Türk Silahlı Kuvvetlerinin hava harekatı ile yerle yeksan oldular

ASAYİŞ 06.10.2023 - 00:08, Güncelleme: 06.10.2023 - 00:19 16993+ kez okundu.
 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin hava harekatı ile yerle yeksan oldular

TSK, Suriye Kuzeyi'nde faaliyet gösteren terörist unsurlarla mücadelesini sürdürüyor. 30 hedef imha edilirken, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.
Bu gece, PKK/YPG ve diğer terör örgütleriyle mücadele kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirildi. Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakları doğrultusunda hareket ederek, Suriye Kuzeyi'nde bulunan Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerine yönelik 5 Ekim 2023 tarihinde hava harekâtları icra edildi. Bu operasyonlar sırasında Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan petrol kuyusu, depolama tesisleri ve teröristlerin barındığı değerlendirilen mağaralar, sığınaklar, barınaklar ve depolar da dahil olmak üzere toplam 30 hedef imha edildi. Operasyonlarda yerli ve millî mühimmat maksimum düzeyde kullanılarak birçok terörist etkisiz hâle getirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadelede kararlılıkla ilerlemeye devam ederek, ülkenin ve milletin güvenliğini sağlamaya devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, operasyonlar sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel mirasların ve çevrenin zarar görmemesi için titizlikle tedbirler alındı. Türk Silahlı Kuvvetleri, terör tehditlerine karşı mücadelesini sürdürerek, bölgede barış ve güvenliğin korunmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.
TSK, Suriye Kuzeyi'nde faaliyet gösteren terörist unsurlarla mücadelesini sürdürüyor. 30 hedef imha edilirken, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Bu gece, PKK/YPG ve diğer terör örgütleriyle mücadele kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirildi. Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakları doğrultusunda hareket ederek, Suriye Kuzeyi'nde bulunan Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerine yönelik 5 Ekim 2023 tarihinde hava harekâtları icra edildi.

Bu operasyonlar sırasında Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan petrol kuyusu, depolama tesisleri ve teröristlerin barındığı değerlendirilen mağaralar, sığınaklar, barınaklar ve depolar da dahil olmak üzere toplam 30 hedef imha edildi. Operasyonlarda yerli ve millî mühimmat maksimum düzeyde kullanılarak birçok terörist etkisiz hâle getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadelede kararlılıkla ilerlemeye devam ederek, ülkenin ve milletin güvenliğini sağlamaya devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, operasyonlar sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel mirasların ve çevrenin zarar görmemesi için titizlikle tedbirler alındı. Türk Silahlı Kuvvetleri, terör tehditlerine karşı mücadelesini sürdürerek, bölgede barış ve güvenliğin korunmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.