Bulancaklı Fındık Tüccarları Uyardı: “Piyasa Yavaş Yavaş Çöküyor”
Bulancaklı Fındık Tüccarları Uyardı: “Piyasa Yavaş Yavaş Çöküyor”
Fındık fiyatlarının 380 TL seviyelerinden 190-200 TL bandına kadar gerilemesi piyasada endişe oluştururken...
Bulancaklı genç fındık tüccarı Mert Ağdere ve Bahtiyar Ağdere düşüşün devam edebileceğine dikkat çekti.
yildizhaber.com.tr olarak Bulancaklı fındık tüccarı Mert Ağdere ve Bahtiyar Ağdere’ye fındık piyasasındaki son durumu ve fiyatlardaki düşüşü sorduk. Ağdere ailesi, piyasada yaşanan gerilemenin hem üreticiyi hem de tüccarı zor durumda bıraktığını söyledi.
Genç tüccar Mert Ağdere, yeni sezon yaklaşmasına rağmen birçok üreticinin elindeki fındığı satmadığını belirterek, piyasadaki durgunluğun sürdüğünü ifade etti.
Mert Ağdere yaptığı açıklamada,
“ Fındık bir dönem 380 TL seviyelerine kadar çıktı ancak ardından ciddi bir düşüş yaşandı. Şu anda alışlar düşük seviyede ilerliyor. Piyasada hareketlilik yok. Yeni sezon gelmesine rağmen üretici fındığını tutuyor. Üretici açısından oldukça zor bir dönemden geçiyoruz” dedi.
Bahtiyar Ağdere ise kalite sorununun piyasayı olumsuz etkilediğini belirterek,
“Bu sezon kalite beklenen seviyede olmadı. Kaliteli ürün az olunca piyasa da zayıf kaldı. Önümüzdeki sezonda da düşüş yaşanabileceğini düşünüyoruz. Üretici artık maliyetin altında ezilmeye başladı” ifadelerini kullandı.
Karadeniz’de binlerce ailenin geçim kaynağı olan fındıkta yaşanan fiyat dalgalanmalarının sektörü olumsuz etkilediğini dile getiren Ağdere ailesi, üreticinin emeğinin karşılığını almakta zorlandığını söyledi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.