Sahte Trafik Sağlayıcı ile İHS Temsilcisinin ses kaydı ortaya çıktı

GÜNDEM 21.10.2023 - 18:15, Güncelleme: 21.10.2023 - 18:16 12723+ kez okundu.
 

Sahte Trafik Sağlayıcı ile İHS Temsilcisinin ses kaydı ortaya çıktı

Basın İlan Kurumu tarafından uygulamaya konulan BİK Anatilik, sahte trafik sağlayıcılarının korkulu rüyası oldu.
2023 yılı Nisan ayında Türkiye’de ki Resmi İlan yayınlayan gazetelere tanınan hak ile şartları sağlayan yaklaşık 400 gazete, İnternet Haber Sitesi olmaya hak kazanmıştı. Aradan geçen 6 aylık süre sonunda gerekli şartları sağlayan 200 gazete sistemde kalmayı başardı. Yıldız Haber Gazetesi İnternet Haber Sitesi www.yildizhaber.com.tr linkli sitemiz de yeterli trafik şartlarını sağlamasıyla kaldığı sistemde sahte trafik sağlamak isteyen İHS’ler ile sahte trafik sağlayıcısının konuşma kaydı ortaya çıktı. Sahte trafik sağlayıcısı ve İHS Temsilcisinin ses kaydının yer aldığı görüntüler sosyal medyaya düşerek büyük yanı uyandırırken, uygulamaya konulan BİK Analitik sisteminin güvenilirliği de kanıtlanmış oldu. İHS’ler için aranan şartlar! Yeni yönetmeliğe göre, internet haber sitelerinin Basın İlan Kurumu’ndan resmi ilan alabilmesi için, personel şartı, zorunlu içerik şartı gibi kriterlerin yanı sıra direk giriş, tekil ziyaretçi, görüntülenme ve dakika şartlarını da yerine getirmesi gerekiyor. Haber siteleri bulundukları ilin kategorisine göre, belirlenen sayıda ziyaretçiyi sitesine getirerek, sayfalarının yeterli sayıda görüntülenme alması halinde resmi ilan almaya devam ediyor.  
Basın İlan Kurumu tarafından uygulamaya konulan BİK Anatilik, sahte trafik sağlayıcılarının korkulu rüyası oldu.

2023 yılı Nisan ayında Türkiye’de ki Resmi İlan yayınlayan gazetelere tanınan hak ile şartları sağlayan yaklaşık 400 gazete, İnternet Haber Sitesi olmaya hak kazanmıştı.

Aradan geçen 6 aylık süre sonunda gerekli şartları sağlayan 200 gazete sistemde kalmayı başardı.

Yıldız Haber Gazetesi İnternet Haber Sitesi www.yildizhaber.com.tr linkli sitemiz de yeterli trafik şartlarını sağlamasıyla kaldığı sistemde sahte trafik sağlamak isteyen İHS’ler ile sahte trafik sağlayıcısının konuşma kaydı ortaya çıktı.

Sahte trafik sağlayıcısı ve İHS Temsilcisinin ses kaydının yer aldığı görüntüler sosyal medyaya düşerek büyük yanı uyandırırken, uygulamaya konulan BİK Analitik sisteminin güvenilirliği de kanıtlanmış oldu.

İHS’ler için aranan şartlar!

Yeni yönetmeliğe göre, internet haber sitelerinin Basın İlan Kurumu’ndan resmi ilan alabilmesi için, personel şartı, zorunlu içerik şartı gibi kriterlerin yanı sıra direk giriş, tekil ziyaretçi, görüntülenme ve dakika şartlarını da yerine getirmesi gerekiyor.

Haber siteleri bulundukları ilin kategorisine göre, belirlenen sayıda ziyaretçiyi sitesine getirerek, sayfalarının yeterli sayıda görüntülenme alması halinde resmi ilan almaya devam ediyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.