Manisa’lı genç kızlar izcilik kampında neşeli anlar yaşadı

YAŞAM 13.03.2024 - 09:55, Güncelleme: 13.03.2024 - 09:55 4576+ kez okundu.
 

Manisa’lı genç kızlar izcilik kampında neşeli anlar yaşadı

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde bulunan Gençlik ve İzcilik Kampı, İsmet İnönü Anadolu Kız Meslek Lisesi öğrencilerini ağırlayarak gençlere doğada sosyal ve sportif faaliyet imkanı sundu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen kampta, 135 kız öğrenci ve öğretmenleri 4 gün boyunca çeşitli etkinliklere katıldı. Kampta, geleneksel oyunlar olan okçuluk, atıcılık ve matrak gibi aktivitelerin yanı sıra masa tenisi, basketbol, voleybol gibi sporlarla da ilgilenme fırsatı buldular. Gençlik Spor Bakanlığı Gençlik Kampları, gençlerin sosyal uyum, özgüven ve disiplin kazanmalarını desteklerken, aynı zamanda zararlı alışkanlıklardan korunmalarına yönelik çalışmalar da yapıyor. Kamplarda gençler, çeşitli sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle serbest zamanlarını değerlendirirken, milli ve manevi değerlerin yanı sıra etik ve insani değerler konusunda da farkındalıklarını artırıyorlar. Okçuluk, atıcılık, Matrak gibi geleneksel oyunların yanında masa tenisi basketbol voleybol gibi diğer sportif faaliyetlerle eğlencelerine eğlence katan çocuklar Halk oyunları kursunda ise neşelerine neşe, coşkularına coşku kattılar. Kamp liderleri ve katılımcılar, yapılan röportajlarda kamptan memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Öğrenciler, kampta yapılan etkinliklerden ve sunulan hizmetlerden keyif aldıklarını belirtirken, liderler ise gençlerin sosyal uyumlarının geliştiğini ve geleceğe yönelik liderlik yeteneklerinin yeşerdiğini ifade ediyorlar. Manisa İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Necmi Çinici, “"Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Kırkağaç Gençlik ve İzcilik Kampı'ndayız. İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 135 öğrenciyle birlikte kamptaki aktivitelere katılıyoruz. Öğrencilerimizin bir kısmı okçuluk faaliyetindeyken, diğerleri ise burada gördüğünüz gibi halk oyunları icra etmekte. Öğrencilerimiz ile mutlu, neşeli ve dolu dolu üç gün geçirdik" diye konuştu. Gençlik Spor Bakanlığının sürdürdüğü önemli uygulama ile başta maddi imkânı kısıtlı gençler olmak üzere yurt içi ve yurt dışında yaşayan gençlerin sosyal, kültürel, zihinsel ve bedensel, gelişimlerini sağlamak ve serbest zamanlarını en uygun şekilde değerlendirmelerine yardımcı olmak, özgüven duygusu ve planlı yaşam alışkanlığı kazandırmak, çeşitli sporlar ile tanışmalarını sağlamak hedefiyle faaliyet gösteren kamplarda; Gençleri zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik çalışmalarda bulunmak milli ve manevi değerler ile etik ve insani değerler konusunda farkındalığını arttırmak, kültürler arası farklılıkların zengin olduğu bilincini arttırmak amaçlı faaliyetler düzenleniyor.
Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde bulunan Gençlik ve İzcilik Kampı, İsmet İnönü Anadolu Kız Meslek Lisesi öğrencilerini ağırlayarak gençlere doğada sosyal ve sportif faaliyet imkanı sundu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen kampta, 135 kız öğrenci ve öğretmenleri 4 gün boyunca çeşitli etkinliklere katıldı. Kampta, geleneksel oyunlar olan okçuluk, atıcılık ve matrak gibi aktivitelerin yanı sıra masa tenisi, basketbol, voleybol gibi sporlarla da ilgilenme fırsatı buldular.

Gençlik Spor Bakanlığı Gençlik Kampları, gençlerin sosyal uyum, özgüven ve disiplin kazanmalarını desteklerken, aynı zamanda zararlı alışkanlıklardan korunmalarına yönelik çalışmalar da yapıyor. Kamplarda gençler, çeşitli sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle serbest zamanlarını değerlendirirken, milli ve manevi değerlerin yanı sıra etik ve insani değerler konusunda da farkındalıklarını artırıyorlar.

Okçuluk, atıcılık, Matrak gibi geleneksel oyunların yanında masa tenisi basketbol voleybol gibi diğer sportif faaliyetlerle eğlencelerine eğlence katan çocuklar Halk oyunları kursunda ise neşelerine neşe, coşkularına coşku kattılar.

Kamp liderleri ve katılımcılar, yapılan röportajlarda kamptan memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Öğrenciler, kampta yapılan etkinliklerden ve sunulan hizmetlerden keyif aldıklarını belirtirken, liderler ise gençlerin sosyal uyumlarının geliştiğini ve geleceğe yönelik liderlik yeteneklerinin yeşerdiğini ifade ediyorlar.

Manisa İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Necmi Çinici, “"Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Kırkağaç Gençlik ve İzcilik Kampı'ndayız. İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 135 öğrenciyle birlikte kamptaki aktivitelere katılıyoruz. Öğrencilerimizin bir kısmı okçuluk faaliyetindeyken, diğerleri ise burada gördüğünüz gibi halk oyunları icra etmekte. Öğrencilerimiz ile mutlu, neşeli ve dolu dolu üç gün geçirdik" diye konuştu.

Gençlik Spor Bakanlığının sürdürdüğü önemli uygulama ile başta maddi imkânı kısıtlı gençler olmak üzere yurt içi ve yurt dışında yaşayan gençlerin sosyal, kültürel, zihinsel ve bedensel, gelişimlerini sağlamak ve serbest zamanlarını en uygun şekilde değerlendirmelerine yardımcı olmak, özgüven duygusu ve planlı yaşam alışkanlığı kazandırmak, çeşitli sporlar ile tanışmalarını sağlamak hedefiyle faaliyet gösteren kamplarda; Gençleri zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik çalışmalarda bulunmak milli ve manevi değerler ile etik ve insani değerler konusunda farkındalığını arttırmak, kültürler arası farklılıkların zengin olduğu bilincini arttırmak amaçlı faaliyetler düzenleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.