Forumu Konferansı’nda Zambiya Devleti Ankara Büyükelçisi Lt. Gen. William Maipambe Sikazwe, konferansta çok sayıda katılımcı SANKON üyesi Türk şirketlerine Zambiya Devleti yatırım olanakları hakkında bilgi verdi. Büyükelçi Lt. Gen. William Maipambe Sikazwe Türk şirketlerini Zambiya’da yatırım yapmaya davet ediyorum. Devlet Başkanımız Ekselansları Hakainde Hichilema da Türk şirketlerinin Zambiya’da yatırım yapmasını istemektedir. Zambiya Devleti, yatırım yapacak şirketlere vergi muafiyeti gibi bir çok ayrıcalıklar tanımaktadır.

Zambiya Devleti olarak, Türkiye’nin en önemli uluslararası ekonomik sivil toplum kuruluşlarından birisi olma özelliğine sahip SANKON ile işbirliğini çok önemsiyor ve bu konferansın yapılmasından dolayı da çok mutluyuz dedi.

Lt. Gen. William Maipambe Sikazwe, Türkiye ile Zambiya arasında ekonomik ve ticari ilişkilerimize katkı sağlamak amacıyla SANKON ile olan işbirliğimiz bundan sonradaki süreçte de büyük bir kararlılıkla devam edecektir dedi.

Zambiya Cumhuriyeti Ticaret Odası yöneticileri de konferansta Türk şirketlerine Zambiya Cumhuriyeti’nde ki yatırım ve iş olanakları hakkında detaylı sunum yaparak, Türk şirketleriyle iş birliği yapmaya hazır olduklarını belirttiler.

Türkiye Zambiya İş Forumu konferansında SANKON, fiziki olarak yüzlerce şirketleriyle ve on-line olarak ta binlerce şirketleriyle Türk İş Dünyasını temsil ederken, Zambiya Devleti Ticaret Odası da çok sayıda şirketleriyle Zambiya İş Dünyasını temsil etti.

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.