Yıldız Haber
Yıldız Haber
Yağmur
Giresun · 21°C
Bizi Takip Edin
04 Eylül 2026 - 16:03

Karaibrahim, Zamların faturası vatandaşa kesiliyor

CHP Giresun İl Başkanı Ahmet Karaibrahim, gece yarısı akaryakıt fiyatlarına yapılan zamların ardından...

Kaynak: Bülten.

0 Okunma 0 Paylaşım
Karaibrahim, Zamların faturası vatandaşa kesiliyor

Açıklama yaparak iktidarın ekonomi ve vergi politikalarını eleştirdi.

Karaibrahim, motorin fiyatlarının birçok şehirde 90 TL sınırını aştığını, benzinin ise 80 TL seviyesine yaklaştığını belirterek, yaşanan artışların yalnızca küresel petrol fiyatları ve jeopolitik gelişmelerle açıklanamayacağını savundu.

Açıklamasında Türk lirasındaki değer kaybına ve döviz kurlarındaki yükselişe dikkat çeken Karaibrahim, “Liranın değerini koruyamayan hükümet, bütçe açığının finansmanını vatandaşın deposundan tahsil ediyor.” ifadelerini kullandı.

Akaryakıttaki ÖTV ve KDV yüküne de tepki gösteren Karaibrahim, akaryakıt istasyonlarının adeta birer vergi dairesine dönüştüğünü öne sürdü. Vergi sisteminin çiftçi, esnaf ve çalışanlar üzerindeki yükü artırdığını savunan Karaibrahim, bu durumun adaletsiz olduğunu ifade etti.

Akaryakıt zamlarının yalnızca araç sahiplerini etkilemediğini vurgulayan Karaibrahim, artan taşıma ve üretim maliyetlerinin gıda başta olmak üzere birçok ürünün fiyatına yansıyacağını belirtti.

Karaibrahim, CHP olarak vatandaşların ekonomik haklarını savunmaya ve akaryakıt zamlarının neden olduğu mali yükü gündemde tutmaya devam edeceklerini söyledi.

 

#chp #giresun #tepki

Yorumlar

+ Yorum Yap

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!