FİSKOBİRLİK Giresun kalite fındıkta fiyatı yükseltti!
Fındık piyasasında serbest piyasa fiyatları düşük seyrini sürdürürken, FİSKOBİRLİK yeni sezon alımlarında Giresun kalite tombul fındık için fiyat artışına gitti.
Kaynak: Haber Merkezi
Birlik, Giresun kalite tombul fındığın alım fiyatını kilogram başına 5 TL artırdı. Buna göre ortak üreticiler için alım fiyatı 210 TL’ye, ortak olmayan üreticiler için ise 205 TL’ye yükseldi.
Levant kalite fındıkta ise herhangi bir değişiklik yapılmadı. Levant kalite fındık, ortak üreticilerden 195 TL, ortak olmayan üreticilerden ise 185 TL’den alınmaya devam edecek.
FİSKOBİRLİK ayrıca 50 randımanın üzerindeki ürünlerde Giresun kalite fındık için kilogram başına 4,20 TL, Levant kalite fındık için ise 3,90 TL ilave ödeme yapacak.
Giresun kalite tombul fındıkta coğrafi işaret primi kapsamında kilogram başına 3 TL ek ödeme uygulanacak. Ürününü kendi imkânlarıyla kooperatif alım merkezlerine getiren üreticilere de kilogram başına 1 TL nakliye desteği verilecek.
FİSKOBİRLİK’in sezonun ilk fiyat artışı olarak dikkat çeken düzenlemesi, özellikle Giresun kalite fındık üreticileri açısından önem taşıyor.
Yorumlar
+ Yorum YapHenüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!
Gözden Kaçmasın
“Fındık hasatı da toplaması da sorun bir ürün”
Görüntüle →İlginizi Çekebilir












