Gezmiş: “Unutmayacağız!”

SİYASET 24.01.2024 - 14:41, Güncelleme: 24.01.2024 - 15:17 4210+ kez okundu.
 

Gezmiş: “Unutmayacağız!”

CHP Giresun Milletvekili Gezmiş; Meclis'te yaptığı konuşmada; Uğur Mumcu'yu, İsmail Cem'i, Gaffar Okkan'ı andı ve "Unutmayacağız" dedi
CHP TBMM Katip Üyesi Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş "Uğur Mumcu hayatı boyuca dürüst toplum, temiz siyaset, demokrasi ve özgürlük, insan hakları  mücadelesi verdi" dedi. Milletvekili Gezmiş katıldığı Uğur Mumcu anmasından sonra yaptığı Meclis'te yaptığı konuşmada; 24 Ocak 1993'te suikast sonucu yaşamını yitiren Mumcu'yu, 24 Ocak 2001'de suikaste kurban giden Gaffar Okkan'ı ve 24 Ocak 2007'de hastalık dolayısıyla yaşamını kaybeden İsmail Cem'i saygıyla andığını ifade ederek şunları dile getirdi: "Ben Atatürkçüyüm. Ben Cumhuriyetçiyim. Ben laikim. Ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım" diyerek yaşamını karanlığa karşı mücadeleye adayan ve karanlık güçler tarafından 24 Ocak 1993'te (31 yıl önce 24 Ocak'ta bir pazar günü) katledilen Uğur Mumcu'yu saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Araştırmacı gazeteciliğin duayeni usta kalem Uğur Mumcu; hayatı boyunca dürüst toplum, temiz siyaset, demokrasi ve özgürlük mücadelesi verdi, karanlığın üstüne gitti, unutulmaz eserlere imza attı. Ve milyonlara örnek olup, yol gösterdi, göstermeye de devam ediyor. Giresun da unutmayacak Dizelerinde "Giresun'daki yoksul köylüler, sizin için öldük, ey halkım unutma bizi" de diyen Uğur Mumcu'yu, Giresun da asla unutmadı, unutmayacak. Kalbimizde, bilincimizde, mücadelemizde yaşıyor,  yaşayacak, ışığı daima yolumuzu aydınlatacak. İsmail Cem'i ve Gaffar Okan’ıı da andı Bir değerli büyüğümüz de önceki Kültür ve Dışişleri Bakanımız "dünyada yılın devlet adamı" seçilen, siyasetin beyefendisi, geride yolumuzu aydınlatan onlarca eser bırakan İsmail Cem'dir. Cem'i de 24 Ocak 2007'de yakalandığı hastalıktan dolayı kaybettik.  Yine 24 Ocak 2001'de Diyarbakır Emniyet Müdürü yurtsever insan Gaffar Okkan'ı uğradığı suikast sonucunda kaybettik. Hepsinin anısı önünde saygıyla eğiliyor, tüm demokrasi şehitlerimizi de saygıyla anıyorum.
CHP Giresun Milletvekili Gezmiş; Meclis'te yaptığı konuşmada; Uğur Mumcu'yu, İsmail Cem'i, Gaffar Okkan'ı andı ve "Unutmayacağız" dedi

CHP TBMM Katip Üyesi Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş " Uğur Mumcu hayatı boyuca dürüst toplum, temiz siyaset, demokrasi ve özgürlük, insan hakları  mücadelesi verdi" dedi.

Milletvekili Gezmiş katıldığı Uğur Mumcu anmasından sonra yaptığı Meclis'te yaptığı konuşmada; 24 Ocak 1993'te suikast sonucu yaşamını yitiren Mumcu'yu, 24 Ocak 2001'de suikaste kurban giden Gaffar Okkan'ı ve 24 Ocak 2007'de hastalık dolayısıyla yaşamını kaybeden İsmail Cem'i saygıyla andığını ifade ederek şunları dile getirdi:

"Ben Atatürkçüyüm. Ben Cumhuriyetçiyim. Ben laikim. Ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım" diyerek yaşamını karanlığa karşı mücadeleye adayan ve karanlık güçler tarafından 24 Ocak 1993'te (31 yıl önce 24 Ocak'ta bir pazar günü) katledilen Uğur Mumcu'yu saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

Araştırmacı gazeteciliğin duayeni usta kalem Uğur Mumcu; hayatı boyunca dürüst toplum, temiz siyaset, demokrasi ve özgürlük mücadelesi verdi, karanlığın üstüne gitti, unutulmaz eserlere imza attı. Ve milyonlara örnek olup, yol gösterdi, göstermeye de devam ediyor.

Giresun da unutmayacak

Dizelerinde "Giresun'daki yoksul köylüler, sizin için öldük, ey halkım unutma bizi" de diyen Uğur Mumcu'yu, Giresun da asla unutmadı, unutmayacak. Kalbimizde, bilincimizde, mücadelemizde yaşıyor,  yaşayacak, ışığı daima yolumuzu aydınlatacak.

İsmail Cem'i ve Gaffar Okan’ıı da andı

Bir değerli büyüğümüz de önceki Kültür ve Dışişleri Bakanımız "dünyada yılın devlet adamı" seçilen, siyasetin beyefendisi, geride yolumuzu aydınlatan onlarca eser bırakan İsmail Cem'dir. Cem'i de 24 Ocak 2007'de yakalandığı hastalıktan dolayı kaybettik.  Yine 24 Ocak 2001'de Diyarbakır Emniyet Müdürü yurtsever insan Gaffar Okkan'ı uğradığı suikast sonucunda kaybettik.

Hepsinin anısı önünde saygıyla eğiliyor, tüm demokrasi şehitlerimizi de saygıyla anıyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.