Başkan Tugay din görevlilerini ağırladı

GÜNDEM 06.10.2023 - 10:37, Güncelleme: 06.10.2023 - 10:50 13621+ kez okundu.
 

Başkan Tugay din görevlilerini ağırladı

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay 1-7 Ekim arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle din görevlilerini ağırladı.
Hafta nedeni ile Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Kent Restoran’ ta Karşıyaka’da bulunan iki yüze yakın din görevlisi ile kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, İlçe Müftüsü İsa Gürler, kurum yöneticileri, Karşıyaka Müftülüğü personeli, Karşıyaka’da görev yapan din görevlileri ve Kur'an Kursu Öğreticileri ve Karşıyaka’da ikamet eden emekli din görevlileri, Diyanet Vakfı’ndan Osman Avcı katıldı. Cami -i ve din görevlilerinin toplumsal ilişkilerdeki yerinin konuşulduğu toplantıda Müftü Gürler, Başkan Tugay ve Kaymakam Demir birer konuşma yaptı. Kaymakam Demir yaptığı konuşmada Fetö terör hadisesinin yaşandığını bunun için İslam’ın doğru anlaşılması ve yaşanılması gerektiğini düşündüğünü, gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması, toplumun birlik ve beraberliği için de din görevlilerine büyük görevler düştüğünü, söyledi. Başkan Tugay’a teşekkür etti. Başkan Tugay da yaptığı konuşmada hafta nedeniyle Karşıyaka’daki din görevlileri ile birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu, belediye olarak her zaman hizmete hazır olduklarını söyledi. Mili Mücadeleye destek olan müftüler anıldı. Müftü İsa Gürler ise; "Müftülüğümüzün tüm çalışmalarına büyük destek veren Sayın Kaymakamımız Özkan Demir Bey ve Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay Bey'e şükranlarımı ifade ederken diğer kurum müdürlerimize ve hiçbir ayrım gözetmeksizin, yaratılanı Yaratan'dan dolayı hoş gören bir anlayış içinde ilçemizde görev yapma ve Din konusunda insanları hurafelerden uzak doğru bir şekilde aydınlatma gayretinde olan din görevlilerimize ve Kur'an Kursu Öğreticilerimize teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşundan hemen sonra 3 Mart 1924' te Diyanet İşleri Başkanlığını kuran Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve tüm gazilerimizi, millî Mücadeleye büyük desteği olan Ankara Müftüsü ve ilk Diyanet İşleri Başkanı M. Rıfat Börekçi', İzmir Müftüsü Rahmetullah Efendi gibi din adamlarını rahmetle şükran ve minnetle anıyorum." dedi. Toplantıda konuşan din görevlileri de camilere yaptığı yardımlar için Başkan Tugay’a teşekkür ettiler.  
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay 1-7 Ekim arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle din görevlilerini ağırladı.

Hafta nedeni ile Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Kent Restoran’ ta Karşıyaka’da bulunan iki yüze yakın din görevlisi ile kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltıya Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, İlçe Müftüsü İsa Gürler, kurum yöneticileri, Karşıyaka Müftülüğü personeli, Karşıyaka’da görev yapan din görevlileri ve Kur'an Kursu Öğreticileri ve Karşıyaka’da ikamet eden emekli din görevlileri, Diyanet Vakfı’ndan Osman Avcı katıldı.

Cami -i ve din görevlilerinin toplumsal ilişkilerdeki yerinin konuşulduğu toplantıda Müftü Gürler, Başkan Tugay ve Kaymakam Demir birer konuşma yaptı.

Kaymakam Demir yaptığı konuşmada Fetö terör hadisesinin yaşandığını bunun için İslam’ın doğru anlaşılması ve yaşanılması gerektiğini düşündüğünü, gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması, toplumun birlik ve beraberliği için de din görevlilerine büyük görevler düştüğünü, söyledi. Başkan Tugay’a teşekkür etti.

Başkan Tugay da yaptığı konuşmada hafta nedeniyle Karşıyaka’daki din görevlileri ile birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu, belediye olarak her zaman hizmete hazır olduklarını söyledi.

Mili Mücadeleye destek olan müftüler anıldı.

Müftü İsa Gürler ise; "Müftülüğümüzün tüm çalışmalarına büyük destek veren Sayın Kaymakamımız Özkan Demir Bey ve Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay Bey'e şükranlarımı ifade ederken diğer kurum müdürlerimize ve hiçbir ayrım gözetmeksizin, yaratılanı Yaratan'dan dolayı hoş gören bir anlayış içinde ilçemizde görev yapma ve Din konusunda insanları hurafelerden uzak doğru bir şekilde aydınlatma gayretinde olan din görevlilerimize ve Kur'an Kursu Öğreticilerimize teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşundan hemen sonra 3 Mart 1924' te Diyanet İşleri Başkanlığını kuran Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve tüm gazilerimizi, millî Mücadeleye büyük desteği olan Ankara Müftüsü ve ilk Diyanet İşleri Başkanı M. Rıfat Börekçi', İzmir Müftüsü Rahmetullah Efendi gibi din adamlarını rahmetle şükran ve minnetle anıyorum." dedi.

Toplantıda konuşan din görevlileri de camilere yaptığı yardımlar için Başkan Tugay’a teşekkür ettiler.

 

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.