Gezmiş: Medeni Yasaya dokunma, Uygula!

SİYASET 17.02.2024 - 13:19, Güncelleme: 17.02.2024 - 13:19 3831+ kez okundu.
 

Gezmiş: Medeni Yasaya dokunma, Uygula!

Giresun'un ilk kadın Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, "Kadınların tüm haklarının güvencesi olan Medeni Yasa'nın değiştirilmesine asla izin vermeyeceğiz" dedi.
TBMM Divan Katibi CHP Giresun Milletvekili Gezmiş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "98 yıl önce (1926) bugün eşit yurttaşlığın ve laik toplumsal yaşamın temel taşı olan Medeni Yasa, TBMM’de kabul edilmişti" bilgisiyle şunları dile getirdi: "Değişime asla izin vermeyeceğiz" "Bu yasa; Kişi hukuku, aile hukuku, miras hukuku, eşya hukuku kurallarıyla yurttaşların özel yaşam ilişkisini, kısacası laik ve eşitlikçi özünü düzenliyor. Şimdi iktidar bu önemli yasayı kendi deyimleriyle  "sil baştan" değiştirmek istiyor. Bu değişim; kadınların yasayla güvence altında olan tüm haklarına el koymak, hayatlarına el koymaktır. Değişime asla izin vermeyeceğiz."
Giresun'un ilk kadın Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, "Kadınların tüm haklarının güvencesi olan Medeni Yasa'nın değiştirilmesine asla izin vermeyeceğiz" dedi.

TBMM Divan Katibi CHP Giresun Milletvekili Gezmiş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; "98 yıl önce (1926) bugün eşit yurttaşlığın ve laik toplumsal yaşamın temel taşı olan Medeni Yasa, TBMM’de kabul edilmişti" bilgisiyle şunları dile getirdi:

"Değişime asla izin vermeyeceğiz"

"Bu yasa; Kişi hukuku, aile hukuku, miras hukuku, eşya hukuku kurallarıyla yurttaşların özel yaşam ilişkisini, kısacası laik ve eşitlikçi özünü düzenliyor.

Şimdi iktidar bu önemli yasayı kendi deyimleriyle  "sil baştan" değiştirmek istiyor.

Bu değişim; kadınların yasayla güvence altında olan tüm haklarına el koymak, hayatlarına el koymaktır. Değişime asla izin vermeyeceğiz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.