Giresun’da ıslıklarla festival daveti!
Giresun’da, 27. Islık Dili Kültür ve Sanat Festivali öncesinde dikkat çeken bir tanıtım etkinliği düzenlendi.
Kaynak: Haber Merkezi
Çanakçı Kaymakamlığı koordinesinde gerçekleştirilen yürüyüşte, UNESCO’nun Acil Koruma Gerektiren Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde yer alan Islık Dili, kent merkezinde tanıtıldı.
6 Eylül Pazar günü Çanakçı’nın Kuşköy köyünde gerçekleştirilecek festival öncesi düzenlenen etkinlikte katılımcılar, Debboy mevkiinden Atatürk Meydanı’na kadar yürüdü. Yöresel kıyafetler, kemençe, davul ve zurna eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte ıslıklarla festivale davet yapıldı.
Etkinliğe Giresun Valisi Mustafa Koç, Çanakçı Kaymakamı Zübeyir Özdemir, AK Parti Giresun Milletvekilleri Nazım Elmas ve Ali Temür ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Islık Dili Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Şeref Başkan, yaptığı açıklamada yaklaşık 2 bin 500 yıllık geçmişe sahip Islık Dili kültürünün korunması ve gelecek nesillere aktarılması için uzun yıllardır çalışmalar yürüttüklerini belirterek vatandaşları festivale davet etti.
Programda yöresel kıyafetli kadınlar da ıslık çalarak davette bulunurken, halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi. Etkinliğin sonunda katılımcılara pancar çorbası ve mısır ekmeği ikram edildi.
Galeri
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
Giresun İl Müftülüğünde görev değişimi
Görüntüle →İlginizi Çekebilir












