Tokatlı kadınlar kış hazırlığı için kuşburnu marmeladı yaptı

GÜNDEM (AA) - Anadolu Ajansı | 06.11.2023 - 20:19, Güncelleme: 06.11.2023 - 21:03 5751+ kez okundu.
 

Tokatlı kadınlar kış hazırlığı için kuşburnu marmeladı yaptı

Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde kadınlar kış aylarının vazgeçilmezi olan kuşburnu marmelatı yapmaya devam ediyor.
Dağlık alanlarda dikenli çalı formunda olan ağaçlarda doğal olarak yetişen ve köylü kadınlar tarafından güçlükle toplanan kuşburnu meyvesinden marmelat yapmak da toplamak kadar zahmetli. Kuşburnunun C vitamini açısından oldukça zengin olduğunu, bağışıklığı güçlendirmek için ülke genelinde oldukça fazla tüketilen yabani meyveler arasında yer aldığını belirten 78 yaşındaki Fatma Aymak, doğada kendiliğinden yetişen kuşburnu meyvesini toplayıp temizlik aşamasından sonra kazanlarda pişirdiklerini söyledi. Pişirilen ürünleri ezerek elediklerini belirten Aymak, "Daha sonra şekerini ekleyip bakır leğenlerde pişirerek kıvama getirdikten sonra kavanozlara dolduruyoruz. Bozulmadan uzun süre muhafaza edebildiğimiz şifa kaynağı marmelatları kış boyunca tüketiyoruz. Ayrıca hastası bulunan, bağışıklığı düşük olan ve kansızlık çeken tanıdıklarımıza da hediye ediyoruz." dedi.​​​​​​​
Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde kadınlar kış aylarının vazgeçilmezi olan kuşburnu marmelatı yapmaya devam ediyor.

Dağlık alanlarda dikenli çalı formunda olan ağaçlarda doğal olarak yetişen ve köylü kadınlar tarafından güçlükle toplanan kuşburnu meyvesinden marmelat yapmak da toplamak kadar zahmetli.

Kuşburnunun C vitamini açısından oldukça zengin olduğunu, bağışıklığı güçlendirmek için ülke genelinde oldukça fazla tüketilen yabani meyveler arasında yer aldığını belirten 78 yaşındaki Fatma Aymak, doğada kendiliğinden yetişen kuşburnu meyvesini toplayıp temizlik aşamasından sonra kazanlarda pişirdiklerini söyledi.

Pişirilen ürünleri ezerek elediklerini belirten Aymak, "Daha sonra şekerini ekleyip bakır leğenlerde pişirerek kıvama getirdikten sonra kavanozlara dolduruyoruz. Bozulmadan uzun süre muhafaza edebildiğimiz şifa kaynağı marmelatları kış boyunca tüketiyoruz. Ayrıca hastası bulunan, bağışıklığı düşük olan ve kansızlık çeken tanıdıklarımıza da hediye ediyoruz." dedi.​​​​​​​

Tokat HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.