Kıbrıs’tan geldi, hastalığına İzmir’de şifa buldu
Kıbrıs’tan geldi, hastalığına İzmir’de şifa buldu
Lefkoşa’da yaşayan 57 yaşındaki Şefika Kıral, Halk arasında ‘delirten hastalık’ olarak bilinen trigeminal nevralji ile 4 yıldır mücadele ettiği hastalığından İzmir’de sağlığına kavuştu.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Lefkoşa şehrinden İzmir’e gelen Şefika Kıral, Medicana International İzmir Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Özhan Merzuk Uçkun tarafından gerçekleştirilen operasyonla yıllar sonra ilk kez rahat ve ağrısız yemek yemenin mutluluğunu yaşadı. Şefika Kıral, “Ben 4 yıldır bu hastalıkla mücadele ediyorum. En son internette yaptığım araştırmalarda Özhan Bey’e denk geldim ve kızlarına gösterdim. ‘İzmir’de bir doktor varmış, uygun görürseniz gidelim’ dedim. Kızlarım beyin ameliyatı olduğu için endişelendiler ama ben kararımı vermiştim. Çünkü her gün ağrı çekmekten bir an önce kurtulmayı istiyordum. Zaten ağrılar dayanılmaz bir boyuta ulaştığı için ameliyat korkusu olmadı” diye konuştu.
Ağrısız yaşama merhaba dedi
Şefika Kıral, “İlaçlarla bir süre ağrı sakinlerdi ancak sonra yeniden başlardı. Yani bu haplar da çare olmuyordu. Boşu boşuna ilaç içiyordum. Hepsi reçeteli bir avuç ilaç! Sabah-öğle-akşam bir avuç hap içiyordum” dedi.
En sevdiği şeyin tatlı yemek olduğunu ancak ağrılardan dolayı suyu dahi pipetle içtiğini anlatan Şefika Kıral, ameliyat sonrası yediği yemeği ve tatlıyı anlatarak mutluğunu “Ağrı yok sızı yok rahat rahat yuttum” sözleriyle paylaştı. Dışarıya dahi çıkarken iki kere düşünen Şefika Kıral, ameliyat sonrası yurt dışı seyahati planını devreye alacağını da belirtti.

İlaçları kademeli olarak bırakacak
Prof. Dr. Özhan Merzuk Uçkun, konu ile ilgili olarak, “Hastanın yüzünün sağ tarafında, beyincik damarlarının sinire baskı yapması sonucu oluşan ve halk arasında ‘delirten hastalık’ olarak da bilinen trigeminal nevralji mevcuttu. Hasta uzun süredir yüksek dozda ve birden fazla ilaç kullanıyordu. Artık tedavide ikinci aşamaya geçilmesi gerekiyordu. Bu aşamada seçenekler siniri yakma tedavisi veya cerrahi müdahaleydi. Cerrahi tedavinin ardından hasta ilaçlarını yaklaşık bir ay içinde kademeli olarak kesebilir. Hasta bugün ilk kez elma yiyebildi; daha önce şeker tüketemiyordu, artık şekerli gıdaları da rahatlıkla tüketebiliyor” diye konuştu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.