Mordoğan, levrek dostluğunda buluşturdu

GÜNDEM 26.02.2024 - 10:23, Güncelleme: 26.02.2024 - 10:23 1897+ kez okundu.
 

Mordoğan, levrek dostluğunda buluşturdu

Amatör balık avı ve deniz tutkunları hafta sonu boyunca 13. Mordoğan Levrek Avı Yarışması’nda bir aradaydı. Ülkenin dört bir yanından yurttaşların yanı sıra yabancı ülkeden çok sayıda katılımın olduğu etkinlikte, 1600’ü aşkın amatör balıkçı ve ailelerini ağırlayan Mordoğan’da kazanan “Mavi Vatan” duyarlılığı ve levrek dostluğu oldu.
Nergis, Mandalina, Zeytin, Keçi Kırkım ve Börklüce gibi çok sayıda festival ve şenliğin adresi Karaburun, Mordoğan’da amatör balık avı meraklılarını buluşturan keyifli bir etkinliğin ev sahibiydi. ““Biz simite gevrek, dostluğa levrek deriz...” temasıyla gerçekleştirilen 13. Mordoğan Levrek Avı Yarışması, Dünya’nın dört bir yanından amatör balık avı tutkunlarını aynı kıyıda bir araya getirdi. Gerçekleştirilen yarışmada, İspanya’dan Azerbaycan’a ABD’den Kanada’ya çok sayıda katılımcı olta attı. 1600’e yakın yarışmacının kayıt yaptırdığı 13. Mordoğan Levrek Avı Yarışması’nda, geceden sabaha süren heyecanlı ve keyifli saatler yaşayan katılımcıların yanı sıra, hafta sonunda havanın da güzel olmasıyla Mordoğan’a gelenlerin kentte yarattığı canlılık restoran ve otellerin dolmasına vesile oldu. Yaşasın mavi vatan Amatör balıkçılık dünyasının önemli isimleri Müjdat Turan, Soner Birgül, Recai Dönmez, Levent Sancak’ın ve Mordoğan’ın yaşayan tarihi Kenan Üstündağ’ın katıldığı, Dr. Mustafa Özbaş’ın yönettiği söyleşi ilgi çekti. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “Vermek istediğimiz mesaj net: Mavi vatanımız denizlerin kirletilmemesi, sualtı yaşam zenginliğimizin korunması, neslini korumak zorunda olduğumuz balıklarımızın bulunmaz bir besin kaynağı olduğunun vurgulanması. Gelip geçici olmadığımız için, kökleri bu topraklarda olmanın sorumluluğuyla ata yurdumuza sahip çıkıyoruz. Doğasını, denizini koruyup; yarınlara, çocuklarımıza miras bırakmanın öneminin farkında olduğumuz Yarımadamız var.” Diye konuştu. Yarışma sonucunda Levrek Avı kategorisinde 725 puan ile Mustafa Turan 1., Mehmet Rüzgar 470 puanla 2., Cemal 370 puanla 3. oldu. Kalamar kategorisinde Ceyhan Aydın 4185 puanla 1., M. Buğra Kurt 1760 puanla 2. Oldu.  
Amatör balık avı ve deniz tutkunları hafta sonu boyunca 13. Mordoğan Levrek Avı Yarışması’nda bir aradaydı. Ülkenin dört bir yanından yurttaşların yanı sıra yabancı ülkeden çok sayıda katılımın olduğu etkinlikte, 1600’ü aşkın amatör balıkçı ve ailelerini ağırlayan Mordoğan’da kazanan “Mavi Vatan” duyarlılığı ve levrek dostluğu oldu.

Nergis, Mandalina, Zeytin, Keçi Kırkım ve Börklüce gibi çok sayıda festival ve şenliğin adresi Karaburun, Mordoğan’da amatör balık avı meraklılarını buluşturan keyifli bir etkinliğin ev sahibiydi. ““Biz simite gevrek, dostluğa levrek deriz...” temasıyla gerçekleştirilen 13. Mordoğan Levrek Avı Yarışması, Dünya’nın dört bir yanından amatör balık avı tutkunlarını aynı kıyıda bir araya getirdi.

Gerçekleştirilen yarışmada, İspanya’dan Azerbaycan’a ABD’den Kanada’ya çok sayıda katılımcı olta attı. 1600’e yakın yarışmacının kayıt yaptırdığı 13. Mordoğan Levrek Avı Yarışması’nda, geceden sabaha süren heyecanlı ve keyifli saatler yaşayan katılımcıların yanı sıra, hafta sonunda havanın da güzel olmasıyla Mordoğan’a gelenlerin kentte yarattığı canlılık restoran ve otellerin dolmasına vesile oldu.

Yaşasın mavi vatan

Amatör balıkçılık dünyasının önemli isimleri Müjdat Turan, Soner Birgül, Recai Dönmez, Levent Sancak’ın ve Mordoğan’ın yaşayan tarihi Kenan Üstündağ’ın katıldığı, Dr. Mustafa Özbaş’ın yönettiği söyleşi ilgi çekti. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “Vermek istediğimiz mesaj net: Mavi vatanımız denizlerin kirletilmemesi, sualtı yaşam zenginliğimizin korunması, neslini korumak zorunda olduğumuz balıklarımızın bulunmaz bir besin kaynağı olduğunun vurgulanması. Gelip geçici olmadığımız için, kökleri bu topraklarda olmanın sorumluluğuyla ata yurdumuza sahip çıkıyoruz. Doğasını, denizini koruyup; yarınlara, çocuklarımıza miras bırakmanın öneminin farkında olduğumuz Yarımadamız var.” Diye konuştu.

Yarışma sonucunda Levrek Avı kategorisinde 725 puan ile Mustafa Turan 1., Mehmet Rüzgar 470 puanla 2., Cemal 370 puanla 3. oldu. Kalamar kategorisinde Ceyhan Aydın 4185 puanla 1., M. Buğra Kurt 1760 puanla 2. Oldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.