Bolu'da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

ASAYİŞ (AA) - Anadolu Ajansı | 17.04.2023 - 19:30, Güncelleme: 17.04.2023 - 19:56 2537+ kez okundu.
 

Bolu'da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

Bolu'da, ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen yüzlerce vatandaş yoğunluk oluşturdu.
Tarihi Yıldırım Bayezid Camisi'ndeki sandukasından çıkarılan 40 parça beze sarılı Sakal-ı Şerif, dua ve salavatlarla ziyaret alanına getirildi. Vatandaşlar, fanusta bulunan Sakal-ı Şerif'i ziyaret etmek için sıraya girdi. İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, gazetecilere, Sakal-ı Şerif'in mübarek gün ve gecelerde ziyarete açıldığını anımsattı. Tahiroğlu, ziyarete gelenlerin sıraya girdiğini belirterek, "Peygamber efendimize salat-ü selam getiriyorlar. Sakal-ı Şerif ziyaretinin zaten anlamı budur. Peygamber efendimizi bizler dünya gözüyle görmedik. Bizden 1400 yıl önce yaşamış. Dolayısıyla ona olan hasretimizi, onun ismini zikrederek gideriyoruz." ifadesini kullandı. Kentteki bazı camilerde Sakal-ı Şerif'in bulunduğunu aktaran Tahiroğlu, ziyaretlerin her ibadethanede farklı zamanlarda gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.
Bolu'da, ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen yüzlerce vatandaş yoğunluk oluşturdu.

Tarihi Yıldırım Bayezid Camisi'ndeki sandukasından çıkarılan 40 parça beze sarılı Sakal-ı Şerif, dua ve salavatlarla ziyaret alanına getirildi. Vatandaşlar, fanusta bulunan Sakal-ı Şerif'i ziyaret etmek için sıraya girdi.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, gazetecilere, Sakal-ı Şerif'in mübarek gün ve gecelerde ziyarete açıldığını anımsattı.

Tahiroğlu, ziyarete gelenlerin sıraya girdiğini belirterek, "Peygamber efendimize salat-ü selam getiriyorlar. Sakal-ı Şerif ziyaretinin zaten anlamı budur. Peygamber efendimizi bizler dünya gözüyle görmedik. Bizden 1400 yıl önce yaşamış. Dolayısıyla ona olan hasretimizi, onun ismini zikrederek gideriyoruz." ifadesini kullandı.

Kentteki bazı camilerde Sakal-ı Şerif'in bulunduğunu aktaran Tahiroğlu, ziyaretlerin her ibadethanede farklı zamanlarda gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Bolu HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.